NLFR

Platform voor de metaal- & staalverwerkende industrie
Nabeschouwing Opendeurdagen | Geslaagde demodagen

Nabeschouwing Opendeurdagen | Geslaagde demodagen

Tradities moet je in ere houden. Dat doen ze bij Welda goed. Daarom zette de specialist op 17 en 18 oktober de deuren open voor klanten, studenten en alle geïnteresseerden uit de las- en metaalindustrie. Meer dan 1.500 bezoekers vonden de weg naar de showroom in Gent. Tijdens deze dagen werden Welda en Welda Machinery omgetoverd tot een exclusief democenter met demonstraties van onder andere de nieuwste digitale lastoestellen, machines, plasmasnijders, las- en opspantafels en Augmented Reality lassen.

De demodagen waren opnieuw een schot in de roos met meer dan 1.500 bezoekers. Het is voor het Welda team niet alleen het moment om de nieuwste producten te tonen, maar ook om te luisteren naar de klanten om in de toekomst verder te kunnen inspelen op hun behoeften en wensen. Terwijl in de voormiddag scholen en grotere groepen een rondleiding of opleiding kregen, werden de deuren in de namiddag voor het grote publiek open gezet. Tijdens de demodagen werden zowel de Welda showroom als de Welda Machinery showroom gebruikt om het arsenaal aan lasbenodigd­heden, machines en tools te demonstreren.

Lasspecialisten gaven continu demonstraties met de nieuwste apparatuur en accessoires.

 

Machines in de kijker

Bij Welda Machinery werden méér dan 100 machines gepresenteerd: plasmasnijmachines van Escco en Sommer, band- en cirkelzaag­machines van Macc en Pegas, plooibanken en plaatscharen van Baykal, plooimachines van Jutec, kolomboormachines van Alzmetall en ponsmachines van Sahinler. De verschillende leveranciers en de technische adviseurs van Welda gaven tips & tricks, toonden hoe een werkplaats geoptimaliseerd kan worden en stonden steeds klaar om vragen te beantwoorden.

Lasspecialisten in actie

In de Welda showroom (lasbenodigdheden & tools) konden de bezoekers professioneel ge­reed­schap zoals boormachines, zaagmachines, schuurmachines en lastoestellen in werking zien en zelf testen. Zo gaven de lasspecialisten Weco en Kemppi voortdurend demonstraties met allerlei lastoestellen. Dit jaar lag de focus op digitale lastoestellen: de Weco Power Pulse 505d Full Digital en de Kemppi X8. Deze revolutionaire machines zijn voorzien van de meest geavanceerde programma’s. Er werd ook uitgebreid gedemonstreerd met de nieuwe EVO-TIG reeks van Weco en de nieuwe MasterTig reeks van Kemppi. Ook de nieuwste plasmasnijtoestellen van het huismerk Leon werden in de schijnwerpers gezet. Tijdens deze opendeurdagen konden bezoekers kennismaken met nieuwe hydraulische lastafels en tools van Siegmund. Er werden constructies in elkaar gezet om aan tonen hoe functioneel en tijdbesparend deze tafels zijn. Binzel was van de partij met hun uitgebreid gamma toortsen en met een oplossing om een lasbewerking te digitaliseren door middel van een robotarm. Bymat demonstreerde hoe je een lasnaad kan reinigen, rvs oppervlakken kan polijsten en kan markeren of etsen op stroomgeleidende metalen. Bij Tag-Pipe konden bezoekers dan weer terecht om allerlei toestellen voor buis-, pijp-, en plaatbewerkingen in actie te zien, BSK gaf tot in de late uurtjes demo’s met hun stiftlastoestellen en Soldamatic toonde één van de nieuwste ontwikkelingen in de laswereld: Augmented Reality lassen. Deze manier van lassen is zeer kostenbesparend en versnelt het leerproces van lassers in opleiding.

Sinds kort biedt Welda, in samenwerking met het VCL, praktijkgerichte lasopleidingen op maat aan in het gloednieuw lasopleidingscentrum Welda Academy.

 

Welda Academy

Sinds kort biedt Welda, in samenwerking met het VCL (Vervolmakingscentrum voor lassers), praktijkgerichte lasopleidingen op maat aan in het gloednieuw lasopleidingscentrum Welda Academy. Tijdens de demodagen werden er continu opleidingen gegeven aan mensen uit het bedrijfsleven en studenten uit het avondonderwijs.  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.