NLFR

Platform voor de metaal- & staalverwerkende industrie
Na drie beursdagen is het duidelijk: Welding Week is terug!

Na drie beursdagen is het duidelijk: Welding Week is terug!

Dinsdag 14 mei, klokslag 10u gingen de deuren van Welding Week – Metal – Subcontracting na 5 jaar opnieuw open. Tijd om er rustig in te komen, kregen de aanwezige exposanten niet, want razendsnel vulden de hallen zich met meer dan 1.000 enthousiaste studenten.

Ze streden bij VDAB mee tijdens het BK Virtueel Lassen. Jacob Dennis van VTI Aalst gaat de komende twee jaar door het leven als Belgisch Kampioen onder studenten! Daar bovenop krijgt hij een lastoestel cadeau van Welding Services.

Er was enorm veel te beleven voor de toekomstige lassers en metaalbewerkers. Minister Ben Weyts reikte de Steel Warrior awards van Belmetal uit. 300 studenten kregen begeleiding en ondersteuning van een vakjury. “Zij letten op de technische uitvoering, of er juist gelast is, maar eveneens op de esthetische en functionele aspecten van de sculpturen”, vertelt Dominique Laurent, Directeur bij Belmetal. “Lassers zijn zo broodnodig, elke staalleverancier zal dat beamen. Jammer genoeg studeren er vandaag zeer weinig studenten af als lasser. Het is een echt knelpuntberoep. Met dit prachtige initiatief proberen we dat beroep op een positieve manier in de kijker te zetten!”

BIL (Belgisch instituut voor Lastechnieken) en VDAB organiseerden ook een wedstrijd lasnaadkeuring. Hier ging Vitanzo Matteo ook van VTI Aalst met de hoofdprijs lopen, een automatische lashelm van Metalas.

Op woensdag en donderdag was het aan lasprofessionals en professionele metaalbewerkers.
Over de dagen verspreid kwamen 120 bezoekers zich bijscholen tijdens het BIL Lassymposium. 4.086 bezoekers vonden hun weg naar hét feest voor de sector met als hoogtepunt de Metal Night powered by Metaalvak. Elke bezoeker werd getrakteerd op een zelfgebrouwen biertje tijdens een live-optreden van de band van Jan Cleymans.

Op donderdag lastten de bezoekers hun kunstwerk een laatste keer op de Wall of Flame van VCL en rondden VDAB en BIL ook het BK Virtual Welding en Lasnaadcontrole voor professionals af. Witse Claes, Inspection Engineer bij Evonik won de lasnaadcontrole en Paul Krynen – Stad Turnhout is de nieuwe Belgische Kampioen VR lassen voor professionals.

“Dat de sector de Welding Week gemist had, is een understatement” vertelt Jeroen Arnouts, Head of Event. “Na 5 jaar knetterde het opnieuw in de hallen van Antwerp Expo door de demo’s van exposanten. De metaalgeur in de gang was de ultieme bevestiging: Welding Week is eindelijk terug!”

Noteer 19-21 mei 2026 alvast in jullie agenda voor de volgende Welding Week – Metal – Subcontracting!

Andere hoogtepunten: Bezoek van Minister Weyts tijdens de uitreiking van scholenwedstrijd Steel Warriors, Nieuwe Belgische kampioen Virtueel Lassen, 843 registraties voor het gigantisch uitgebreide inhoudelijk programma, gezellige en drukbezochte Metal Night avondopening met ons eigen gebrouwen bier, toptechnologie van exposanten AE.

ESG hoogtepunten: Samenwerking met Digital For Youth en schenking van oude laptops Easyfairs voor digitale inclusie, nieuwe shuttle service vanuit Station Antwerpen-Berchem, contentprogramma met themadagen over: circular materials en sustainable tech.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details