NLFR

Platform voor de metaal- & staalverwerkende industrie
Metaalbewerkingsmachines, additive manufacturing en CAD/CAM-software in de kijker
De focus ligt ook op hoogwaardige systemen voor 3D-printing.

Metaalbewerkingsmachines, additive manufacturing en CAD/CAM-software in de kijker

Buhlmann is al meer dan zeventig jaar actief in consulting, projectmanagement en vertegenwoordiging van werktuigmachines voor de metaalindustrie. De firma uit Zaventem staat in voor ontwerp en projectbeheer, maar evenzeer voor montage, onderhoud en snelle interventie. Op stand 3321 tijdens Advanced Manufacturing ligt de focus voornamelijk op de voorstelling van Hanwha als nieuwe partner voor decolteermachines, de 3D-printing technologie van ExOne, Desktop Metal en ETEC en SOLIDCAM software. Uiteraard kunnen bezoekers er terecht met al hun vragen rond metaalbewerkingsmachines, additive manufacturing en CAD/CAM-software.

Buhlmann kiest bewust voor de verdeling van een breed gamma aan metaalbewerkingsmachines van diverse merken.

Metaalbewerkingsmachines

Bij Buhlmann kiezen ze bewust voor de verdeling van een breed gamma aan metaalbewerkingsmachines van diverse merken. Zo kunnen klanten er terecht voor conventionele en teach-in draaibanken van Weiler en CNC-draaibanken van het merk Spinner, drie- tot vijfassige freesmachines van Chiron, Fehlmann en Spinner, CNC-bewerkingscentra met automatisering van fabrikant MCM, vlakslijpmachines van Okamoto, draadvonkers van Ona en automatiseringsoplossingen van Halter. In Antwerpen introduceren ze Hanwha als nieuwe partner voor decolteermachines en slijpmachines zonder center. Het gamma van deze Koreaanse machinebouwer omvat onder meer vier- tot zesassige decolteermachines van diameter 10 tot 38, beschikbaar met tal van opties voor de gereedschapsrevolver.

De decolteermachines van de Koreaanse fabrikant Hanwha zijn nieuw in het productportfolio van Buhlmann.

Additive manufacturing

“Onder de merknaam Desktop Metal® ligt onze focus eveneens op hoogwaardige systemen voor 3D-printing, gebaseerd op de ‘binder jetting’ technologie. Zo bieden we een volledig gamma oplossingen voor de meest uiteenlopende toepassingen: van de gekende Sand 3D-printer S-Max voor gieterijtoepassingen, over de metaal 3D-printer Studio System 2 voor kantooromgevingen, tot de Shop System voor de productie van kleine en middelgrote series”, legt zaakvoerder Brice Bühlmann uit. “Additive manufacturing biedt bedrijven heel wat mogelijkheden om producten te maken die beter zijn én om die ook sneller te kunnen produceren. Met de Pro XL bieden we trouwens ook een systeem op basis van DLP (Digital Light Processing Technology), ontworpen voor prototyping maar evenzeer voor een 24/7 productieomgeving, zonder menselijke tussenkomt. Aan de basis van dit systeem ligt meer dan twintig jaar onderzoek en ontwikkeling van experts in de 3D-printtechnologieën. Het resultaat is een snelle productie van onderdelen met een hoge graad van nauwkeurigheid en tegen een betaalbare prijs.”

SOLIDCAM is een CAD/CAM-software die volledig geïntegreerd kan worden in Solidworks®, Autodesk Inventor® en NX.

CAD/CAM software

Naast de investering in machines en automatisering zetten bedrijven ook meer en meer in op de digitalisering van hun bedrijfsprocessen. Buhlmann speelt op deze trend in met de verdeling van SOLIDCAM , een CAD/CAM-software die volledig geïntegreerd kan worden in Solidworks®, Autodesk Inventor® en NX. “Dankzij dit programma kunnen bedrijven eenvoudig de productietijden, het werktuigverbruik en de productiekosten optimaliseren. Er zijn modules beschikbaar voor drie-, vier- en vijfassige bewerkingscentra, freesmachines, draaibanken, draai/freessystemen en decolteermachines”, geeft Bühlmann aan. “SolidCAM’s single-window integratie in Solidworks®, Autodesk Inventor® en NX betekent dat alle bewerkingen gedefinieerd, berekend en geverifieerd kunnen worden zonder de CAD-omgeving te verlaten, waardoor men niet continu bestanden moet importeren en dus geen tijd verliest. Bovendien zijn alle 2D- en 3D-geometrieën die voor bewerkingen gebruikt worden, volledig gekoppeld aan de ontwerpmodellen in Solidworks®, Autodesk Inventor® en NX. Als men het CAD-model aanpast, worden alle CAM-bewerkingen automatisch bijgewerkt.”

Buhlmann staat niet alleen in voor de verdeling van deze CAD/CAM-software, maar geeft ook opleidingen aan gebruikers en technische ondersteuning bij klanten.    

Standummer 3321

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details