Platform voor de metaalverwerkende industrie

NL | FR

Toelevering

Metaal zagen zonder koeling

JEPSON1_13_PMmachine kopiëren
CEO Pierre Michiels bij de eerste Dry Cutter unit.

Tekst | Tekst: Johan Debaere Beeld: Jepson Power

20 januari 2021 Leestijd 5 minuten

Deel dit artikel

Met deze technologie wordt er zonder koeling gezaagd met een kortere zaagcyclus, nagenoeg braamvrij en met een langere levensduur. Dankzij de jarenlange ervaring en een dynamische R&D-afdeling kan de fabrikant uit het Duitse Eschweiler op maat gemaakte oplossingen ontwikkelen, waaronder zaagbladen met een speciale oppervlaktebehandeling voor het zagen van de meest uiteenlopende types rvs.

De hoofdzetel van Jepson Power is gevestigd in het Duitse Eschweiler.

“Innovatie betekent voor ons het voortdurend verbeteren van onze producten en dankzij de investering in onderzoek en ontwikkeling ook de gebruiksvriendelijkheid en de service ­optimaliseren. We willen met onze Dry Cutter technologie in de bekende geel-blauwe kleuren in de toekomst nieuwe normen stellen”, begint CEO Pierre Michiels dit gesprek. “Vandaag al wordt de nieuwe generatie Dry Cutter ­machines met hun unieke zaagbladen in onze fabriek in Eschweiler ontwikkeld en getest met als doel sneller te zagen, de standtijden te optimaliseren en grotere zaagoppervlakken te realiseren. Als marktleider op het vlak van snellopende hard­metalen zaagbladen en één van de voor­aanstaande spelers wat betreft draagbaar ­elektrisch gereedschap streven we er voort­durend naar om de meest vooruit­strevende producten te ontwikkelen, die voldoen aan de hoogste kwaliteitseisen. Voorbeelden daarvan zijn de gecoate NSF zaagbladen voor het zagen van rvs, extreem dunw­andige en schok­bestendige LBS zaagbladen voor het zagen van metalen roosters, trapeziumplaten, profielen, kabel­goten en rolluikbuizen, en rvs zaagbladen voor accumachines.”

De uitvinder van de Dry Cutter technologie beschikt over een ruime R&D-afdeling die constant op innovatie inzet.

DryTech HM zaagbladen

Jepson Power ontwikkelde een reeks hard­metalen zaagbladen, geschikt voor het snel en braamvrij zagen zonder koelmiddel van metalen buizen en profielen op stationaire halfautomatische en volautomatische high-speed machines en draagbare zaagmachines. Ze kunnen ingezet worden voor het bewerken van staal, rvs, kunststof, composiet, aluminium en andere non-ferro metalen. “Het assortiment omvat zaagbladen vanaf 0,5 mm dik en met een diameter tussen 137 en 630 mm, maar ook speciale maten zijn op aanvraag leverbaar. De hoge zaag­snelheid verkort de cyclustijden aanzienlijk en de dunwandige zaagtechnologie resulteert in materiaalbesparing”, geeft de CEO aan. “De geometrie van de HM tanden wordt aangepast op basis van het materiaal dat gezaagd moet worden. De speciale tandvorm garandeert een perfecte zaagsnede en een lange levensduur van de zaagbladen.”

De zaagbladen kunnen een speciale coating hebben voor het bewerken van rvs.

Uitgebreid assortiment machines

Jepson Power levert niet alleen Dry Cutter machines en hoogwaardige zaagbladen voor het zagen van de meest uiteenlopende materialen. Klanten kunnen er ook terecht voor kernboormachines met hun gereedschappen en accessoires, tap­machines, buizenschuurders en polijst­machines met hun toebehoren en laskant­frezen. “Uiteraard staan we niet alleen in voor de verkoop van de machines en ‘­consumables’, maar kunnen onze klanten ook een beroep doen op onze ervaren specialisten voor de technische ondersteuning en het onderhoud, bijvoorbeeld voor het herslijpen van de tanden van een zaagblad”, sluit Michiels af. “In de online shop kunnen alle vervangstukken voor onze machines snel en eenvoudig besteld worden. We zorgen voor een snelle en probleemloze levering.”   

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

Contact

Alexander Dewaele

Projectmanager

Meer online zichtbaarheid creëren via Metaalvak? Bel +32 477 22 41 29 of stuur een mail naar onderstaand adres.

0%

    Stuur ons een bericht

    Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

    Details