NLFR

Platform voor de metaal- & staalverwerkende industrie
Metaalverspaning voor een slimmere toekomst

Metaalverspaning voor een slimmere toekomst

Bezoek Sandvik Coromant op Machineering 2023

In maart 2023 zal Sandvik Coromant, marktleider in metaalverspaning, een reeks van zijn verspaningsgereedschappen en expertise presenteren op Machineering op de Brussels Expo in België. De beurs, gewijd aan machines, gereedschappen en materiaaloplossingen voor geavanceerde engineering en productie, vindt plaats van 29 tot 31 maart 2023. Op de beurs zal Sandvik Coromant samenwerken met machinefabrikant Okuma en op de stand van Okuma zullen Sandvik Coromant-experts beschikbaar zijn om live Sandvik Coromant-gereedschapsoplossingen te demonstreren.

Machinering 2023 biedt machinebouwers, leveranciers en servicebedrijven de mogelijkheid om de nieuwste innovaties op het gebied van bewerkingsmethoden, gereedschappen en materialen te ontdekken en fungeert als een alles-in-één ontmoetingsplaats voor verspaningsprofessionals om enkele van de meest relevante onderwerpen uit de industrie te bespreken. Alle aspecten van de bewerkingstechnologie – van conventioneel tot hybride tot additief – zullen op de beurs te zien zijn.

Okuma, een van de vele fabrikanten van werktuigmachines die dit jaar op Machineering exposeren, zal zijn MULTUS U3000 multitasking-machine presenteren. Als onderdeel van de showcase kunnen bezoekers een demonstratie bekijken van de gereedschapsoplossingen van Sandvik Coromant voor power skiving in de automotive-industrie. De machinale methodologie is essentieel voor het produceren van hoogwaardige transmissiecomponenten, vooral omdat autofabrikanten steeds meer elektrische voertuigen produceren. Sandvik Coromant biedt een reeks freesgereedschappen voor het vormen van die componenten, waaronder CoroMill® 178, CoroMill® 180 en CoroMill® 17H PM-HSS.

Naast de MULTUS U3000 zal ook Okuma’s LB3000 EX II MY draaibank op de stand staan. Hierop zal Sandvik Coromant zijn PrimeTurning™-bewerkingsmethodologie demonstreren — een uniek bewerkingsconcept dat bestaat uit een bewerkingsmethode, gereedschappen en software waarmee fabrikanten in alle richtingen kunnen draaien.

Sandvik Coromant zal ook een gloednieuw draaiconcept demonstreren, gelanceerd in maart 2023. Voortbouwend op de innovaties van PrimeTurning™, zal Sandvik Coromant zijn nieuwe Y-as bewerkingsmethodologie demonstreren. Zoals de naam al doet vermoeden, maakt de methode gebruik van de Y-as en worden alle drie de assen gelijktijdig gebruikt bij het bewerken, om ingewikkelde vormen te helpen produceren met één enkel gereedschap. Ten slotte zal Sandvik Coromant ook zijn CoroPlus® Tool Path-software voor draadsnijden en OptiThreading™ tentoonstellen, die programmeerondersteuning biedt voor uitwendige en inwendige draadsnijbewerkingen.

“Het is zeer waardevol om precies te kunnen laten zien hoe onze gereedschapsoplossingen flexibele, efficiënte en duurzame bewerkingen ondersteunen, live en op een reeks machines”, legt Ronny Booijink, MTS Project Engineer bij Sandvik Coromant, uit. “Ons doel is om te helpen verspanende processen duurzamer, digitaler en productiever te maken, en tegelijkertijd de bedrijfsresultaten van onze klanten te verbeteren. We hebben een reeks technologieën, zowel bewezen in het veld als vers van het R&D-team, om te demonstreren op Machineering en door de samenwerking met Okuma kunnen we bezoekers echt precies laten zien hoe onze gereedschappen en softwareproducten het verspanen van metaal opnieuw kunnen uitvinden.”

Bezoek Okuma en Sandvik Coromant op Machineering 2023 op stand 169. Bezoek de website voor meer informatie over de producten en diensten van Sandvik Coromant.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.