NLFR

Platform voor de metaal- & staalverwerkende industrie
Niet langer plaatsgebrek voor de opslag van metalen platen, ­profielen en buizen
De platenstelling verticaal, verkrijgbaar in een licht en zwaar model, is een compacte oplossing voor plaatmateriaal en reststukken.

Niet langer plaatsgebrek voor de opslag van metalen platen, ­profielen en buizen

Heel wat metaalbedrijven hebben echter te weinig ruimte om deze grondstoffen efficiënt en veilig op te slaan. Andere verliezen dan weer het overzicht over hun voorraad, waardoor kostbare tijd verloren gaat bij het zoeken naar de juiste materialen. ­Eurostorage uit Nevele verdeelt opslagsystemen, die het leven van de metaalbewerker gevoelig verbeteren.

Eurostorage biedt heel wat verschillende opslagmogelijkheden voor alle mogelijke platen, van kleine stukken van 1 à 2 m tot zware platen van 6 m, én ook voor elk type buis of profiel, van lichte kokerprofielen tot zware, volle assen met lengtes van 3, 4 en 6 tot zelfs 20 m. Het assortiment omvat manuele en geautomatiseerde oplossingen, waaronder langgoed stellingen en rekken voor profielen en buizen, voorzien van uitrolbare laden of uittrekbare cassettes alsook horizontale en verticale platenstellingen en mobiele ladeframes. Elk systeem wordt helemaal op maat geproduceerd en aangepast aan het desbetreffende materiaal.

Het geautomatiseerde platenrek U-Box is uitgerust met elektrisch openschuifbare la­den, die verschoven kunnen worden, waardoor een gangpad tussen twee laden ontstaat.

Opslagsystemen voor profielen en buizen

Wie naar een compact opslagsysteem voor zijn profielen en buizen op zoek is, heeft bij Eurostorage de keuze uit opslagrekken met uittrekbare cassettes, horizontale ladestellingen, uitrol- en draaiarmstellingen. “Met onze langgoed uitrolstelling bieden we onze klanten een compact en overzichtelijk opslagsysteem voor alle langgoed tot 20 m. Door de 100% uitrolbare laden krijgt men steeds volledige toegang tot de materialen, waardoor alles veilig opgeslagen en uitgenomen kan worden. Aangezien de klant zelf het laadvermogen en het aantal lades kan kiezen, is dit dé oplossing bij uitstek voor de opslag van uw langgoed”, legt zaakvoerder Geert Desmedt uit. “De draaiarmstelling als kleine zusje van deze uitrolstelling is dan weer geschikt voor een efficiënte opslag van alle soorten langgoed tot 6 m.”

De draaiarmstelling is geschikt voor een efficiënte opslag van alle soorten langgoed tot 6 m.

Horizontale opslagsystemen voor platen

Naast deze systemen voor profielen en buizen biedt Eurostorage ook voor het veilig en compact stockeren van metalen platen telkens weer een gepaste oplossing op maat. De platenstelling horizontaal is uitgerust met laden, die 100% buiten de stelling kunnen uitschuiven, waardoor de platen eenvoudig door slechts één persoon met behulp van zuignappen, een laadkraan, een laadbrug of een zwenkkolom uitgenomen kunnen worden. In productiehallen, waar de platenstelling niet dicht bij de machine geplaatst kan worden, opteert men beter voor een platenstelling heftruck. Die omvat cassettes met vorkopeningen, die met de heftruck uit de stelling genomen kunnen worden om naar andere locaties in de productie getransporteerd te worden. De kokeropeningen in de cassettes zorgen ervoor dat de platen nooit beschadigd kunnen worden. “Ons platenmagazijn combineert een platenstelling horizontaal onderaan met een platenstelling heftruck bovenaan, waardoor we een toren met 25 opslagplaatsen kunnen realiseren”, vult de zaakvoerder aan. “Op die manier krijgt men een efficiënt opslagsysteem met zeer veel laden op een kleine oppervlakte.”

Een platenmagazijn combineert een platenstelling horizontaal met een platenstelling heftruck, waardoor een toren met 25 opslagplaatsen mogelijk is.

Verticale opslagsystemen voor platen 

Wie liever voor een verticale opslag van zijn platen opteert, vindt bij Eurostorage ook zijn gading. Zo is de platenstelling verticaal, verkrijgbaar in een licht en zwaar model, een compacte oplossing voor plaatmateriaal en reststukken. Ook hier zijn de laden 100% uitschuifbaar, waardoor de platen onmiddellijk beschikbaar zijn en men snel en veilig kan werken. “Voor opslagruimten met een beperkte beschikbare diepte stellen we mobiele ladeframes voor. De verschuifbare laden zorgen voor een compacte en overzichtelijke opslag van de metalen platen. Omdat deze ladeframes, voorzien van wielen, gemonteerd zijn op twee parallelle rails kan men deze steeds naar links of rechts verschuiven waardoor een gangpad tussen twee ladeframes ontstaat”, sluit Desmedt af. “Voor zware metalen platen tot 20 ton bieden we onze platenstelling U-box. Dit geautomatiseerde platenrek met elektrisch openschuifbare laden laat de gebruiker toe om alle plaatmateriaal op een beperkte ruimte op te slaan. Ook bij deze oplossing worden de verschillende laden op rails gemonteerd, waardoor ze gemakkelijk verschoven kunnen worden en een gangpad ontstaat.”  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details