NLFR

Platform voor de metaal- & staalverwerkende industrie
LVD LEIDT MET SLIMME BUIGTECHNOLOGIE

LVD LEIDT MET SLIMME BUIGTECHNOLOGIE

Tijdens TechniShow legt LVD de focus op slim buigen en de voordelen van verbonden productieprocessen met de gerobotiseerde buigcel Ulti-Form, genomineerd voor de TechniShow Innovation Awards 2022 in de categorie “Flexibel Produceren”, de elektrisch aangedreven kantbank Dyna-Press Pro met het hoekmeetsysteem Easy-Form® Laser, en de CADMAN® suite, een complete familie van softwaremodules om de productflow te programmeren en stroomlijnen. Dit in hall 7, stand B082.

“ART TO PART” IN 20 MINUTEN OF MINDER

LVD brengt met Ulti-Form slim, geautomatiseerd buigen naar een nieuw niveau. De buigcel verwerkt vlot kleine en grote series met gelijke efficiëntie, hoge productiviteit en constante nauwkeurigheid.

Ulti-Form gaat snel van “art to part”, van tekening naar afgewerkt stuk, en vereist geen robot teaching. CADMAN-B berekent automatisch het optimale kantprogramma en importeert alle gegevens in de robotsoftware CADMAN-SIM. SIM berekent de grijperposities en het snelste, botsingvrije robottraject en koppelt deze informatie terug naar B zodat de operator met slechts één programma hoeft te werken.

LVD’s  universele grijper past voor verschillende geometrieën en past zich automatisch aan de  werkstukafmetingen aan. Investeren in verschillende grijpers is dus niet nodig en er gaat geen tijd verloren aan grijperwissels.

Ulti-Form combineert een kantbank met 135 ton drukkracht met ingebouwde gereedschapswisselaar en een industriële robot. De cel buigt stukken van 50 x 100 mm tot 1200 x 800 mm, met een gewicht tot 25 kg.

MEER STUKKEN PER UUR  – LAGERE STUKPRIJS

De elektrisch aangedreven kantbank Dyna-Press 40/15 Pro buigt efficiënt kleine stukken aan snelheden van 25 mm per seconde. Dit resulteert in meer stukken aan een lagere prijs per stuk. De elektrische ram zorgt voor een vlotte overgang van sluit- naar werksnelheid en beperkt het energieverbruik.

Deze kantbank van 40 ton heeft een werklengte van 1530 mm en een nauwkeurige achteraanslag met vijf assen voor een reeks toepassingen. Uitgerust met Easy-Form® Laser garandeert de machine de hoogste nauwkeurigheid. SOFTWARE OPTIMALISEERT PROCESFLOW
Nu fabrikanten steeds meer digitaliseren en slim produceren, blijft LVD de fabriek van de toekomst aansturen met zijn integratiefilosofie en CADMAN®-software. LVD presenteert alle CADMAN-modules, met de nieuwste software updates – allemaal ontworpen om de procesflow te verbeteren.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details