NLFR

Platform voor de metaal- & staalverwerkende industrie
Metavak en Welding Week ­bundelen de krachten
SMITZH, de hoofdkennispartner van Metavak.

Metavak en Welding Week ­bundelen de krachten

Op 4, 5 en 6 oktober 2022 verwelkomt de Evenementenhal in het Nederlandse Gorinchem simultaan de vakbeurzen Metavak en Welding Week. De verenigde hoogmis van de metaalbewerking én verbindingstechnieken is er zo meer dan ooit een die inspirerende oplossingen wil delen. Met automatisering en innovatie als voornaamste speerpunten.

Uw geduld wordt beloond. De beurs komt er straks, en heeft alles om een wel héél bijzondere editie te worden. Dat beseft ook Charlotte de Zeeuw, marketing event manager bij ­Easyfairs Nederland, dat als evenementenbureau de volledige organisatie van de beurs verzorgt. 

De Zeeuw: “Metavak en Welding Week zijn al vele jaren een begrip in de metaalbewerkende industrie. Deze editie gaat echter extra speciaal worden, mede door de goed gevulde beursvloer en de inspirerende kennisprogramma`s die voorzien zijn. Stuk voor stuk mogelijk gemaakt dankzij de goede samenwerking met partners als SMITZH, Koninklijke Metaalunie, het Nederlands Instituut voor Lastechnieken (NIL) en hoofd mediapartner Metaalnieuws, die hier gezamenlijk de schouders onder hebben gezet.”

Elke vakbeurs is boven alles een platform van communicatie en sociaal contact, waar – uiteraard – zaken worden gedaan en men als vakspecialist concullega`s uit de bredere branche kan ontmoeten. Deze gecombineerde beurs belicht bovendien inspirerende innovaties, met de nadruk op procesoptimalisatie en automatisering. 

Logische keuze

De Zeeuw: “Het samenvoegen van Welding Week met een brede metaalbeurs als Metavak is daarom een logische keuze geweest. Een belangrijk onderdeel van metaalbewerking is immers verbinden. Dit komt in alle processen voor. Zeker voor plaatbewerkingsbedrijven, die een belangrijke bezoekersdoelgroep van het hele evenement uitmaken. De beursvloer voor Metavak wordt bevolkt door maar liefst 93 exposanten, terwijl Welding Week op 22 deelnemers kan rekenen. We verwachten in de komende maanden nog vele bedrijven hieraan toe te voegen.” 

Er is veel interesse in het evenement vanuit bedrijven die hier graag hun nieuwste oplossingen willen presenteren. Men onderscheidt daarin zes segmenten: Automatisering, Verspanen, Plaatbewerking, Reiniging, 3D-printen, en Verbinden. Een bijzondere aandacht gaat in deze editie uit naar de automatisering, met uitgebreide demonstratiestanden van robots, cobots, en de onvermijdelijke software en systemen die nodig zijn voor de implementatie ervan. 

De vakbeurs 2022 belooft een bijzondere editie te worden.

In deze industrietak, waar alles sneller en kwalitatiever uitgevoerd moet worden, wordt de impact van voornamelijk praktische innovaties ingrijpender dan ooit. Op het Metavak en Welding Week event worden hiervan enkele sprekende oplossingen gedemonstreerd. Het streefdoel is hierbij steeds hetzelfde: efficiëntie-verhogend werken door repetitieve taken maximaal aan de machine laten, en ervoor zorgen dat medewerkers meer tijd krijgen voor werkzaamheden die echt waarde toevoegen aan het productieproces.  

Een goed voorbeeld hiervan is het CUBEBOX-systeem van Limas, een Duitse machinebouwer en exposant op Metavak.   
Zij demonstreren op de beurs een betaalbare CNC-automatisering op basis van een industriële robot voor handling tot 35 kg. Meteen ook de première van deze automatiseringsoplossing, met Metavak als platform!  

Platform van communicatie.

NILIBIL-symposium

Ook tijdens deze editie van Welding Week is het Nederlands Instituut voor Lastechniek (NIL) de officiële beurspartner. Naast hoofdkennispartner van het vrij toegankelijke kennisprogramma met lezingen door professionals uit het veld, zal NIL ook het welbekende NIL|BIL Lassymposium organiseren. Dit jaar op het volledig vernieuwde congrescentrum van Evenementenhal Gorinchem, Next Level. NIL: “Niet alleen zijn we erg enthousiast dat de beurs weer kan plaatsvinden. Op dit moment leggen we ook de laatste hand aan het programma. Dit zijn inspirerende dagen, voor iedereen!”

Plaatbewerking vormt een van de zes hoofdsegmenten op de beurs.

Slim

Naast het kennistheater op Welding Week, is dat van Metavak niet minder gevuld. SMITZH, hoofdkennispartner van Metavak, presenteert een programma dat gebaseerd is op de thema`s Slim Leren, Slim Produceren en Slim Verdienen. Verschillende sprekers gaan in op onderwerpen als ‘Wat is ozone?’, ‘Slim gebruik van data’, ‘De lessen van nacalculatie’ en ‘Tagging, wat kun je ermee?’  

Praktische informatie 

Metavak & Welding Week 
4, 5 & 6 oktober 202
Evenementenhal Gorinchem 
Franklinweg 2
4207 HZ Gorinchem 
Nederland

www.metavak.nl
www.welding-week.nl

Interesse in een deelname? 
Neem contact op met Jamie van de Louw: [email protected] |+31 (0)6 1555 39 13

Het evenement bezoeken? 
Tickets zijn te bestellen via
www.metavak.nl
www.welding-week.nl

GEBRUIK CODE 2500

 

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details