NLFR

Platform voor de metaal- & staalverwerkende industrie
Leverancier nodigt klanten uit om innovaties te spotten op EMO

Leverancier nodigt klanten uit om innovaties te spotten op EMO

Wie binnenkort een nieuwe metaalbewerkingsmachine wil kopen, kan best een bezoekje brengen aan de EMO. Dé wereldbeurs voor metaalbewerking is immers de ideale showroom, waar je alle innovatieve ontwikkelingen op één locatie vindt en tegelijk een vergelijking kan maken tussen alle merken en types op de markt. Germond, de grootste leverancier van verspanende CNC-gestuurde en conventionele metaalbewerkingsmachines in België, neemt zijn klanten en prospecten graag mee op een ‘innovation tour’ langsheen de standen van de partners Doosan, Ibarmia, Correa, Brother en FAT.

Het compacte bewerkingscentrum Speedio F600X1 van Brother wordt gekenmerkt door een uitstekende rigiditeit.

 

Germond heeft al dertig jaar een sterke reputatie als verdeler van verspanende CNC-gestuurde en conventionele metaalbewerkingsmachines voor de Belgische markt: draaibanken, frees-machines, zaagautomaten, taparmen, kolomboormachines en slijpmachines. “We zijn officieel partner van vooraanstaande machinebouwers, zoals Amada, Brother, Chevalier, Correa, Dahlih, Doosan, FAT, FMB, Fortworth, George, Ibarmia, Iberdrill, Kiheung, Roscamat … We luisteren naar de behoeften en vragen van onze klanten en stellen dan een geschikte oplossing voor. Met een uitgebreid team van ervaren techniekers én een professionele binnendienst garanderen we hen bovendien een snelle dienstverlening”, stelt zaakvoeder Hans Donck. “We beschikken over een eigen showroom met heel wat verschillende machines, maar nodigen onze klanten ook uit op vakbeurzen waar ze kunnen kennismaken met de nieuwste ontwikkelingen onze verschillende partners. We nodigen je graag uit op de EMO in Hannover voor een ‘innovation tour’ langsheen de standen van Doosan, Ibarmia, Correa, Brother en FAT.”

De DVF 5000 is het nieuwste vijfassige bewerkingscentrum in het gamma van Doosan.

 

Doosan (Hall 27 – Stand A26)

Doosan Machine Tools behoort niet toevallig tot de top drie van fabrikanten van verspanende metaalbewerkingsmachines. De machinebouwer blijft investeren in toonaangevende technologie en is daarmee de concurrentie altijd een stapje voor. Hun nieuwste pareltje is het vijfassige bewerkingscentrum Doosan DVF 5000. De ongekende productiviteit en betrouwbaarheid maken dit systeem ideaal voor de productie van medium tot grote complexe werkstukken.

Ibarmia (Hall 13 – Stand B56)

Ibarmia staat bekend voor zijn innovatieve freesmachines, afgestemd op de specifieke behoeften van de markt. De firma biedt dan ook voor elk verspaningsvraagstuk een oplossing, zonder beperking op vlak van lengte, grootte of toepassing. Zo is de Ibarmia ZVH55 L10000 Extreme de ideale machine voor bedrijven die lange en smalle werkstukken moeten bewerken, bijvoorbeeld in de lucht- en ruimtevaart, de bouw, de spoorwegen …

Correa (Hall 13 – Stand C65)

Nicolàs Correa ontwikkelt en produceert bed-, traveling-, column-, bridge- en gantry-frees-
machines voor veeleisende toepassingen, bijvoorbeeld de machines van de Magna, Norma en Fox series. Een zeer hoge machinestabiliteit, hoge betrouwbaarheid en de kenmerkende robuuste gepatenteerde freeskop zijn belangrijke troeven van alle systemen van de Spaanse fabrikant.

Brother (Hall 27 – Stand A76)

De hoge frees- en gereedschapswisselsnelheid maakt de freesmachines van Brother Machine Tooling uiterst geschikt voor serieproductie. Het compacte bewerkingscentrum Speedio F600X1 wordt gekenmerkt door een uitstekende rigiditeit, die wordt gerealiseerd door de tafel alleen langs de Y-as te verplaatsen en voor de X- en Z-assen kolomverplaatsing te gebruiken. Ook de spiloverhanging wordt verminderd.

FAT (Hall 26 – Stand B04)

Germond verdeelt al dertig jaar hoogtechnologische FAT teach-in draaibanken. Zo is de TUR MN serie leverbaar in verschillende groottes, variërend van 1.000 tot 1.2000 mm tussen de centers, een spildoorlaat tot 320 mm en een swing over het bed van 1.550 mm. Ze zijn standaard uitgerust met een Siemens 840D sl CNC-besturing.  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.