NLFR

Platform voor de metaal- & staalverwerkende industrie
MEWA beschermt tegen hitte, straling en vonken

MEWA beschermt tegen hitte, straling en vonken

Lassers hebben speciale, beschermende kleding nodig. Maar iemand die slechts af en toe moet lassen, heeft uiteraard een andere uitrusting nodig dan iemand die regelmatig of zelfs voortdurend laswerkzaamheden uitvoert. Om aan alle verschillende vereisten te voldoen, heeft textieldienstverlener MEWA nieuwe lasbeschermingskleding ontwikkeld in drie varianten. Bovendien combineren de nieuwe lijnen van de MEWA Dynamic-collectie bewegingsvrijheid, draagcomfort en fraai design.

Drie varianten

‘MEWA Dynamic Flame’ is gemaakt voor mensen die af en toe laswerkzaamheden moeten uitvoeren, zoals bijvoorbeeld mechatronici, elektriciens en onderhoudstechnici. De kleding beschermt tegen kleine metaalspatten, kort contact met vlammen en stralingswarmte.

Ben je een echte lasser en werkzaam in de machine-, voertuig-, staal- of fabrieksbouw of op scheepswerven? Dan bescherm je je beter met ‘MEWA Dynamic Flame Extreme’. De robuuste stof van deze collectie biedt extreme hittebescherming bij thermische metaalverwerking.

Moet je op regelmatige basis lassen? Ook dan biedt MEWA uitkomst, want medio 2020 wordt de derde variant gelanceerd: ‘MEWA Dynamic Flame Advanced’.

Optimaal draagcomfort

Deze indeling is uiteraard slechts een ruwe richtlijn. “De keuze voor een bepaalde lijn van beschermende kleding hangt altijd af van de risicoanalyse van de werkplek”, benadrukt Silvia Mertens, Productmanagement-verantwoordelijke bij MEWA. De nieuwe lijn hitte- en vlambeschermingskleding is ontstaan uit de verdere ontwikkeling van het MEWA Dynamic-assortiment, dat wordt gekenmerkt door maximale bewegingsvrijheid, doorgedreven draagcomfort en een ‘cool’ design. “We zorgen er bovendien voor dat onze beschermende kleding perfect past bij de normale werkkleding, waardoor alle werknemers van een bedrijf dezelfde look dragen”, voegt Silvia Mertens nog toe.

Textielsharing

MEWA biedt de beschermende werkkleding aan in een full-service Textielsharing-systeem. Zo besparen ondernemers en logistiek verantwoordelijken op de kosten voor aankoop, opslag en textielverzorging. Bovendien hoeven ze het hoofd niet te breken over de voortdurende aanpassing van de behoeften, bijvoorbeeld wanneer iemand in het team een andere broek nodig heeft of wanneer er nieuwe werknemers worden aangenomen.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.