NLFR

Platform voor de metaal- & staalverwerkende industrie
METAVAK verplaatst naar 2021, Welding Week naar 2022

METAVAK verplaatst naar 2021, Welding Week naar 2022

De vakbeurzen METAVAK en Welding Week powered by NIL die gepland stonden op 6, 7 en 8 oktober 2020 in Evenementenhal Gorinchem worden verplaatst. Gezien de huidige situatie rondom Covid-19, blijft de economie en daarbij de metaalindustrie in onzekerheid. Daarom is in samenspraak met de community besloten om METAVAK en Welding Week dit jaar niet door te laten gaan. METAVAK wordt verplaatst naar 5, 6 en 7 oktober 2021 en Welding Week powered by NIL naar oktober 2022, gezien het tweejaarlijkse karakter van deze beurs.

Gertjan Lammers, Head of Event Technical Industry: “Wij zien het als onze verantwoordelijkheid om de metaalindustrie zo optimaal mogelijk samen te brengen. Tot voor kort zag het er naar uit dat METAVAK en Welding Week door konden gaan, hetzij in een aangepaste vorm in verband met de maatregelen rondom het coronavirus. Exposanten en bezoekers spraken vertrouwen uit en bevestigden het nut van deze vakbeurzen vanuit economisch oogpunt.”

“Gesteund door de lokale overheidsinstanties en de veiligheidsregio zijn we ervan overtuigd dat wij een veilige en verantwoorde vakbeurs kunnen organiseren. Dat hebben we – Easyfairs – vorige week ook laten zien tijdens AAA (All About Automation) in Essen. Ondanks dat houdt Covid-19 ons nog steeds in de greep. De afgelopen tijd hebben wij een veranderend sentiment gevoeld vanuit onze exposanten en bezoekers. De behoefte om beide beurzen te verplaatsen nam steeds meer toe. Als beursorganisator is het onze primaire taak om te luisteren naar de wensen van de industrie en daarom hebben wij besloten beide beurzen door te schuiven naar een later moment. Dat is de enige juiste beslissing op dit moment”, aldus Lammers.

METAVAKOver METAVAK 2021

Tijdens METAVAK en Welding Week maken bezoekers kennis met de nieuwste industriële productie-en verbindingstechnieken en kunnen zij demonstraties bijwonen op het gebied van onder andere 3D-printen, plaatbewerking, automatisering, oppervlaktebehandeling, verspanen, lijmen en lassen. De beurzen worden met name gewaardeerd vanwege het laagdrempelige, informele karakter zo bleek uit eerder onderzoek onder oud-bezoekers.

METAVAK is na voorinschrijving gratis te bezoeken op 5, 6 en 7 oktober 2021 in Evenementenhal Gorinchem. Bezoekers profiteren tijdens het beursbezoek onder meer van een gratis hapje en een drankje. Welding Week powered by NIL is een tweejaarlijkse beurs en vindt plaats in oktober 2022. Kijk voor meer informatie op: www.metavak.nl of www.welding-week.nl.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details