NLFR

Platform voor de metaal- & staalverwerkende industrie
Nieuwbouw voor overtuigende demonstraties
Deratech bouwt een nieuwe thuisbasis met ook een experience center, waar de verschillende machines getoond en gedemonstreerd kunnen worden.

Nieuwbouw voor overtuigende demonstraties

Investeren in machines is voor elk bedrijf belangrijk om concurrentieel te blijven en flexibel te kunnen inspelen op de wensen van de klant. In veel gevallen is een hoogtechnologische machine niet nodig of valt die buiten het budget. Deratech biedt precies voor dergelijke toepassingen kwaliteitsvolle machines tegen een aanvaardbare prijs. De specialist in plaatbewerkingsmachines wil nog dit jaar verhuizen naar de nieuwbouw op Industriepark E17/4 in Lokeren. In een experience center van 1000 m² zal, behalve voor alle andere systemen, ook plaats zijn voor de fiberlasersnijmachines Entra, Supera en Futura.

Deratech heeft door de jaren heen een sterke reputatie opgebouwd als het gaat om het ontwerp, de ontwikkeling, de productie, de levering en de service van kwaliteitsvolle CNC-gestuurde plaatscharen (Practica, Varia), plooibanken (Minibend, Ultima, Technica en Hybdrid), ponsnibbelmachines (Dinamica) en fiberlasersnijmachines (Entra, Supera en Futura), automatiseringsoplossingen en CAD/CAM-software tegen een aanvaardbare prijs.

De Entra fiberlasersnijmachine is een compact gebouwde instapmachine zonder wisseltafel. Ze is ideaal voor platen tot 3.000×1.500 mm met diktes tot 25 à 30 mm.

Noodzakelijk

De firma wil verder groeien en besliste daarom te investeren in een nieuwbouw langs de E17 autoweg in Lokeren. 

“Om onze dienstverlening nog te verbeteren, was deze investering meer dan noodzakelijk”, zegt managing director Nico De Vooght. “Onze nieuwe thuisbasis met een oppervlakte van 2500 m² zal kantoren, een werkplaats, magazijnruimte én een experience center omvatten. In die showroom van 1000 m² zullen klanten de plaatbewerkingsmachines in verschillende uitvoeringen tot in de kleinste details kunnen ontdekken. Bovendien zal het mogelijk zijn om de werking van de machines te demonstreren, ook met werkstukken die de klant zelf meebrengt. Verder willen we op die nieuwe locatie ook een one-stop-shop voor wissel­stukken creëren.” 

“De werkzaamheden vlotten goed. De vloerisolatie en -verwarming in atelier en showroom zijn aangebracht en binnenkort worden de ramen geplaatst. Dan is de ruwbouw volledig af en kan de afwerking starten. We willen nog dit jaar verhuizen. Tegelijk zijn we op zoek naar nieuwe medewerkers om ons team te versterken.”

De flexibele Futura-lasersnijmachine voor buizen met een diameter tot 500 mm en lengtes tot 12.000 mm. Ze is leverbaar met 8 kW laser, bevelsnijkop, diverse laad- en losmogelijkheden en vier klauwplaten voor het snijden zonder verloren restlengtes.

Fiberlasersnijmachines

De locatie verandert, de visie blijft. Op de kwaliteit van onderdelen en componenten wordt dan ook nooit ingeboet. Deratech investeert intussen continu in de optimalisatie van het assortiment. 

“Voor veel bedrijven voldoet de snijkwaliteit van plasmasnijtechnologie niet, maar zetten ze de stap naar fiberlasersnijden niet, omdat zo’n investering zwaar op het budget weegt en het systeem nooit rendabel kan zijn”, zegt De Vooght. “In bepaalde gevallen wil de klant de flexibiliteit en de productie toch in huis houden. Een extreem performant systeem met bronnen van 15, 20 of 30 kW hebben ze daarvoor echter niet voor nodig. Daarom bieden we onze fiberlasersnijmachines aan, waaronder de Supera. Dat allround systeem is beschikbaar in formaten 1.500×1.500 tot 2.500×10.000 mm, en met een snijvermogen tussen 1 en 15 kW. De Precitec snijkop zorgt voor een stabiele, optimale snijkwaliteit bij de meest uiteenlopende materiaalsoorten en plaatdiktes. De IPG-fiberlasersnijbron is zo goed als onderhoudsvrij en staat garant voor een constant snijvermogen gedurende duizenden uren. Deze machines zijn niet de snelste op de markt, maar daarvan ligt deze doelgroep niet wakker; als ze maar een betrouwbare en betaalbare machine krijgt, die een hoge graad van afwerking garandeert.”    

Deratech ontwikkelde met Supera een reeks fiberlasersnijmachines met formaten van 1.500×1.500 tot 2.500×10.000 mm en snijvermogen tussen 1 en 15 kW.

Deratech is te bezoeken tijdens de EuroBLECH in hal 12, op stand A132.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.