NLFR

Platform voor de metaal- & staalverwerkende industrie
Netwerkevent slaat brug tussen maken en ontwerpen

Netwerkevent slaat brug tussen maken en ontwerpen

Missie geslaagd. Op woensdag 5 en donderdag 6 februari 2020 bezochten 3.238 professionals uit de ontwerp-, maakindustrie en machinebouw en 217 studenten hoger technologisch onderwijs het combinetwerkevent Prototyping-MNE 2020 in Kortrijk Xpo. Wat op het eerste gezicht een ideologische denkoefening zou worden, werd echter een geslaagd praktijkexamen.

De aanzet om de vakbeurzen Prototyping Xpo en Machineering Network Event -die voorheen als aparte networkevents met elk hun eigen focus werden georganiseerd -samen te brengen was het feit dat binnen de vierde industriële revolutie ontwerpen en maken onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn. 186 exposanten uit de Benelux, ingedeeld in tien technologieroutes, openden de ogen van algemene directies en industriële teams (uit zowel design, engineering, productie, prototyping,maintenance, planning, testing, assemblage, onderzoek als ontwikkeling) en linkten de relevantste technologische innovaties, oplossingen, materialen en machines voor het maken en het ontwerpen van producten doorheen de volledige waardeketen.

Uitermate boeiende kijk- en leerervaring

Dankzij de participatie van belangrijke powering stakeholders en contentpartners, zoals Howest Industrial Design Center, Agoria, Flam3D, POM West-Vlaanderen, Metal-Alliance.be, Voka, SIM Flanders en Innovatieve Materialen vormde het event bovendien een uitermate boeiende kijk- en leerervaring voor iedere bezoeker. Zo kon men niet enkel de nieuwste sectorontwikkelingen bij de 186 exposanten ontdekken. Ook het aanvullend randprogramma met maar liefst negen Expert Classes (over maken, ontwerpen & Industrie 4.0), een heus Captains of Manufacturing Debate en de markante keynote China’s New Normal, het Café 3D, Innovative Materials en het Enterprise Europe Network Matchmaking-event bleken een duidelijke meerwaarde en werden dan ook goed bezocht.

De toekomst

Het team Industrialfairs (Invent Media) zal samen met de stakeholders Howest Industrial Design Center en Agoria en een ‘thinktank’ van exposanten, kort op de bal spelen en de groeicriteria uittekenen voor de herhaling van deze geslaagde missie. De tweede editie van PROTOTYPING-MNE staat alvast ingepland op 9 en 10 februari 2022. Ondertussen staat ook de lancering van Machineering 2021 in Brussels Expo, de grotere beurs voor maaktechnologie en machinebouw, in de startblokken. Machineering 2021 zal plaatsvinden van woensdag 24 tot en met vrijdag 26 maart 2021 in Paleis 5 van Brussels Expo. Machineering brengt eveneens het proces van ontwerpen tot maken op de beursvloer, weliswaar met een groter stand-en demogehalte (goed voor 15.000 m² beursoppervlakte). Meer informatie over de lancering en de deelnamemodaliteiten volgt binnenkort.  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details