NLFR

Platform voor de metaal- & staalverwerkende industrie
Nieuw bij 247TailorSteel: Magnelis®

Nieuw bij 247TailorSteel: Magnelis®

247TailorSteel heeft een nieuw materiaal toegevoegd aan ons assortiment: Magnelis®. Dit verzinkte staal met een metallische bekledingslaag is tot wel 10x meer corrosiebestendig dan andere verzinkte staalsoorten. Daarnaast beschikt Magnelis® over zelfherstellende eigenschappen en is het geschikt voor zure en zoute omgevingen. We vertellen u graag meer over dit unieke materiaal.

Magnelis® is staal voorzien van een unieke metallische bekledingslaag. Deze bekledingslaag is aangebracht met een thermisch zinkbad en bestaat uit zink, gelegerd met 3,5% aluminium en 3% magnesium. Door deze laag met magnesium is het staal op normale locaties tot wel 25 jaar beschermd tegen corrosie. In vergelijking met een standaard zinklaag wordt Magnelis® 7x minder aangetast in een ammonia-omgeving en heeft het een 8x langere levensduur in een zoutwateromgeving. Hierdoor is Magnelis® geschikt voor vele toepassingen in o.a. silobouw, agrisector, infrastructurele toepassingen en machinebouw.

Wat dit metaal zo bijzonder maakt is zijn zelfherstellende eigenschap. Magnelis® herstelt zichzelf op de snijranden (tot 6 mm dik), waar doorgaans de corrosie ontstaat. De bekledingslaag vormt een nieuwe laag met witte roest over het beschadigde gedeelte en voorkomt verdere corrosie. In deze animatie wordt dit proces in beeld gebracht. De Magnelis® platen zijn lichter en hebben een dunne bekledingslaag, maar hebben een hogere levensduur dan andere verzinkte platen. Prijstechnisch is dit materiaal ook aantrekkelijker, omdat extra logistieke handelingen zoals coaten niet meer nodig is. Het materiaal is direct te gebruiken; cut-bend-go!

Voordelen van Magnelis:

  • Goede roestbestendigheid, 10x meer dan verzinkt staal*
  • 8x langere levensduur dan Sendzimir (onafhankelijke zoutwater neveltest)*
  • Te gebruiken in maritieme omgevingen (C5M genormeerd)
  • Te gebruiken in ammonia omgevingen (7x meer bescherming)**
  • Te gebruiken in chloride omgevingen
  • Snijranden beschermen zichzelf tot 6 mm

Magnelis® is vanaf nu beschikbaar in Sophia®. Meer weten of dit materiaal? Bekijk de materialenpagina of neem contact op met uw Area Sales Manager.

*bron: MCB

**bron: ArcelorMittal

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details