NLFR

Platform voor de metaal- & staalverwerkende industrie
Lassers en metaalbewerkers komen na 5 jaar opnieuw samen tijdens Welding Week in Antwerp Expo

Lassers en metaalbewerkers komen na 5 jaar opnieuw samen tijdens Welding Week in Antwerp Expo

Op 14-15-16 mei 2024 komen lassers en metaalbewerkers na 5 jaar opnieuw samen tijdens de Welding Week in Antwerp Expo. Deze vernieuwde editie brengt naast lasoplossingen ook metaalbewerking en industriële toeleveranciers samen op de beurzen Metal en Subcontracting. Samen vormen ze Advanced Manufacturing

Na bijna 5 jaar is Welding Week – Metal – Subcontracting terug! Op die jaren is er ontzettend veel veranderd, maar één ding bleef hetzelfde: lasser en metaalbewerker zijn nog steeds knelpuntberoepen, daarom starten we opnieuw met een studentendag op dinsdag 14 mei. Op woensdag 15 en donderdag 16 mei is Antwerp Expo exclusief geopend voor lasprofessionals, metaalbewerkers, inkopers en R&D teams.

Om te vieren dat hét feest van de sector weer terug is, trakteren we op een knetterende avondopening op woensdag met live muziek, frietjes, hapjes en ons zelfgebrouwen bier Ferro Fussion, elke bezoeker krijgt ook een flesje mee naar huis. 

Maar natuurlijk komen de bezoekers voor de 270 exposanten met lasapparatuur en automatisatie, robots/cobots, CNC-machines, plaatbewerkingsmachines, snijmachines, virtueel lassen, oppervlaktebehandeling en de beste industriële toeleveranciers in metaalbewerkingen en -onderdelen.

Daarnaast zorgen de strategische partners opnieuw voor een goedgevuld randprogramma:

  • BIL (Belgisch instituut voor lastechniek) organiseert haar tweejaarlijkse lassymposium op de beursvloer met thema’s als lastechnologie & innovatie, onderzoek en normen, schade/corrosie en NDO.
  • VDAB gaat op zoek naar de Belgisch Kampioen Virtueel Lassen van 2024, elke bezoeker kan hier naar meedingen. De winnaar krijgt een lashelm van Metalas of een lastoestel van Welding Services.
  • VCL (Vervolmakingscentrum voor lassers) daagt professionals uit om zelf de lastoorts vast te grijpen en hun persoonlijke boodschap te lassen op de Wall of Flame.
  • BIL en VDAB organiseren een wedstrijd visuele lasnaadcontrole waar je een lashelm kan winnen van Metalas of een lastoestel van Welding Services.
  • Belmetal (platform voor metaalhandelaars) reikt de Steel Warriors award uit. Tijdens deze nationale scholenwedstrijd, geopend door Minister Ben Weyts, maken 26 scholen een stabiele, mooie en functionele constructie uit staal. Deze projecten zullen te bewonderen zijn op de beursvloer waar de winnaar bekend wordt gemaakt.

Samen met deze partners werken we aan de toekomst van de sector!

Praktische info

De 3 complementaire beurzen Welding Week, Metal & Subcontracting vinden plaats op 14-15-16 mei 2024 in Antwerp expo en zijn gratis te bezoeken na online inschrijving.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details