NLFR

Platform voor de metaal- & staalverwerkende industrie
Nieuwbouw versterkt reputatie als one-stop-shop voor metaalbewerking
Sinds mei is het nieuwe atelier met een oppervlakte van 8.200 m² volledig operationeel.

Nieuwbouw versterkt reputatie als one-stop-shop voor metaalbewerking

Wie zegt dat 65 jaar synoniem staat met uitgeblust? Vanderscheuren uit Diksmuide kon voor zijn jubileum een nieuwbouw van meer dan 8.000 m² onthullen, gevuld met de nieuwste machines. Een flinke investering, die toont dat het Vanderscheuren menens is om de one-stop-shop voor metaalbewerking te zijn en te blijven.

Vanderscheuren werpt zich al jaren op als de referentie in toelevering. Het bedrijf is van alle markten (plaatbewerking, lassen, verspaning…) thuis om klanten een totaaloplossing voor hun stukken aan te bieden. CEO Wim Leus: “Door de groei die Vanderscheuren in zijn 65-jarig bestaan onderging zaten de activiteiten verspreid over vier sites hier in het industriepark. Toen we in 2019 de kans kregen om de grond van de buren te kopen, hebben we dan ook geen seconde getwijfeld. Het gaf ons de mogelijkheid om alles te centraliseren in één state-of-the-art werkplaats en heel wat logistieke bewegingen te vermijden. Een flinke winst in efficiëntie dus, waarvan ook onze klanten zullen profiteren.” Sinds mei is het nieuwe atelier met een oppervlakte van 8.200 m² volledig operationeel. 

Vanderscheuren investeerde onder meer in een nieuwe fiberlaser van 10 kW met belaadtoren.

State-of-the-art 

De investering in de nieuwbouw geeft Vanderscheuren alle ruimte om zijn reputatie als one-stop-shop te versterken. “Alles wordt hier ter plaatse in het atelier gemaakt en, indien gewenst, gemonteerd voor de klant. Het is onze ambitie om top of mind te zijn voor onze klanten wanneer ze een betrouwbare partner zoeken om hun kritische onderdelen te produceren. In de juiste kwaliteit, voor de juiste prijs, en met een grote leverbetrouwbaarheid”, vat Leus de missie voor de komende jaren samen. 

Vanderscheuren begon 65 jaar geleden als eenmanszaak. De draaibank die bij de opstart werd aangekocht, prijkt nog steeds in het atelier. “We zijn trots op onze roots, maar tegelijkertijd blijven we vooruitkijken. Vandaar dat we ook geïnvesteerd hebben in nieuwe machines, om onze klanten alle mogelijkheden aan te reiken.” Het ging onder meer om een nieuwe fiberlaser van 10 kW met belaadtoren, een lasrobot met wisseltafel, en een brander die staal tot 300 mm kan verwerken.

Het is de ambitie van Vanderscheuren om top of mind te zijn voor klanten wanneer ze een betrouwbare partner zoeken voor hun kritische onderdelen.

Technologie ten dienste van mensen

“In de mate van het mogelijke hebben we naar automatisering gekeken. Om meer capaciteit te creëren en ons voor te bereiden op de volgende twintig jaar. Maar ook om ten dienste van onze mensen te staan, zodat hun job een stukje lichter wordt. Je hebt mensen nodig om technologie te laten werken. Niet omgekeerd. Met meer dan 2.500 unieke producten die hier jaarlijks de revue passeren, is het onmogelijk om alles te automatiseren. Daarom willen we de technische kennis van onze 125 medewerkers zo goed mogelijk inzetten.” Vanderscheuren investeert zelf in de uitbreiding van die kennis door opleidingen te organiseren, zodat de medewerkers zich verder in hun stiel kunnen vervolmaken. 

Maar de kennis groeit ook op andere manieren. Zo haalde een overname in 2018 bijvoorbeeld heel wat knowhow rond hydraulische toepassingen in huis. Leus: “De ervaring en de machines om onder andere cilinders op maat te maken, maar ook de kennis om mee te denken met de klant over wat hij precies nodig heeft aan hydraulica en hoe we dat kunnen uitwerken. Zoals we dat als one-stop-shop voor alle bewerkingen en metalen stukken doen.”

Vanderscheuren werpt zich al jaren op als de referentie in toelevering. Het bedrijf is van alle markten (plaatbewerking, lassen, verspaning…) thuis om klanten een totaaloplossing aan te bieden.

Hechte partners

Die manier van nauw samenwerken is voor Vanderscheuren ook duidelijk de weg van de toekomst. “Het is al altijd onze betrachting geweest om samen met onze klanten te groeien. Er zijn klanten die we vandaag al meer dan zestig jaar bedienen. Dat willen we in de toekomst zo houden door echt samen te werken. Zij aan zij. Met de recente investeringen hebben we in elk geval alle mogelijkheden in huis, met flexibele machines en gedreven medewerkers, om dat de komende 65 jaar met evenveel succes te doen”, besluit Leus.    

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details