NLFR

Platform voor de metaal- & staalverwerkende industrie
Merkonafhankelijkheid en dynamische service als credo
Met top-end verspaningsmachines als specialiteit.

Merkonafhankelijkheid en dynamische service als credo

BENDERTECHNIEK BELGIE biedt als professionele partner high-end machines en totaaloplossingen voor de verspaningsindustrie aan. De insteek is hierbij steeds het productgegeven, zonder daarbij aan een bepaald merk vast te hangen. Een troef die het bedrijf een sterk service-gedreven, dynamisch elan geeft dat klanten bereikt uit de meest veeleisende sectoren. 

De BTTM12 cobot van BENDERTECHNIEK is stand-alone én plug-and-play.

Top segment machines

Het bedrijf heeft zijn oorsprong in Nederland, maar is sinds 2015 ook operationeel in België. De vestiging werd opgestart door Patrick ­Vaessen en Paul Kuipers, die hun personeelsbestand intussen tot 10 mensen zagen stijgen. De Belgische afdeling werkt compleet autonoom en beschikt over een eigen service- en verkoopafdeling en eigen showroom, maar wordt wel waar nodig geruggesteund door het Nederlandse moederbedrijf, waarmee  de firma nog innig samenwerkt. 

Patrick Vaessen: “BENDERTECHNIEK is gespecialiseerd in de verkoop van top – end draai – en freesmachines. Een echte nichemarkt waar heel veel automatisering en palletbelading speelt. Verder zijn we ook gespecialiseerd in de dimensioneel grotere verspaningsmachines, met voor de freesbanken lengtes van 4 tot 20 m lang, en voor de draaibanken draaidiameters van meer dan 1 m en tot 6m tussen de centers.“

High-end betekent echter ook dat ­BENDERTECHNIEK in België een lijn kleinere machines in het gamma heeft die ontworpen is voor hogere producties binnen een 24/7 cadans. Machines die heel vaak ook met palletbelading wordt aangeboden. Het bedrijf onderhoudt daartoe prima dealerships met enkele topmerken in die branche, zoals onder andere Matsuura en Muratec.  

De kracht van goede service

Patrick: “Er is een duidelijke beweging richting enerzijds de 5-asser, en anderzijds een verregaande automatisering, die steeds meer als standaard wordt gezien. Klanten kopen een automatische functionaliteit in al zijn vormen en met alle attributen die erbij horen. Eén ervan is zeker dat heel belangrijke na verkoop -potentieel dat je vandaag als machinehandelaar in huis moet hebben. Downtime is immers een gesel voor de productiviteit van een lijn.“ 

De cobotoplossing uit eigen huis, ontworpen tijdens de pandemieperiode.

Cliënteel

Met klanten uit de luchtvaart-, defensie-, offshore en halfgeleiderindustrie, is de afzetmarkt van BENDERTECHNIEK zeer divers. Een ruim klantenbestand dat vooral via oerdegelijke service en know – how werd opgebouwd. Het bedrijf hangt immers niet vast aan bepaalde vaste merken, waardoor het voor bijvoorbeeld robot-machinecombinaties echt alle kanten uit kan. BENDERTECHNIEK is géén fabrieksdealer, wat voor een stuk ook de slagkracht van de firma bepaalt. Het merk wordt weliswaar op het einde van de gesprekken met de klant vastgelegd, maar conceptueel is de insteek steeds weer het product. Naar de fabrikanten toe wordt er echter enkel met exclusieve dealercontracten gewerkt. 

“Een belangrijke keerzijde is dat je op die manier ook je mensen qua know – how up to date moet houden”, legt Patrick uit. “Daarom investeren we op heel reguliere basis in duuropleidingen voor onze mensen in Japan, Engeland en ook Spanje.”

De grotere draaibanken kunnen stukken tot wel 6 meter tussen de punten aan.

Eigen cobot beladingsunit

Het technische team van BENDERTECHNIEK in België maakte nuttig gebruik van de vrije tijd die het pandemie reces bood, en ontwikkelde in eigen beheer een compacte robotoplossing, bedoeld voor de simpele belading van kleinere CNC machines. Het betreft de cobot BT-TM12, een mobiele unit die vanuit een speciale kast bewust stand – alone opereert, zodat er minimaal met de functionaliteit van de machine geïnterfereerd wordt. 

De creatie van de cobot is vooral ingegeven door de onafhankelijkheid van eender welke machinefabrikant, en uiteraard de vraag van de klant om na de diensturen nog enkele uren onbemand door te kunnen werken. De bediening van de BT-TM12 is vlot in één dag aan te leren, en vormt zo een goed en vooral betaalbaar alternatief voor een volledig gerobotiseerde oplossing.  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.