NLFR

Platform voor de metaal- & staalverwerkende industrie
Machineering 27 – 29/03/2019 | Alles om het te maken

Machineering 27 – 29/03/2019 | Alles om het te maken

Van 27 tot en met 29 maart wordt het grootste paleis van Brussels Expo omgebouwd tot een waar maakplatform. Machineering zal alle machinetechnologie, software, materialen en oplossingen voor het slim ontwerpen, engineeren, transformeren, maken en assembleren van producten, componenten en machines bundelen. Een niet te missen afspraak met de toekomst van de maakindustrie.

Machineering

Met de transformatie van MTMS-Machineering naar Machineering wil organisator Invent Media bovenal een beurs op de kaart zetten die de deur opent voor alle facetten van het maken. Managing director Karl D’Haveloose: “Machinetechnologie maakt het hart uit van de beurs. Er bestaan geen slechte machines meer, ze worden steeds slimmer en autonoom. Het is de engineering, software en materialenkeuze die het toekomstige product performant zullen maken. Verregaande automatisering en digitalisering rukken op, alsook het combineren van verschillende productietechnieken voor bijvoorbeeld meer snelheid of energiezuinigheid. Machines zonder de juiste engineeringtechnologie zijn dus maar het halve werk. Steeds meer groeit het beseft dat produceren vandaag een all-in model is. En dan moet je dat als beurs ook zo brengen. Op Machineering moet je zijn om te ontdekken hoe, met wat en met wie je nieuwe componenten zal gaan maken in de toekomst.” Netwerken zal met andere woorden een belangrijk gegeven zijn in de fabriek van de toekomst. “De klant is niet meer op zoek naar een boor, maar naar diegene die het boorgat garandeert. Hij wil oplossingen in plaats van leveranciers. De zwijgzame subcontractor verdwijnt, de nieuwe subcontractor staat al bij het ontwerp van het product mee samen aan de wieg. Dit vereist specifieke knowhow en ontwerpkennis.” Geen beter momentum dan een beurs om nieuwe partners te ontdekken.

Tien technologieroutes

Machineering

Het concept doorheen Machineering zijn de tien technologieroutes: testing & measuring technology, handling & robotics technology, engineering & material design technology, machining/milling technology, cutting & forming technology, machine maintenance & spare parts technology, welding & surface technology, digital, smart é data driven manufacturing technology en additive & new manufacturing technologies. Zij geven de bezoekers een houvast, een leidraad langs de verschillende stands. “Automatisering en digitalisering zijn game changers. Ze vereisen een nieuwe organisatie, een nieuw model, een nieuwe aanpak en dat vereist andere types medewerkers en investeringen onder de vorm van integraties en IT. Iedereen in machinebouw, maakindustrie, en toelevering heeft wel zijn eigen puzzelstuk in handen. Dankzij de routes kan een bedrijf inschatten voor een team van directie, engineering, maintenance, automatisering, IT … wie welk stuk voor zijn rekening neemt. Bedoeling is dat de puzzelstukken na het bezoek samengelegd worden intern”, aldus D’Haveloose.

Expert classes en 3D Feasibility Platform

Machineering

Ook wie op zoek is naar meer informatie over het produceren van de toekomst, moet op Machineering aanwezig zijn. “Elke dag zullen er minstens vier expert classes de revue passeren. Dit zijn combinaties van use cases en strategische inzichten”, geeft D’Haveloose aan. “Een nieuw initiatief dat nu ook vorm krijgt, in samenwerking met Flam3D en hogescholen, is het 3D Feasibility Platform. We doen naar de bezoekers uit machinebouw, metaal- en kunststoffenbewerking de algemene oproep: can I print this? De bedoeling is dat de bezoeker met zijn bestaande of nieuw te maken componenten naar de beurs komt en kijkt welke onderdelen mogelijk zijn via AM-technologie en combinaties. Een team van experten vormt het aanspreekpunt vormen en zal ook dagelijks een sessie geven over welke criteria, welk type onderdelen van belang zijn om de stap al dan niet te nemen.”  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details