NLFR

Platform voor de metaal- & staalverwerkende industrie
Mazak introduceert Laser Beam Shaping-technologie op EuroBLECH 2022
De FG-400 NEO kan de productie stroomlijnen en de prestaties verbeteren door meerdere processen in één machine uit te voeren, waaronder 3D-snijden, tappen, boren, afschuinen en vloeiboren.

Mazak introduceert Laser Beam Shaping-technologie op EuroBLECH 2022

Lasersnijden voorbij de grenzen van efficiëntie en duurzaamheid

Yamazaki Mazak zal op EuroBLECH 2022 twee nieuwe baanbrekende lasersnijmachines onthullen voor het snijden van buizen, profielen  en plaatmateriaal: de FG-400 NEO en OPTIPLEX 3015 NEO 15 kW.

FG-400 NEO

De FG-400 NEO kan de productie stroomlijnen en de prestaties verbeteren door meerdere processen in één machine uit te voeren, waaronder 3D-snijden, tappen, boren, afschuinen en vloeiboren.

Het systeem is bij uitstek geschikt voor grote buizen en profielen, inclusief ronde, vierkante en rechthoekige doorsneden; evenals H-, I- en L-balken. Dankzij de combinatie van een gloednieuwe 3D-laserkop met A-as, B-as en fiberlasertechnologie, kan het de stabiele bewerking van complexe vormen en sterk reflecterende materialen, zoals koper en messing, vergemakkelijken. Het 4 klauwen/klem systeem zorgt voor extra stabiliteit waardoor materiaalvervorming tijdens het proces wordt voorkomen.

Als aanvulling op de machine heeft Mazak een reeks functies ontwikkeld, waaronder het nesten van onderdelen en gereedschapssimulatie waardoor insteltijden verkort worden zodat een continue productieproces mogelijk is.

OPTIPLEX 3015 NEO 15 kW

De OPTIPLEX 3015 NEO 15 kW is de nieuwste ontwikkeling in de OPTIPLEX 2D lasersnijmachine serie. Dankzij een combinatie van MAZATROL SmoothLx CNC-besturing, MCT3-snijkop en een ruime keuze aan functionele opties, levert de machine een zeer nauwkeurig en stabiel productieproces.

Het model profiteert van een hoge mate van geautomatiseerde functies om snellere insteltijden te leveren (tot 95% in vergelijking met standaard lasermachines), inclusief automatische nozzle wisseling, evenals automatische focusdetectie en -positionering om het gebruiksgemak te verbeteren en de piercing te optimaliseren.

De grote toegangsdeuren aan de voor- en zijkant verbeteren de toegankelijkheid van het werkgebied en vereenvoudigen het laden en lossen. De Nozzle Auto Centreing Camera geeft de nozzle locatie weer op het CNC-scherm, zodat de operator de toorts kan aanpassen, terwijl de nestfunctie automatisch bepaalt hoe de onderdelen moeten worden gerangschikt voor optimaal snijden in restmateriaal.

Dankzij de combinatie van een gloednieuwe 3D-laserkop met A-as, B-as en fiberlasertechnologie, kan het de stabiele bewerking van complexe vormen en sterk reflecterende materialen, zoals koper en messing, vergemakkelijken.

Automatisering

De OPTIPLEX 3015 NEO 15 kW die op EuroBLECH wordt getoond, zal worden uitgerust met het CST 3015-automatiseringssysteem met een enkele toren die boven de laserbank wordt gemonteerd. Dit automatiseringssysteem CST 3015 heeft 8 afzonderlijke laden met elk een laadvermogen tot 3.000 kg en maakt gebruik van een op vacuüm gebaseerd laadsysteem van plaatmateriaal en het automatisch ontladen van de bewerkte werkstukken.

Ontworpen met ecologische duurzaamheid in gedachten

Als toonaangevende fabrikant van werktuigmachines en lasersnijmachines zet Mazak zich sterk in om zijn ecologische voetafdruk te verkleinen en tegen 2030 koolstofneutraliteit te bereiken, zoals benadrukt door het ‘Go Green’-initiatief van het bedrijf.

Beide machines die te zien zijn op EuroBLECH 2022 maken gebruik van Mazak’s revolutionaire Laser Beam Shaping en Fiber-technologieën. De snijkwaliteit wordt bereikt door de vermogensdichtheid van de laserstraal te regelen, terwijl een breed scala aan verschillende materialen en diktes kan worden aangepast door de diameter en vorm van de straal aan te passen.

De Fiber-technologie kan aanzienlijke kostenbesparingen en energiebesparingen opleveren (tot 60% in vergelijking met eerdere modellen), terwijl het een onovertroffen snijsnelheid en kwaliteit biedt voor zowel dikke als dunne materialen.

Mazak zal zijn nieuwste innovaties presenteren op de EuroBLECH-tentoonstelling in Hannover (Duitsland) in STAND D26/HALL 11 van 25 tot 28 oktober.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.