NLFR

Platform voor de metaal- & staalverwerkende industrie
Mazak lanceert nieuwe serie verticale bewerkingscentra
De VCN-700, ontwikkeld voor krachtige bewerkingen, is het vlaggenschipmodel in een nieuwe ‘performance line’ serie van Mazak.

Mazak lanceert nieuwe serie verticale bewerkingscentra

Yamazaki Mazak heeft zijn volledige reeks nieuwe VCN verticale bewerkingscentra officieel gelanceerd. De VCN-700, ontwikkeld voor hoogwaardige bewerkingen, is het vlaggenschip van een nieuwe ‘performance line’ serie van Mazak. 

De indrukwekkende nieuwe VCN-700 is ontworpen om de productiviteit aanzienlijk te verbeteren voor fabrikanten die zich bezighouden met zowel zware als dynamische verspaning. Nu CAM-ontwikkelaars bewerkingsstrategieën ontwikkelen zoals dynamisch frezen, waarbij een constante belasting op de spindel en het snijgereedschap wordt gehandhaafd om de materiaalafname te maximaliseren, heeft Mazak bij de ontwikkeling van de nieuwe VCN-700 rekening gehouden met de steeds populairder wordende CAM-cycli. 

Van de eindige-elementenmethode geoptimaliseerde basis en C-frame structuur tot de precisie lineaire rolgeleiders en Mazatrol SmoothG 4-assige simultaan CNC, de experts van Mazak hebben de laatste bewerkingsinnovaties geïntegreerd in het ontwerp van de VCN-700. 

De VCN-700 is een krachtpatser met een compact oppervlak van 3,1 bij 4,4 bij 3,7 m (HxBxD) en biedt een zeer ruime werkruimte met een tafel van 1500 bij 700 mm waarop onderdelen tot 1800 kg passen

De combinatie van dit grote werkgebied met een grote enkelzijdige deur voor gemakkelijke toegang voor de operator en kraan zorgt ervoor dat de VCN-700 geschikt is voor de meeste middelgrote tot grote onderdelen die in de industrie worden geproduceerd. Ondanks deze grote werkruimte en stevige basis is de VCN-700 uiterst wendbaar en evenzeer geschikt voor kleine componenten met een krachtige, snelle 15.000 tpm 22kW 120Nm spindel die met een indrukwekkende snelheid van 42m/min over het X-, Y- en Z-asbereik van 1300 bij 700 bij 650mm kan bewegen. 

Zoals u van Mazak mag verwachten, is kwaliteit ingebouwd in elk facet van de VCN-700, wat onder meer blijkt uit de direct aangedreven servomotoren en de zeer stijve lineaire rolgeleidingen op alle assen. Deze combinatie zorgt voor een verbazingwekkende nauwkeurigheid, positioneernauwkeurigheid en toonaangevende kinematica voor zowel zware als snelle bewerkingen. 

De hoognauwkeurige structuur wordt versterkt door Mazak’s unieke Thermal Shield compensatiesysteem voor een stabiele bewerkingsnauwkeurigheid. Qua snelheid heeft de VCN-700 een dubbelarmige nokkengestuurde automatische gereedschapswissel (ATC) die de servogestuurde 30 gereedschapscarrousel in staat stelt om de niet-snijtijden tot een minimum te beperken met zijn 1,3 seconde gereedschapswisseltijd. 

De kenmerken van de nieuwe VCN-700 worden getypeerd door het krachtige, slanke en gebruiksvriendelijke Mazatrol SmoothG CNC besturingssysteem. De Mazatrol SmoothG bevat de allernieuwste hardware en software en wordt erkend als de snelste CNC ter wereld met zijn 540 m/min blokverwerkingssnelheid en een harde schijf van 60 Gb – ideaal voor programma’s met hoge capaciteit en microsegmenten voor het bewerken van vrije vormen.  Dankzij de Smooth Machining Configuration (SMC) kunnen de prestaties voor het bewerken van complexe oppervlakken gemakkelijk worden verfijnd. 

Met eenvoudig te gebruiken schuifregelaars op het aanraakscherm, vergelijkbaar met een equalizer op audioapparatuur, worden de gewenste snelheid, nauwkeurigheid en gladheid van het oppervlak geregeld voor individuele toepassingen zoals ruwen, semi-finiseren en finiseren. Dankzij het ingebouwde Windows 10-besturingssysteem kan SmoothG gemakkelijk worden aangesloten op netwerken, terwijl MTConnect een gestandaardiseerde, open-source taal biedt voor de communicatie met de machine. Net als de constructie van de machine is de SmoothG ontwikkeld om te integreren met add-on automatiseringssystemen en Industrie 4.0 technologie. 

Terwijl de VCN-700 een overvloed aan indrukwekkende standaardfuncties biedt, maken de optionele extra’s deze VMC tot een verstandige keuze voor elke machinewerkplaats, ongeacht de bedrijfstak. Voor fabrikanten die volume en lights-out productie overwegen, is de VCN-700 leverbaar als turnkey systeem met een uitgebreide reeks automatiseringspakketten die geïntegreerd kunnen worden vanaf de linker-, voor- of rechterzijde van de machine. Binnen het werkbereik biedt Mazak oplossingen zoals automatische gereedschap- en werkstukmeting en gereedschapbreukdetectie. Tool ID is ook beschikbaar voor het automatisch invoeren en bijwerken van gereedschapgegevens voor genetwerkte machines.

Voor fabrikanten die hogere spindelsnelheden nodig hebben, is een 18.000 tpm 30kW spindel beschikbaar met een reeks gereedschapsopties waaronder HSK-63A en BIG PLUS BBT met de extra zekerheid van face- en tapercontact voor de ultieme stijfheid, rondloopnauwkeurigheid en prestaties. Voor de matrijzenindustrie, sectoren met kleine onderdelen en klanten die de hoogste eisen stellen aan hoogwaardige oppervlakteafwerking, kan de nieuwe 60.000 of 80.000 tpm Mazak Ultraspindel volledig worden geïntegreerd en CNC-gestuurd. 

Naast de opties voor automatisering en spindelconfiguratie kan de VCN-700 gekozen worden met een ATC met 48 of 60 posities, en voor fabrikanten die zekerheid met precisie nodig hebben kan gekozen worden voor kogelomloopspilkoeling en schaalfeedback op X-, Y- en Z-as. Voor het gemak van de operator kan de VCN-700 worden geleverd met extra werkverlichting en een mist collector. Voor meer flexibiliteit en minder instelwerk voor eindgebruikers kan ook een Kitagawa GT320 4e as unit geïntegreerd worden in de VCN-700. 

Zoals bij veel modellen in het uitgebreide Mazak programma, kan de VCN-700 worden uitgerust met verschillende systemen voor spanenbeheer en koelmiddeltoevoer, waaronder cover koeling, bedspoel koeling, koeling door de spindel en een selectie van spanenafvoersystemen. Om de voordelen van de nieuwe VCN-700 te ervaren, kunt u contact opnemen met Mazak voor meer informatie.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details