NLFR

Platform voor de metaal- & staalverwerkende industrie
Nieuwbouw op De Veldkamp in Borne gestart

Nieuwbouw op De Veldkamp in Borne gestart

Eerste schop in de grond voor nieuwbouw groeiende Hoffmann Quality Tools BV

De in industrieel gereedschap gespecialiseerde systeemleverancier Hoffmann Quality Tools BV in Hengelo gaat binnen afzienbare tijd verhuizen. Na een sterke personele groei van de afgelopen jaren is het pand op de huidige locatie aan de Platinastraat veel te krap geworden. Woensdag 4 september jongstleden ging daarom de eerste schop de grond in voor een nieuw bedrijfspand op bedrijventerrein Westermaat De Veldkamp in Borne. Hierbij aanwezig waren o.a. burgemeester Gerard van den Hengel en wethouder Michel Kotteman van de gemeente Borne en wethouder Gerard Gerrits van de gemeente Hengelo.

Volgens algemeen directeur Henry Blom werd twee jaar geleden al de conclusie getrokken dat het pand aan de Platinastraat in Hengelo snel te krap zou worden vanwege een sterke groei van het aantal medewerkers. Van 70 man twee jaar geleden is het aantal medewerkers nu al tot 90 gestegen. ”Het klopt dat de beslissing wat langer op zich liet wachten, gezien wij geen bestaande locatie konden vinden waarin ook ons geplande ‘Experience Center’ kan worden gerealiseerd. Uiteindelijk hebben we voor nieuwbouw in eigen beheer gekozen”, aldus Blom. In het Experience Center, waarin onder andere een 5-assige bewerkingsmachine en een CNC-draaibank ter beschikking staan, kunnen klanten uit de (metaalverwerkende) industrie straks uitgebreid worden ondersteund met kennis, training en scholing.

Hoffmann Quality Tools BV is de Nederlands/Vlaamse vestiging van het wereldwijd opererende Hoffmann SE, waarvan de hoofdvestiging zich in het Duitse München bevindt. Hoffmann vierde dit jaar overigens het 100-jarig bestaan. Namens het hoofdkantoor was directeur Sales, Alejandro Mengual, bij de ceremonie aanwezig en hij bleek ook zeer ingenomen met de nieuwbouw. “Het is belangrijk voor de internationalisering van ons bedrijf”, aldus Mengual. De Hoffmann SE heeft inmiddels in meer dan vijftig landen wereldwijd vestigingen. Recent werd nog een nieuwe vestiging in het Engelse Birmingham geopend. Daarnaast is Hoffmann gestart met een nog grotere uitdaging: in Neurenberg wordt door het bedrijf een enorm logistiek centrum gebouwd.

De nieuwbouw van Hoffmann Quality Tools BV verrijst aan de Morseltoven 2. Het wordt een uiterst modern kantoorpand op een kavel van maar liefst 5.000 vierkante meter. De nieuwbouw, ca. 3000 m2 groot, is ontworpen door Erwin Kleinsman Architecten / StudioDAD. Het ontwerp voldoet aan alle moderne eisen op het gebied van duurzaamheid en milieu. Zo wordt het pand voorzien van een geavanceerd (gasloos) installatiesysteem, waarbij gebruik wordt gemaakt van bodemwarmte en -koeling, dit in combinatie met zonnepanelen. Dit maakt het pand enorm toekomstbestendig en het is zelfs modulair ontworpen zodat, mocht dat nodig zijn, functionaliteiten van ruimten met minimale ingrepen kunnen worden gewijzigd. In het gebouw wordt verder ruimte gecreëerd voor een 600 m2 logistiek centrum met twee docks, waarvan één voor het aankoppelen van toolcontainers kan worden gebruikt, om deze volledig in te richten als mobiele werkplaats. Naar verwachting zal het pand eind 2020 worden opgeleverd.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details