NLFR

Platform voor de metaal- & staalverwerkende industrie
Metaalbewerkingsbedrijven ontzorgen op het gebied van smeertechniek
“Met Q8 Oils koelemulsies kunnen we de prijs-kwaliteitverhouding bieden waarnaar onze klanten streven. De emulsies bevatten geen boor of boorderivaten en zijn ook vrij van formaldehyde of biociden.”

Metaalbewerkingsbedrijven ontzorgen op het gebied van smeertechniek

Het handhaven van de optimale conditie van CNC-machines begint bij de selectie van geschikte snijvloeistoffen. Deze vloeistoffen dragen zorg voor de koeling, smering en een efficiënte afvoer van de spanen. Sinds dit jaar is Bondis de Master Distributeur van de Q8 Oils metaalbewerkingsvloeistoffen in België en Luxemburg. Volgens Benoit Van den Eynde, de zaakvoerder van Bondis, biedt deze samenwerking alleen maar voordelen: “Bondis kan hoogwaardige Q8 Oils metaalbewerkingsvloeistoffen aanbieden om de machines van klanten soepel te laten draaien in overeenstemming met alle geldende normen, terwijl de klant kan vertrouwen op de nauwkeurige distributie, de flexibiliteit en de toegevoegde expertise van Bondis.” 

Benoit Van den Eynde: “Op basis van de materialen die ze verwerken en het type water dat ze gebruiken, kunnen we klanten begeleiden naar de juiste keuze. Voor elke toepassing kunnen we een product aanbieden.”

Bondis streeft ernaar om metaalbewerkingsbedrijven volledig te ontzorgen op het gebied van metaalbewerkingsvloeistoffen en smeertechniek, zodat zij zich volledig kunnen concentreren op hun productieprocessen. Dit omvat niet alleen het adviseren en leveren van een compleet gamma smeermiddelen, maar ook het aanbieden van aanvullende diensten zoals analyses en controles om de levensduur van smeermiddelen te verlengen, en tools voor het beheer van emulsies. “Met de regelmatige opvolging sturen we bij indien nodig om de juiste concentratie of pH-waarde te behouden”, aldus Van den Eynde.

Sinds dit jaar is Bondis de Master Distributeur Q8 Oils metaalbewerkingsvloeistoffen in België en Luxemburg.

Kostenvermindering

De toenemende aandacht voor metaalbewerkingsvloeistoffen beschouwt Van den Eynde als een logische ontwikkeling. “Er is een groeiende focus op langdurige en stabiele werking van machines en op een veilige en comfortabele werkomgeving voor de operatoren. Bovendien merkt de klant direct het verschil in zijn volledig kostenplaatje wanneer hij samenwerkt met een betrouwbare partner: minder verbruik van producten, lagere kosten voor gereedschap en minder problemen met machines. Met Q8 Oils koelemulsies kunnen we de prijs-kwaliteitverhouding bieden waarnaar onze klanten streven. De emulsies bevatten geen boor of boorderivaten en zijn ook vrij van formaldehyde of biociden. Met Bondis voegen we daaraan bovendien uitstekende ondersteuning toe. Op basis van de materialen die ze verwerken en het type water dat ze gebruiken, kunnen we klanten begeleiden naar de juiste keuze. Voor elke toepassing kunnen we een product aanbieden”, concludeert Van den Eynde.    

Q8 Brunel XF 700 serie: een nieuwe generatie koelsmeermiddelen

Dankzij de innovatieve formulering zijn de koelvloeistoffen van de Q8 Brunel XF 700 serie zeer bestand tegen bacteriële infecties en gaan ze langer mee dan klassieke vloeistoffen. Dit drukt de kosten en leidt tot minder afvoer van gebruikte vloeistoffen. De Q8 Brunel XF 700 serie is kleurloos en geurloos en vrij van zwavel, stikstof en aromaten, en kan bovendien met alle waterkwaliteiten gebruikt worden.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details