Platform voor de metaalverwerkende industrie

NL | FR

Plaatbewerking

LVD introduceert de nieuwste generatie buislasersnijmachines

TL-8525

24 juni 2021 Leestijd 4 minuten

Deel dit artikel

Met een grote invoerlengte van 8500 mm snijdt de TL 8525 buizen met een maximale diameter van 250 mm, rond of vierkant. Andere belangrijke onderdelen zijn de bevelsnijkop die onder een hoek van 45 graden kan snijden, de frontlader met 6 posities en de X-as met 1190 mm snijbereik voor het maximaal benutten van het materiaal.

ONTWORPEN VOOR PRODUCTIVITEIT

De TL 8525 is gebouwd met het oog op hoge productiviteit. De machine verwerkt buislengtes van 8500 mm en een stuklengte van 3000 mm, en kan buizen klemmen en snijden met een diameter van 250 mm. Een aanzienlijke 400 mm Z-as maakt het snijden van grotere profielen mogelijk.

De gelaste stalen frameconstructie met compleet nieuw design garandeert grote stijfheid en dynamiek. De voorgemonteerde klauwplaat en ondersteuning vergemakkelijken een snelle, eenvoudige installatie en opstart van de machine. De TL 8525 heeft net als de andere TL-modellen een compacte footprint en is langs alle kanten toegankelijk. Omdat in- en uitladen aan één kant gebeurt, is de machine optimaal in te passen in een kleinere ruimte of tegen een wand.

INCLUSIEF GEAVANCEERDE FUNCTIES

Om een zo groot mogelijke variëtiet aan profielen te kunnen snijden, ongeacht de complexiteit ervan, heeft de TL 8525 belangrijke functies die bij vergelijkbare buislasersnijmachines over het algemeen optioneel zijn.

Een snijkop die tot 45 graden kan kantelen is standaard. De meerassige snijkop kan met hoge precisie ronde, vierkante, rechthoekige en onregelmatig gevormde buizen schuin snijden, verwerkt complexe profielen en kanalen, en is ideaal voor laskantvoorbereiding in dikwandige buizen.

Een frontlader met 6 posities is eveneens standaard. Een semiautomatische laadinrichting zorgt voor het flexibel laden van buizen met een diameter van 250 mm. Het systeem laadt verschillende types en afmetingen, en kan ook tijdens het snijden worden aangevuld. In tegenstelling tot een bundellader moeten de buizen niet per pakket geladen en uit de machine verwijderd worden vooraleer een nieuwe bundel te laden, wat tijd spaart. Een frontlader is geschikt voor zowel kleine als langlopende series.

Een ruim snijkopbereik op de X-as van 1190 mm zorgt ervoor dat ook het deel achter de ondersteuning gesneden kan worden. Zo wordt de buis maximaal gebruikt en is er minder afval, wat resulteert in een hogere productiviteit en winst.

Een andere belangrijk element is de programmeerbare tafel in de afvoerzone. Via deze servogestuurde tafel met kantelfunctie komen de gesneden stukken op de 3 meter lange transportband terecht. Deze is ingedeeld in compartimenten om de stukken netjes te scheiden en bij te houden – ook ronde of langere buizen – terwijl ze over de transportband bewegen.

De TL 8525 is sterk geautomatiseerd, zowel de buisinvoer, buiscentrering en instelling en aanpassing van de klauwplaat en ondersteuning. Een krachtig rookafzuigsysteem in de klauwplaat voert automatisch ca. 4.000 kubieke meter rook per uur uit het snijgebied af.

Met een 2 kW IPG fiberlaserbron kan de TL8525 een grote verscheidenheid aan ferro- en niet-ferro materialen snijden. Een 4 kW laserbron is optioneel.

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

louwers mediagroep
 • GWW-BE

  Grond/Weg/Waterbouw

  Platform over infrastructuur, ruimtelijke inrichting, civiele- en openbare werken

  Naar website
 • IA

  Industrial Automation

  Platform over productie- en procesautomatisering

  Naar website
 • IB-1

  Interieurbouw & Schrijnwerk

  Platform voor de interieurbouwbranche

  Naar website
 • ArchiComm-BE

  ArchiComm

  Platform over architectuur, interieur- & landschapsarchitectuur

  Naar website
 • BAVL

  Bouwen aan Vlaanderen

  Platform voor de bouw

  Naar website
 • Bouwmat

  Bouwmat

  Platform over bouwmaterieel & bouwmachines

  Naar website
 • KB

  Keukenbouw

  Platform over design en techniek in de keukenbranche

  Naar website
 • Greenpro

  Greenpro

  Platform voor de tuin- en groenprofessional

  Naar website
 • CLW

  Construire la Wallonie

  Plateforme pour le bâtiment, génie civil et infrastructures

  Naar website
 • Recyclepro

  Recyclepro

  Platform over de gehele recyclingstroom

  Naar website
 • LP

  Lumenpro

  Platform over licht en verlichting

  Naar website
0%

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details