NLFR

Platform voor de metaal- & staalverwerkende industrie
Meer mogelijkheden in dikke plaat met nieuwe fiberlaser
De ENSIS AJ 3015 fiberlasersnijmachine geeft Skiall de mogelijkheid om snijwerk in dikkere materialen aan te kunnen: tot 25 mm in staal, rvs en alu, 12 mm in koper en 18 mm in messing.

Meer mogelijkheden in dikke plaat met nieuwe fiberlaser

Het is dan ook de basisvoorwaarde voor elke machine die op de productievloer ­belandt. Dat Amada zich heeft opgeworpen als huisleverancier hoeft dan ook niet te verwonderen. De meest recente aankoop is de 9 kW ENSIS 3015 AJ fiberlasersnijmachine. Hiermee breidt Skiall zijn mogelijkheden uit om te evolueren naar groter seriewerk in dikke plaat.

Ondernemen, het moet toch in het bloed zitten. Als schoolverlater nam Chris van Steenwinkel eind 1983 een metaalbedrijfje over dat klein perswerk uitvoerde. Mondjesmaat kwamen er kleine laswerken bij en via via kwam Skiall in contact met de medische wereld en zieken­wagenbouwers. Gaandeweg ging het vizier open richting algemene toelevering. “We werken nog steeds voor hogergenoemde sectoren, we prijzen ons gelukkig met heel trouwe klanten, maar ook voor componenten voor machinebouw en zelfs designmeubelen kunnen klanten bij ons terecht.” Een brede waaier aan toepassingen dus die in Willebroek op de productiemachines belanden, maar er is één rode draad: de feilloze afwerking. “Alles begint met een goede tekening. Alle tekenwerk gebeurt hier al bijna twintig jaar in 3D. Het is de voorwaarde om tot een rendabele kwaliteit te komen. Feilloze afwerking is mijn stokpaardje, dat ik tracht door te geven aan al mijn medewerkers. Elk stuk moet perfect gedimensioneerd zijn en bij wijze van spreken blinken vooraleer het de deur uitgaat.” 

Ook de twee plooibanken in het atelier van Skiall kleuren zwart-rood.

Rekenen op de kwaliteit en service van Amada

In 1990 werd de eerste Amada plooibank aangeschaft en enkele jaren later een eerste CNC-ponsmachine. Het verhaal Skiall-Amada is dus al dertig jaar een feit. In 2008 werd de eerste lasersnijmachine aangekocht. “Het was voor mijn zoon Christophe een voorwaarde om in het familiebedrijf te stappen. Hij was gebeten door die technologie. Bovendien konden we ons zo ook meer en meer opwerpen als een one-stop shop voor plaatwerk. Met snijden, plooien en lassen kunnen we klanten een volledig afgewerkt product bezorgen.” Ook dat werd weer een Amada. “Dat we er altijd naar terugkeren heeft alles te maken met de kwaliteit van de machines en de prima service. De stukken zien er goed uit als ze van Amada machines komen. En wanneer we dan toch eens problemen hebben zijn we altijd binnen de kortste keren geholpen. Als deze tandem goed zit, dan geldt ‘never change a winning team’ des te meer. Zo volgde later nog een pons-lasercombinatie EML 3610 NT met automatisch beladen en ontladen en werd de eerste lasersnijmachine vervangen door een FOM II Ri. Een combinatie van vlakbedlaser en buizenlaser. Ook de twee plooibanken kleuren zwart-rood.

Onder impuls van de jeugd

De komst van Christophe en lasersnijden gaf duidelijk nog een extra boost aan de groeicurve van Skiall. “Ik heb nog geen seconde spijt gehad van mijn beslissing. Het hele team hier is gedreven om telkens vooruit te blijven gaan. We nemen dan ook graag nieuwe uitdagingen aan of zoeken naar mogelijkheden om onze klanten nog beter te bedienen.” Die kwam er toen hij de ENSIS AJ 3015 fiberlasersnijmachine in de showroom van Amada zag staan. “Ik zei meteen: schrijf die maar op voor ons”, ­herinnert hij zich met een knipoog. “Hiermee krijgen we immers de mogelijkheid om snijwerk in dikkere materialen aan te kunnen: tot 25 mm in staal, rvs en alu ,12 mm in koper en 18 mm in messing. Werk dat we anders zouden uit­besteden aan partners. Door het in eigen beheer te kunnen, krijg je meer flexibiliteit en kan je korter op de bal spelen. De machine zit technisch ook uitgekiend in elkaar. Met de zijdeur bijvoorbeeld die volledig open kan, kunnen we eenvoudig controleren of alles naar wens gesneden wordt.”

Chris en Christophe Van Steenwinkel: “Dat we altijd naar Amada terugkeren heeft alles te maken met de kwaliteit van de machines en de prima service.”

Naar de toekomst kijken

Corona of niet. Skiall kijkt altijd naar de toe­komst. Zo werd er even overwogen om een 4 m x 2 m aan te schaffen maar door plaats­gebrek werd daar van afgestapt. Ook om diezelfde reden werd er geen torenmagazijn bij geplaatst. “Dit zal voor een latere fase zijn als de uitbreiding van de gebouwen, die voor de volgende jaren op de planning staat, afgerond is”, vertelt Chris. Het verhaal van Skiall is dus nog lang niet ten einde. 

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details