NLFR

Platform voor de metaal- & staalverwerkende industrie
MEWA-Servibel uitgeroepen tot genomineerde Trends Gazelle 2020

MEWA-Servibel uitgeroepen tot genomineerde Trends Gazelle 2020

Al 19 jaar lang rangschikt de redactie van Trends de snelst groeiende bedrijven in ons land. Ze selecteren daarbij per provincie 255 Trends Gazellen, die worden opgedeeld in drie categorieën. In de categorie grote bedrijven vormen de Trends Gazellen een integraal onderdeel van ons economisch landschap. Het zijn stuk voor stuk competitieve bedrijven die het ondernemingsklimaat in hun regio positief beïnvloeden. Bij die grote bedrijven sleepte MEWA-Servibel plaats 43 in de wacht op de lijst van de provincie Henegouwen. Een mooie prestatie.

Motor van onze economie

De Trends Gazellen zijn de motor van onze economie en een bron van energie en inspiratie voor al wie onderneemt. Een bekroning tot Trends Gazellen wordt door de ondernemingswereld gekoesterd omwille van de nationale bekendheid én regionale erkenning. Trends Gazelle word je op basis van harde groeicijfers, en dat zowel in omzet als in personeel en toegevoegde waarde. Het principe is simpel: hoe sneller de groei van het bedrijf, hoe hoger in de rangschikking. Het bedrijf dat het hoogste in de lijst voorkomt, mag zich een jaar lang Trends Gazellen Ambassadeur noemen. Alle andere bedrijven ontvangen het diploma van genomineerde Trends Gazelle. Die eer viel dit jaar ook MEWA-Servibel te beurt, met plaats 43 in de provincie Henegouwen. Een bekroning waar het bedrijf bijzonder trots op is.

Methodologie

Op basis van een kwantitatieve analyse van de Trends Top onderscheidt de redactie van Trends drie categorieën van bedrijven: kleine bedrijven (met een omzet minder dan 1 mio euro), middelgrote bedrijven (met een omzet van 1 tot 10 mio euro) en grote bedrijven (met een omzet van meer dan 10 mio euro). Vervolgens worden de balansen van de vijf voorbije boekjaren aan drie criteria getoetst en wordt er een ranking gemaakt van de groei-evolutie (in omzet, personeelsbestand en cashflow). De bedrijven moeten ook minstens 20 arbeidsplaatsen hebben gecreëerd sinds de oprichting (voor de kleine bedrijven volstaat 10). Ten slotte toetst de redactie van Trends nog af of de bedrijven een voldoende operationele onafhankelijkheid aan de dag kunnen leggen.

Bijzondere editie

De 19de editie van Trends Gazellen zal veeleer de geschiedenis ingaan als de Covid-19 editie. Omwille van de grote onzekerheden rond de verdere evolutie van deze uitzonderlijke pandemie werd het grote Nationale Evenement van Trends Gazellen op 23 september geannuleerd. Maar bij MEWA-Servibel in Henegouwen zijn ze alvast erg verheugd met het Trends Gazelle-diploma. En uiteraard wordt er volop uitgekeken naar 21 april 2021, de dag van de 20ste jubileumeditie van de Trends Gazellen waarop ook alle Trends Gazellen 2020 aanwezig zullen zijn.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.