Platform voor de metaalverwerkende industrie

NL | FR

Oppervlaktebehandeling

Multi-directionele energietoevoer met de nieuwe kabel- én slanghaspel standaard van igus

Of het nu op een hoogte is, vlak op de grond of in een diepte. Met de e-spool - een...

pm20192-kopieren

7 augustus 2019 Leestijd 4 minuten

Deel dit artikel

Haspel kabels en slangen veilig op over een afstand van 21 meter, zonder hulp van een motor

Of het nu op een hoogte is, vlak op de grond of in een diepte. Met de e-spool – een unieke slipringvrije kabelhaspel – biedt igus een energietoevoersysteem voor verschillende toepassingsscenario’s. Het compacte, veeraangedreven systeem kan veilig persluchtslangen en energie-, data, – of glasvezelkabels geleiden. Om gebruikers een kabelrups-systeem voor nog langere slaglentes te kunnen bieden, heeft igus een nieuwe standaard ontwikkeld. Dankzij een geoptimaliseerd ontwerp kan de e-spool nu worden gebruikt voor het verplaatsen van kabels en slangen over een afstand van 21 meter, zonder dat hiervoor een motor nodig is. 

In de podiumtechniek, op olieplatforms of in proceskranen – de afrolbare e-spool wordt toegepast daar waar kabels veilig en in de kleinste ruimtes bewogen moeten worden. Het compacte kabelrups-systeem van igus is een alternatief voor klassieke kabeltrommels, maar dan met twee belangrijke verschillen: de kabelrups is de enige oplossing die niet alleen energie kan transporteren, maar ook andere media zoals data, perslucht en vloeistoffen. En dit alles is mogelijk omdat het twee verschillende energietoevoersystemen combineert. Een standaard kabelrups, welke door een geleideroller wordt geleid, zorgt altijd voor de juiste lengte en spanning van het kabelrups-systeem dankzij een geïntegreerde remveer. Een igus twisterband is verantwoordelijk voor de roterende bewegingen. Deze speciale structuur maakt bewegingen in alle richtingen mogelijk. Een ander verschil: de e-spool heeft geen dure slipring nodig. Dit houdt in dat de meest uiteenlopende kabels in een beperkte ruimte continu kunnen worden verbonden en dat ze te allen tijde vervangen of toegevoegd kunnen worden. Om gebruikers de mogelijkheid te bieden om terug te kunnen vallen op de praktische kabelrupstoepassing voor langere rijwegen, heeft igus een nieuwe e-spool standaard ontwikkeld voor slaglengtes tot 21 meter. igus presenteerde dit nieuwe product als een prototype aan een gespecialiseerd publiek tijdens de Hannover Messe.

Geoptimaliseerde constructie voor meer vul- en draagcapaciteit

De nieuwe e-spool is ontwikkeld op basis van wensen, feedback en ervaringen van klanten in de afgelopen jaren en vult de leemte tussen de veeraangedreven standaard e-spool voor tot maximaal 14 meter slaglengte en de gemotoriseerde e-spool voor grotere projecten, bijvoorbeeld in de offshore-sector of in opera’s. Het nieuwe kabelrups-systeem werd uitgerust met een grotere twisterband voor een grotere vulling. Om te compenseren voor de werklast en slaglengte, biedt de nieuwe constructie van de e-spool meer versterking, een stabielere volledig gesloten behuizing en een versterkte vloerplaat als retractiebeveiliging. Om bestand te zijn tegen de hogere krachten, kozen de ontwikkelaars ook voor een geoptimaliseerd mechanisme voor het instellen van de veerkracht. De nieuwe e-spool is leverbaar als veeraangedreven versie met 2 HD-veerpakketten of als motoraangedreven versie met een ingebouwde stationaire motor.

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

louwers mediagroep
 • GWW-BE

  Grond/Weg/Waterbouw

  Platform over infrastructuur, ruimtelijke inrichting, civiele- en openbare werken

  Naar website
 • IA

  Industrial Automation

  Platform over productie- en procesautomatisering

  Naar website
 • IB-1

  Interieurbouw & Schrijnwerk

  Platform voor de interieurbouwbranche

  Naar website
 • ArchiComm-BE

  ArchiComm

  Platform over architectuur, interieur- & landschapsarchitectuur

  Naar website
 • BAVL

  Bouwen aan Vlaanderen

  Platform voor de bouw

  Naar website
 • Bouwmat

  Bouwmat

  Platform over bouwmaterieel & bouwmachines

  Naar website
 • KB

  Keukenbouw

  Platform over design en techniek in de keukenbranche

  Naar website
 • Greenpro

  Greenpro

  Platform voor de tuin- en groenprofessional

  Naar website
 • CLW

  Construire la Wallonie

  Plateforme pour le bâtiment, génie civil et infrastructures

  Naar website
 • Recyclepro

  Recyclepro

  Platform over de gehele recyclingstroom

  Naar website
 • LP

  Lumenpro

  Platform over licht en verlichting

  Naar website
0%

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details