Platform voor de metaalverwerkende industrie

NL | FR

Nieuws

Laura Metaal door de ogen van kunstenaar Huub Giesbertz

Laura_Metaal_kantoor_Klipperweg_gang-af74692f

20 oktober 2021 Leestijd 6 minuten

Deel dit artikel

Onlangs opende Laura Metaal een nieuw kantoor aan de Klipperweg in Maastricht. Het bestaande kantoorgebouw werd opgeknapt en zal gebruikt worden door de afdelingen commercie, finance, HR en ICT. Om het interieur te verrijken werd Huub Giesbertz gevraagd om Laura Metaal op zijn eigen, unieke manier in beeld te brengen. Samen met algemeen directeur Maurice Husson vertelt hij over de totstandkoming van de twaalf werken die inmiddels een rode draad vormen door het pand.

Maurice Husson en Huub Giesbertz.png

Maurice Husson (l) en Huub Giesbertz (r) bij een van de kunstwerken in het nieuwe kantoor aan de Klipperweg.

Over Huub Giesbertz

Giesbertz woont in Landgraaf en fotografeert al zijn hele leven. Het maken van kunst is eigenlijk door toeval ontstaan, zo vertelt hij: “Mijn eerste werken waren op canvas, maar dat beviel mij niet zo goed. De kleuren sprankelden niet, het spatte niet van het doek af. Toen ik in 2012 als steward betrokken was bij de ondertunneling van de A2 kwam ik in aanraking met galeriehouder Marcel Ronda, die kunstwerken liet printen op aluminium. Toen ik dat zag wist ik gelijk: dat is wat ik zocht.” Inmiddels is Giesbertz vele exposities verder en is zijn werk over de hele wereld te vinden.

werken Huub Giesbertz Klipperweg.png

Ons bedrijf als luilekkerland

Husson vertelt waarom hij meteen dacht aan Giesbertz voor de aankleding van het kantoor: “Ik wilde ons nieuwe kantoorpand een frisse uitstraling geven, met een link naar onze activiteiten. Als ik hier in Maastricht tussen de rollen staal en stapels platen liep moest ik vaak denken aan Huubs werk. Daar liep ik enkele jaren geleden bij toeval tegenaan in een galerie in Maastricht. Ik nam contact met hem op, en wat ik al verwachtte gebeurde: onze fabriek bood voldoende inspiratie en was een soort luilekkerland voor hem.” Giesbertz, die groot fan is van industriële omgevingen bevestigt dit: “Ik was meteen onder de indruk van de dikke staalplaten, enorme coils en de geweldige machines. Staal is sowieso al een van mijn favoriete onderwerpen om te fotograferen, dus ik kon mijn hart hier ophalen. Bij hoge uitzondering mocht ik zelfs met de voorman mee op een kraan. Een bijzondere ervaring die mooie beelden opleverde.”

Laura Metaal kantoor Klipperweg.png

Geheim proces

Maar het bleef niet bij urenlang fotograferen alleen. Het werk van Giesbertz krijgt namelijk zijn eigenheid door de bewerking. “De onderwerpen die ik fotografeer moeten zo min mogelijk kleur bevatten”, vertelt hij. “Want die kleur voeg ik er door de bewerking zelf aan toe. Dat is een heel proces, want ik stop pas als ik zelf dat wow-gevoel heb. Veel mensen hebben mij al gevraagd hoe ik tot dit resultaat kom, maar dat is het geheim van de kunstenaar en dat geef ik natuurlijk niet prijs.” Giesbertz is erg tevreden over het resultaat. Toch springt één werk eruit voor hem: “Het is een veelkleurig werk van ringen. De mooie tinten maken het bijzonder.” Dit werk siert het kantoor van Husson. Toeval? “Ik wist niet dat dit werk Huubs favoriet uit deze serie was”, zegt Husson. “Voor mij sprong deze eruit door zijn kleuren en perspectief. De metalen ringen zijn messen die voor het bezoomen van de staalplaten gebruikt worden. De keuze was overigens niet gemakkelijk, want er zaten veel mooie werken in de serie!”

Maurice Husson Laura Metaal.png

Trots en dynamiek

Giesbertz hoopt dat de nieuwe kantoorbewoners genieten van zijn werk. “Het is mooi als iedereen er – op zijn eigen manier – Laura Metaal en misschien wel zichzelf in herkent. En dat het een gevoel van trots oproept. Door het gebruik van aluminium als drager blijft mijn werk veranderen, afhankelijk van de lichtinval en waar je staat. Hierdoor is het dynamisch. Die dynamiek past ten voeten uit bij Laura Metaal.”

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

louwers mediagroep
 • GWW-BE

  Grond/Weg/Waterbouw

  Platform over infrastructuur, ruimtelijke inrichting, civiele- en openbare werken

  Naar website
 • IA

  Industrial Automation

  Platform over productie- en procesautomatisering

  Naar website
 • IB-1

  Interieurbouw & Schrijnwerk

  Platform voor de interieurbouwbranche

  Naar website
 • ArchiComm-BE

  ArchiComm

  Platform over architectuur, interieur- & landschapsarchitectuur

  Naar website
 • BAVL

  Bouwen aan Vlaanderen

  Platform voor de bouw

  Naar website
 • Bouwmat

  Bouwmat

  Platform over bouwmaterieel & bouwmachines

  Naar website
 • KB

  Keukenbouw

  Platform over design en techniek in de keukenbranche

  Naar website
 • Greenpro

  Greenpro

  Platform voor de tuin- en groenprofessional

  Naar website
 • CLW

  Construire la Wallonie

  Plateforme pour le bâtiment, génie civil et infrastructures

  Naar website
 • Recyclepro

  Recyclepro

  Platform over de gehele recyclingstroom

  Naar website
 • LP

  Lumenpro

  Platform over licht en verlichting

  Naar website
0%

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details