Platform voor de metaalverwerkende industrie

NL | FR

Oppervlaktebehandeling

Materiaalspecifieke productietappen garanderen hoge productiviteit en proceszekerheid

group-dormer-shark_cower-title_b1731-kopieren

25 maart 2020 Leestijd 3 minuten

Deel dit artikel

Hoge productiviteit en proceszekerheid. Dat is waar de Dormer materiaalspecifieke DIN-productietappen voor staan. Ze zijn bekend ­onder de naam Shark en herkenbaar aan de gekleurde ring op de schacht. Deze ring geeft aan voor welk materiaal de tap speciaal geschikt is en maakt het mogelijk om eenvoudig de juiste tap voor het te bewerken materiaal te kiezen.

Shark tappen worden vervaardigd uit een uniek poeder van metallurgisch gereedschapsstaal dat anders is dan elke andere HSS-E-PM. Het combineert taaiheid en sterkte waardoor een veel stabielere snijkant wordt verkregen. Hierdoor kan de tap functio­neren bij hogere temperaturen. Een en ander resulteert in een hogere productiviteit bij een langere standtijd.

De zwartringtappen zijn verkrijgbaar in de geo­metrieën met schil­aansnijding (E334) en gespirali­seerde spaan­groef (E335) voor respectieve­lijk het draadsnijden van doorlopende en blinde gaten.

 

Zwartringtappen

De Shark serie is onlangs nog uitgebreid met twee nieuwe uitvoeringen voor staaltypes met een hoge treksterkte van meer dan 1.200 N/mm² en titaniumlegeringen, de zogenoemde zwartringtap. De nieuwe tappen zijn direct te herkennen aan de zwarte ring op de schacht. Ze beschikken over een robuuste geometrie die de sterkte van de snijkant aanzienlijk vergroot en bijdraagt aan een probleemloze, hoogwaardige draadproductie.

De E335 spiraalspaangroeftap ondersteunt het draadsnijden van blinde gaten tot 1,5xD.

 

Proceszekerheid

Johan Bodin, productmanager voor draadsnijden bij Dormer Pramet vertelt: “Met onze zwartringtappen bieden we klanten de mogelijkheid om hoogwaardige werkstukmaterialen met hoge treksterkte, met een uitmuntende proceszekerheid te bewerken. Stel je voor dat je in het laatste stadium van een complex bewerkings­proces bezig bent met het draad­snijden van een duur component en het gereedschap breekt, of de daaruit resulterende draad heeft een foute tolerantie. Onze zwartringtappen bieden de gebruiker de proceszekerheid die nodig is om te voorkomen dat dit gebeurt.” Deze uitbreiding versterkt de positie van de Shark Line als een van ‘s werelds toonaangevende assortimenten van HSS hoogproductieve machinetappen.  

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

Contact

Freddy Fierens

Projectmanager

Benieuwd naar de mogelijkheden? Ik vertel u graag alles over onze samenwerkingspakketten.

0%

    Stuur ons een bericht

    Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

    Details