NLFR

Platform voor de metaal- & staalverwerkende industrie
Mazak FG-400 NEO legt de lat voor 3D buislasersnijden hoger

Mazak FG-400 NEO legt de lat voor 3D buislasersnijden hoger

Een stap voorwaarts in de mogelijkheden van laserbewerking

Mazak blijft voorop lopen in innovatie met de release van een nieuw model in de FG 3D lasersnijmachine serie. De FG-400 NEO is een alles-in-één oplossing ontworpen voor maximale productiviteit en bedieningsgemak. Het nieuwe model is geoptimaliseerd voor het met hoge snelheid bewerken van buizen, pijpen en lange constructiematerialen.  

Dit nieuwste machineontwerp, met een resonator met variabele bundelmodus, kan meerdere processen uitvoeren, waaronder 3D-snijden, tappen, boren, afschuinen en vloeiboren. De Beam Shaping Technology regelt waar de vermogensdichtheid van de laserstraal wordt geconcentreerd, waardoor de snijsnelheid en -kwaliteit op een groot aantal materialen wordt verbeterd. De door de fiber gegenereerde laserstraal heeft een kortere golflengte dan de CO2-technologie en is daarom veel effectiever bij het snijden van metaal, zelfs op moeilijk te bewerken materialen.

Meer toepassingsmogelijkheden

De FG-400 NEO is speciaal ontworpen voor het snijden van buizen en pijpen van groot formaat, zoals ronde, vierkante en rechthoekige doorsneden, samen met H-, I- en L-balken. Het nieuwe model kan ook sterk reflecterende materialen zoals koper en messing verwerken, en complexe vormen en nauw aansluitende verbindingen produceren. 

Dit alles is mogelijk dankzij diverse door Mazak ontwikkelde geavanceerde functies voor een superieure snijkwaliteit en nauwkeurigheid. Deze omvatten een 3D-snijkop die kan bewegen in een A-as en B-as om de verwerking van een breder scala aan materialen onder de gewenste hoek met een hoge mate van nauwkeurigheid mogelijk te maken. De 3D-snijkop kan ook doorbuigen om schade bij een botsing met het werkstuk te voorkomen. Vier klauwplaten werken tegelijkertijd en bewegen langs en rond de assen om materiaalvervorming te voorkomen. 

Dit zorgt voor een stabiel proces op alle diktes, wat resulteert in een hogere productiviteit en minder afval. Andere kenmerken zijn de automatische centrering en klemming van het materiaal, en steuneenheden om verschillende vormen aan te passen en het doorzakken van het materiaal tijdens het snijden te voorkomen. De machine is leverbaar in meerdere configuraties met laad/los eenheden in 6m, 8m, 12m en 15m.

De FG-400 NEO zorgt voor aanzienlijke verbeteringen op het gebied van snijsnelheid, met een verbetering tot 33% voor vierkante buizen van zacht staal en H-balken met zuurstof als hulpgas, en tot 43% en 49% voor vierkante buizen van respectievelijk zacht staal en roestvrij staal bij gebruik van stikstof als hulpgas. De fiber resonator zorgt ook voor een aanzienlijke verlaging van de bedrijfskosten en het milieueffect, met een vermindering tot 40% van het elektriciteitsverbruik, zowel tijdens het snijden als in de stand-bystand.   Met de fiberlasertechnologie is er ook geen lasergas nodig.  

Maximale toegankelijkheid en bedieningsgemak 

Mazak blijft zich richten op het ontwikkelen van machines die gebruikersvriendelijk zijn in termen van toegankelijkheid en bedieningsgemak. De machine is uitgerust met een 15″ FX CNC-scherm en maakt gebruik van de FX TUBE CAD/CAM-software voor het snijden van buizen, die verschillende functies biedt, waaronder een nestingfunctie, een simulatietool en een planningsfunctie voor continue productie. De combinatie van deze elementen levert productiviteitsvoordelen op die de insteltijden en het risico van menselijke fouten verminderen. 

De FG-400 NEO biedt grote toegankelijkheid, uitstekend zicht op het snijgebied en gebruiksgemak. Het ergonomische ontwerp van de FG-400 NEO vermindert de afstand die de operator tijdens de bediening van de machine aflegt door het bedieningspaneel en de laad- en losstations aan dezelfde kant te plaatsen. Dit biedt ook het voordeel dat de machine tegen een fabrieksmuur kan worden geplaatst om ruimte te besparen.    

De uitzonderlijke productiviteit van de fiber resonator, gekoppeld aan de mogelijkheid om meerdere processen op één machine uit te voeren, maakt de FG-400 NEO de ultieme oplossing voor volumefabrikanten die hun buisverwerkingsmogelijkheden naar een hoger niveau willen tillen.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.