NLFR

Platform voor de metaal- & staalverwerkende industrie
Meest toegankelijke oplossing om CNC-machines te laden en ontladen
Coby is voor het eerst te bewonderen op de stand van RoboJob op AMB in Stuttgart, waar hij zal tonen hoe hij binnen de kortste keren stukken tot 5 kg kan tillen.

Meest toegankelijke oplossing om CNC-machines te laden en ontladen

Doe-het-zelf cobot

Ooit al zelf eens aan automatiseren willen doen? Dat kan nu met de nieuwste automatiseringsoplossing van RoboJob. Coby combineert de brains van het bedrijf uit Heist-op-den-Berg, geborgd in ijzersterke software met een intuïtief besturingssysteem, met de toegankelijkheid van een cobot. U kan hem helemaal zelf configureren, plaatsen en gebruiken.

In de wereld van automatisering hebben cobots al een tijd geleden hun intrede gemaakt. Ze zijn dan ook heel compact, zijn relatief licht en hebben niet veel veiligheidsinfrastructuur nodig. Door hun gebruiksvriendelijkheid zijn ze toegankelijk voor iedereen, niet alleen ingenieurs of technici. Dat maakt van een cobot een prima eerste stap naar automatisering. 

Het idee heerst dat je heel eenvoudig met de cobotarm zelf een beweging kan voordoen, en dat het systeem die meteen zelfstandig kan blijven herhalen. In de realiteit is het allemaal niet zo eenvoudig. In tegenstelling tot wat men denkt, komt er toch enig programmeerwerk aan te pas. “Dat wilden wij wegnemen, zodat de eindgebruiker écht intuïtief en gebruiksvriendelijk aan de slag kan met een cobot. Daarom hebben we Coby ontwikkeld”, vertelt RoboJob CEO Helmut De Roovere.

Wat Coby zo speciaal maakt, is dat de klant hem helemaal zelf kan configureren, plaatsen en gebruiken.

Maak kennis met Coby

Coby is, net zoals alle andere RoboJob systemen, een automatiseringsoplossing voor CNC draai- en freesmachines. Hij bestaat uit een FANUC CRX-10iA/L cobot die zonder interface draai- en freesmachines kan beladen en ontladen. Wat hem zo speciaal maakt, is dat de klant hem helemaal zelf kan configureren, plaatsen en gebruiken. Daarmee wil het bedrijf uit Heist-op-den-Berg tegemoetkomen aan de vraag naar effectieve low end automatisering. 

Via een webshop is Coby online te bestellen. De website bevat alle nodige informatie om het juiste Coby-systeem te configureren. Als er een bestelling binnenkomt, gaan de mensen bij RoboJob aan de slag. Ze zetten Coby helemaal in elkaar, waardoor elke kabel al op de juiste plaats zit wanneer het systeem de vrachtwagen op gaat. Na levering kan de klant zelf aan de slag om Coby uit te pakken, te plaatsen en op te starten. Met de gebruiksvriendelijke RoboJob software is iedereen, ook met minimale technische kennis, in staat om het productieproces te automatiseren. Er komen geen installateurs of opleidingen aan te pas.

Benieuwd?

Na een avant-première op de RoboJob Automation Team Day eerder dit jaar, is het eindelijk tijd om Coby te laten zien aan het grote publiek. Hij is voor het eerst te bewonderen in september op de stand van RoboJob op AMB in Stuttgart, daarna zal Coby de show stelen op verschillende andere evenementen en tonen hoe hij binnen de kortste keren stukken tot 5 kg kan tillen. Wilt u al alles te weten komen? Of hebt u Coby aan het werk gezien en bent u benieuwd naar meer? Neem dan een kijkje op www.coby-cnc.com en leer Coby nog beter kennen. 

Of trek mee met RoboJob naar de AMB beurs. RoboJob neemt dit jaar immers niet deel aan de TechniShow, en daarom ging het sales- en marketingteam op zoek naar een alternatief evenement. Waarom niet iets speciaals maken van de AMB beurs? Samen met huidige en toekomstige klanten vertrekken onze vertegenwoordigers in de Benelux voor een driedaagse busreis naar Stuttgart. Het nuttige wordt aan het aangename gekoppeld: naast anderhalve dag op de AMB beurs, is er ruim de tijd voorzien om samen een hapje te eten. Dat laatste gebeurt onder meer in het technologiecentrum in Lehrensteinsfeld, waar aanwezigen worden getrakteerd op een barbecue en tegelijk de Duitse locatie van RoboJob kunnen verkennen. Wie interesse heeft, kan zich inschrijven op https://www.robojob.eu/nl/bezoek-amb.    

Over RoboJob
Al sinds 2007 bouwt RoboJob laagdrempelige en gebruiksvriendelijke oplossingen voor de automatisering van CNC-gestuurde draai- en freesmachines.  Deze robottoepassingen kunnen het rendement, de flexibiliteit en de efficiëntie van CNC-machines aanzienlijk verhogen. RoboJob werd in 2007 opgericht door Helmut De Roovere en Luc De Ceuster en is sindsdien uitgegroeid tot een internationale marktleider. Vandaag heeft RoboJob al meer dan 1.100 robots in binnen- en buitenland geïnstalleerd en begin 2020 opende het bedrijf een Technology Center in Lehrensteinsfeld, Duitsland. Tegenwoordig is CNC-automatisering relevanter dan ooit. RoboJob kan het meest uitgebreide portfolio in CNC-automatisering aan zijn klanten aanbieden en beschikt veruit over de meeste ervaring in installatie en service. 

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details