NLFR

Platform voor de metaal- & staalverwerkende industrie
Metaal op een plaatje

Metaal op een plaatje

Bedrijven gaan wel vaker op zoek naar een externe partner om bepaalde stappen in het productieproces over te nemen. Zo is Stevens Punching uit Ieper al jaren gespecialiseerd in het bewerken van industrieel plaatwerk als toeleverancier voor bedrijven in de meest uiteenlopen sectoren. Metaalvak sprak met zaakvoerder Peter Stevens over zijn firma, de activiteiten en de toegevoegde waarde.

Waarom kiezen klanten voor Stevens Punching?

We zijn al meer dan dertig jaar gespecialiseerd in het ponsen, lasersnijden, plooien, lassen, verven en assembleren van industrieel plaatwerk. We waren één van de pioniers in de markt en zijn vandaag nog steeds één van de trendsetters in dit vak. We bewerken zowel ferro als non-ferro materialen, die uit onze voorraad genomen worden of door de klant zelf aangeleverd worden. Onze klanten komen vooral uit de wereld van de logistiek, machinebouw, landbouw en elektronica, maar ook bedrijven uit andere sectoren doen een beroep op onze diensten. We richten ons vooral op het bewerken van dun plaatwerk van 0,5 tot 20 mm en dit voor enkelstuk en kleine series, maar evenzeer voor grotere opdrachten. Een belangrijk troef is de unieke capaciteit naar formaat en grootte van de te bewerken stukken.

Stevens Punching is al meer dan dertig jaar gespecialiseerd in het ponsen, lasersnijden, plooien, lassen, verven en assembleren van industrieel plaatwerk.

 

U hecht veel belang aan de kwaliteit van uitvoering en afwerking?

We hebben in de loop der jaren een goede reputatie opgebouwd. Een hoge graad van afwerking en de kwaliteit van onze producten en service spelen daarbij een belangrijke rol. Dankzij een verfijnde 3D-meetmachine voeren we een uitgebreide kwaliteitscontrole uit, waardoor we steeds nauwkeurig en exact afgewerkte producten kunnen afleveren. Een modern, up-to-date machinepark en bekwame, gedreven medewerkers zijn de perfecte combinatie voor succes. Bovendien hanteren we een doorgedreven planning en coördinatie en wordt ons productieproces geoptimaliseerd door nesting, waardoor we meerdere projecten in een korte tijdspanne kunnen uitvoeren en steeds de vastgelegde levertermijnen strikt kunnen naleven.

Wat is de toegevoegde waarde voor uw klanten?

Onze klanten zijn één voor één op zoek naar een partner, die hen kan helpen om hun productieproces te optimaliseren. Ze kiezen ervoor om zelf niet te investeren in de kennis en de machines, maar voor bepaalde bewerkingen een beroep te doen op een externe partner met een ruime ervaring. Bij Stevens Punching kunnen we hen een ruim palet van bewerkingen aanbieden en maken daarvoor gebruik van de meest vooruitstrevende machinetechnologieën. In onze productiefaciliteiten vind je verschillende CNC-gestuurde fiberlasersnijmachines, ponsmachines en plooibanken voor het bewerken van de meest uiteenlopende werkstukken, klein of groot, licht of zwaar. We beschikken ook over diverse halfautomatische lasposten en een lasrobot. Er is echter meer, want naast het bewerken van het plaatmateriaal kunnen we de stukken poederlakken. Daarvoor maken we gebruik van een moderne spuitinstallatie en dankzij nanotechnologie als chemische voorbehandeling garanderen we een perfecte hechting. Bovendien kunnen we in een verder stadium de gepoederlakte onderdelen tot een afgewerkt product assembleren. Daarmee is de kring volledig rond en kunnen we onze klanten een project van A tot Z aanbieden. Door onze jarenlange ervaring kunnen we met onze klanten meedenken en hen adviseren hoe ze bepaalde opdrachten moeten aanpakken om een perfect resultaat te garanderen.  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.