NLFR

Platform voor de metaal- & staalverwerkende industrie
Naar een duurzame, succesvolle digitale transformatie
Siemens’ unieke aanpak in zeven stappen stelt productfabrikanten, machine- en lijnbouwers in staat om hun volledige waardeketen te integreren en te digitaliseren. Hoe? Met een digital twin, die de reële en virtuele wereld verzoent.

Naar een duurzame, succesvolle digitale transformatie

‘Accelerate digitalization in machine tool manufacturing for a sustainable tomorrow.’ Zo luidde het motto van Machineering 2023, de meest toonaangevende vakbeurs voor de Belgische maakindustrie, machinebouw en industriële onderaanneming. Ook dit jaar was ­Siemens weer van de partij. Het demonstreerde er hoe je productiegegevens kunt analyseren om je werktuigmachines te verbeteren en je digitale transformatie te versnellen. Daarbij focuste het op drie thema’s: digitalisering, duurzaamheid en de gebruikservaring.

Het aanbod is gericht op zowel de werktuigbouwer als de -gebruiker. Bouwers helpt Siemens via de digital twin in machinebouw en via SINUMERIK ONE om de productiviteit te verhogen. Zo biedt die optimalisatie, verder gefaciliteerd door Industrial Edge for Machine Tools, een snellere weg naar een betere machine. Machinegebruikers ondersteunt Siemens dan weer graag via onder andere Run MyVirtual Machine, waarmee het programmeertijd kan verkorten. Daarnaast helpen SINUMERIK ONE CNC systemen en de continue analyse van productiegegevens (Analyze MyWorkpiece/Toolpath) hen om sneller en efficiënter het juiste werktuigonderdeel te produceren.

De reële en digitale wereld verbinden

Met het open, digitale businessplatform Siemens Xcelerator toonde het bedrijf op Machineering hoe je de reële en de digitale wereld naadloos met elkaar verbindt. ­Xcelerator helpt klanten in diverse sectoren om meerwaarde te creëren en hun digitale transformatie te versnellen – eenvoudig én schaalbaar. Ook maakt het de bouw en het gebruik van machines flexibeler en duurzamer. Het platform omvat drie pijlers:

 – Een portfolio van hardware, software en digitale diensten van Siemens (en erkende derden), compatibel met het Internet of Things (IoT).
– Een groeiend ecosysteem van partners.
– Een forum dat interacties en transacties tussen klanten, partners en ontwikkelaars vergemakkelijkt.

Apps voor werktuigmachines: innovaties

Op Machineering 2023 presenteerde Siemens ook allerlei innovaties voor zijn werktuigmachine-apps Manage MyResources/Tools, Manage MyResources/Programs en Analyze MyPerformance/OEE. Dankzij onder andere een uitgebreidere connectiviteit hebben deze oplossingen nu nóg meer in huis voor de ideale verbinding tussen machines en resourcemanagement – op de volledige werkvloer. Bereid vlot orders voor, beheer soepel je werktuigcomponenten en de productie van onderdelen, en maak nog efficiënter gebruik van je productiecapaciteit. Ook stelde Siemens innovaties voor rond de reeds beschikbare apps Manage MyMachines, Manage MyMachines/Remote en Analyze MyMachine/Condition. Die stellen je in staat om bij het verspanen van werkstukken gegevens op te halen en te analyseren voor een meer gestroomlijnde onderhoudsplanning.

Met zijn open, digitale businessplatform Siemens Xcelerator toonde Siemens op Machineering hoe je de reële en de digitale wereld naadloos met elkaar verbindt.

Digitalisering in zeven stappen

Siemens’ unieke aanpak in zeven stappen stelt productfabrikanten, machine- en lijnbouwers in staat om hun volledige waardeketen te integreren en te digitaliseren. Hoe? Met een digital twin, die de reële en virtuele wereld verzoent. Een servicebenadering die jou begeleidt tijdens je digitale transformatietraject. Daarnaast beschikt het bedrijf uiteraard ook over de nodige CNC-producten:

– SINUMERIK ONE: de perfecte CNC-oplossing voor elk werktuig en voor digitalisering in de werktuigbouw. Het biedt modulaire en flexibele structuren om operaties te programmeren en te visualiseren.
– Mcenter (vroeger: SINUMERIK Integrate): Siemens’ open, on-premises platform voor je shopfloor-netwerk helpt fabrikanten van onderdelen om hun IT-beheer te vereenvoudigen en te centraliseren, en transparante data te garanderen.
– SINUMERIK Edge: een machinegericht platform dat hardware en software combineert om digitale productie te ondersteunen en bestaande werktuigmachines te optimaliseren.
– SINAMICS S120: het krachtige, geïntegreerde aandrijfsysteem achter SINUMERIK ONE.
– Digital Motion Control Services: ondersteuning bij het digitaliseringstraject van je productieprocessen. Siemens biedt daarbij ook aanvullende diensten aan, zoals Brownfield Connectivity Services, Predictive Analytics, de MindSphere applicatie SINUMERIK Service Assistance, retrofit- en moderniseringsdiensten.    

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details