NLFR

Platform voor de metaal- & staalverwerkende industrie
Netwerken in het Venetië van het Noorden
De gasten verzamelden aan het Concertgebouw op ’t Zand in Brugge. Vanaf deze ‘Poort van de Stad’ trokken de groepen met twee ervaren gidsen de stad in.

Netwerken in het Venetië van het Noorden

‘Dank je wel voor het vertrouwen’ – een fabrikant kan dat op veel manieren aan zijn klanten laten weten. Hoffmann Group koos voor een ludieke en aangename activiteit en nodigde enkele West-Vlaamse klanten uit voor een culinaire wandeling in Brugge, onder begeleiding van twee ervaren stadsgidsen. Het evenement van de specialist op het vlak van kwaliteitsgereedschappen, verspaning, spantechniek, meettechniek, slijp- en snijtechniek, bedrijfsinrichting en persoonlijke beschermingsmiddelen werd gesmaakt. Metaalvak wandelde mee en verzamelde reacties over het evenement zelf en de samenwerking tussen Hoffmann Group en haar klanten.

”Brugge is oltied schoane: ’s nuchtens vroeg, overdag, snavens en in de nacht”, dixit zanger en liedjesschrijver Willy Lustenhouwer. Op vrijdag 10 juni nodigde Hoffmann Group de lokale klanten uit voor een culinaire wandeling doorheen het Venetië van het Noorden. 

“We wilden hen bedanken voor het jarenlange vertrouwen in Hoffmann en onze producten. Bovendien was het na een tijd van enkel online contacten door Covid-19 opnieuw mogelijk om elkaar fysiek te ontmoeten. Daarom leek het ons een ideaal moment om onze lokale klanten eens extra in de watten te leggen”, vertelt accountmanager Frank de Jong. Zijn collega Hein Vandoorne vult aan: “We zijn zeer tevreden dat we op een vrijdagavond een groep van meer dan dertig mensen, voornamelijk West-Vlaamse klanten, mochten verwelkomen. Tijdens dit netwerkevent konden ze niet alleen hun kennis van Brugge uitbreiden of genieten van het lekkere eten, maar was er vooral ook ruimte om elkaar beter te leren kennen en nieuwe relaties op te bouwen.” 

Een groepsfoto voor de ingang van restaurant De Florentijnen, waar de gasten van het hoofdgerecht en het dessert konden genieten.

Netwerkevent met een culinair randje

Frank en Hein stonden samen met verspaningsspecialist Carlos Cappelle in voor de ontvangst en begeleiding van de gasten vanaf het opvallende Concertgebouw op ’t Zand. Ook de financieel manager van Hoffmann was helemaal vanuit het hoofdkantoor in het Nederlandse Borne naar Brugge gekomen – een extra troef die door de klanten wel gesmaakt kon worden. 

Twee ervaren gidsen namen elk een deel van de groep op sleeptouw voor een gezellige en leerrijke wandeltocht doorheen de binnenstad. In restaurants Cafedraal (aperitief en voorgerecht) en De Florentijnen (hoofdgerecht en dessert) kwamen beide groepen weer samen en tussendoor konden ze ook de pralines van chocolatier Dominique Persoone degusteren. 

De reacties waren unaniem positief. Zo was Christof Verhaeghe, zaakvoerder van Mecotech, heel erg te vinden voor dit soort out-of-the-box klantenevent en genoot Patrick Seintebein, verantwoordelijke voor de aankoop en service na verkoop bij Robland N.V., van de unieke afsluiter van een week. Mecotech in Houthulst is als onestopshop voor verspanende bewerkingen, mechanische herstellingen en laswerken al meer dan tien jaar lang een tevreden klant van Hoffmann. Robland, de Brugse specialist in houtbewerkingsmachines, koopt er al ruim twintig jaar snijgereedschappen en allerlei andere producten.

In restaurant Cafedraal kwamen de groepen weer samen om er van een aperitief en voorgerecht te genieten.

Kwaliteit en correcte behandeling

Zo’n activiteit vormt uiteraard niet de hoeksteen van een samenwerking op lange termijn. Silvio Vandecandelaere, senior buyer bij Mol Company in Staden, stelde dat een betrouwbare kwaliteit van de gereedschappen uitermate belangrijk is voor de continuïteit en productiviteit op de werkvloer. De hand- en snijgereedschappen van Hoffmann vormen dan ook al jaren een belangrijke schakel in het productieproces bij de producent van bedrijfsvoertuigen voor specialere toepassingen bij het leger, de spoorwegen en de haven, maar ook voor gebruik bij de vuilnisophaling of in de woestijn. De laatste drie jaar bewijzen de snijgereedschappen van de specialist – vooral volhardmetalen frezen – ook bij Dana Belgium (Sint-Michiels Brugge) hun kwaliteit bij de productie van aandrijfsystemen voor voertuigen, die ingezet worden in de constructie, mijn- en bosbouw.

Daarnaast wordt Hoffmann door zijn klanten ook sterk geprezen voor de betrouwbare en correcte service. Voor IG Watteeuw (Oostkamp) en Devos Plaatbewerking (Zwevezele) is het duidelijk: elke vraag wordt snel en to the point beantwoord. Na een contact of bezoek gaan de specialisten onmiddellijk op zoek naar een geschikte tool voor elke specifieke toepassing. Eerstgenoemde koopt al vijf jaar allerlei gereedschappen en PBM’s voor de productie van onderdelen voor onder meer scanners, microchips en tandwielen. Bij laatstgenoemde specialist in het snijden, ponsen, plooien, lassen, draaien, frezen en poederlakken van plaatmateriaal is Hoffmann al zes jaar een gewaardeerde leverancier van verspaningsgereedschappen.

Tussendoor konden de deelnemers de pralines van chocolatier Dominique Persoone degusteren.

Geslaagd concept

De aanwezige klanten spraken alvast van een geslaagde avond. Hoffmann Group herhaalde dit concept met succes in Hasselt, waar eveneens een aantal regionale klanten deelnamen aan eenzelfde type netwerkevent.    

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.