Nieuw klemsysteem voor houder Supermini

Het nieuwe Klemsysteem leidt tot een hogere houdkracht van de snijplaat en dus een hoge stijfheid van het gehele systeem.

00:31
07-08-2019

Nieuw klemsysteem voor houder Supermini

Horn heeft een nieuw houdersysteem voor de Supermini type 105 ontwikkeld. Met het nieuwe klemsysteem wordt niet meer het mantelvlak van het gereedschap, maar een spanwig aan de voorkant gebruikt. Dit leidt tot een hogere houdkracht van de snijplaat en dus een hoge stijfheid van het gehele systeem. Dit nieuwe klemsysteem verhoogt bovendien de herhalingsprecisie bij het wisselen van de snijplaat en zorgt voor een betere benutting van de beschikbare bouwruimte door bediening aan de voorkant. Dit is een groot voordeel bij langdraaimachines, omdat de gebruiker het snijgereedschap kan wisselen, zonder de gereedschapshouder te moeten demonteren.

Bij het bewerken van boringen met een diameter tussen 0,2 mm en 8 mm is het Horn-gereeschapssysteem Supermini geschikt voor vele verspanende taken. Met standaard ruim 1500 varianten vindt de gebruiker snel de passende oplossing. Het systeem wordt toegepast bij het uitdraaien, insteken, afschuinen, draadsnijden, groefsteken en andere bewerkingen. De snijgeometrieën en de substraten kunnen op de te bewerken materialen worden afgestemd.

Abonneer u op onze nieuwsbrief

Lees ons « Privacy statement » voor nadere informatie.

Metaalvak België partners

Multi-directionele energietoevoer met de nieuwe kabel- én slanghaspel standaard van igus18.000 trailers per jaar dankzij inzet lasrobots