NLFR

Platform voor de metaal- & staalverwerkende industrie
Nieuwe allround fiberlasersnijmachine en nieuwbouw voor specialist in plaatbewerkingsmachines
Deratech ontwikkelde met Supera een reeks fiberlasersnijmachines met formaten van 1.500 x 1.500 tot 2.500 x 10.000 mm en snijvermogen tussen 1 en 8 kW.

Nieuwe allround fiberlasersnijmachine en nieuwbouw voor specialist in plaatbewerkingsmachines

De maakindustrie evolueert snel en bedrijven moeten investeren in hun machinepark om competitief te blijven en te kunnen inspelen op de wensen van hun klanten. Niet iedereen is echter klaar voor een zware investering in een hoogtechnologische machine. Voor hen biedt Deratech hoogkwalitatieve machines tegen een aanvaardbare prijs. De specialist in plaatbewerkingsmachines ontwikkelde met Supera een eigen reeks fiberlasersnijmachines met formaten van 1.500 x 1.500 tot 2.500 x 10.000 mm en snijvermogens tussen 1 en 8 kW. De firma uit Waasmunster investeert bovendien in een nieuwbouw op Industriepark E17/4 in Lokeren.

Het gebouw van het Chinese zusterbedrijf Shanghai CNC Machine Tool Co.

Deratech, vandaag nog met z’n hoofdzetel in Waasmunster, is gespecialiseerd in het ontwerp, de ontwikkeling, de productie, de verkoop en de service van plaatbewerkingsmachines. De firma heeft meerdere eigen verkoop- en serviceafdelingen, bijvoorbeeld in Duitsland, Thailand, Australië en China, maar ontwerpt en produceert de machines in China, waar de 300 medewerkers van zusterbedrijf Shanghai ­Deratech CNC Machine Tool Co. dagelijks hun beste beentje voorzetten. De eind­montage, testen en service gebeuren wel vanuit België. “We werken vanuit een duidelijke visie om de markt CNC-gestuurde plaatscharen, plooi­banken, ponsnibbel­machines en fiberlasersnijmachines tegen een aanvaardbare prijs te bieden, zonder daarbij in te boeten op de kwaliteit van onderdelen en componenten. Daarom geven we ook een garantie van tien jaar op elk machine­frame”, vertelt managing director Nico De Vooght. “Aangezien we zelf het ontwerp doen, kunnen we machines op maat ontwikkelen en bouwen, volgens de behoeften en noden van de klant. Daarvoor gebruiken we enkel West-Europese componenten.”

Nieuwe reeks fiberlasersnijmachines

Het gamma van Deratech omvat onder meer de Varia hydraulische guillotineschaar met verstelbare kniphoek en de scharen met een oscillerende mesbalk van de Practica reeks. Klanten op zoek naar een plooibank hebben de keuze tussen de compacte Minibend, de modulaire Ultima, de standaard uiterst complete Technica en de razendsnelle Hybrid met een hybride aandrijving. De Dinamica is een servo-elektrische ponsmachine met 20 of 30 ton en Futura een high-speed fiberlasermachine met een uiterste precisie en tot 3G asversnellingen. Daarnaast zijn er nog automatiseringsoplossingen en CAD/CAM-software. “We stelden vast dat voor bepaalde bedrijven plasmasnijden niet 100% aan hun wensen voldoet. De stap naar fiberlasersnijden is echter een investering, die zwaar op het budget weegt. Maar wie dat snijwerk moet uitbesteden, boet in op het vlak van flexibiliteit. We wilden deze maakbedrijven een geschikte oplossing aanbieden, die niet perse een extreem performant systeem met bronnen van 10, 12 of 15 kW moet zijn”, licht de managing director toe. “Met Supera bieden we een reeks fiberlasersnijmachines uitgerust met hoogwaardige componenten tegen aanvaardbare prijzen. Dit allround systeem is beschikbaar in formaat 1.500 x 1.500 tot 2.500 x 10.000 mm en met een snijvermogen tussen 1 en 8 kW. De Precitec snijkop zorgt voor een stabiele, optimale snijkwaliteit bij de meest uiteen­lopende materiaalsoorten en plaatdiktes. De IPG fiberlasersnijbron is zo goed als onderhoudsvrij en staat garant voor een constant snijvermogen gedurende duizenden uren.” Optioneel kunnen deze machines geleverd worden met een wisseltafel, een Precitec ProCutter snijkop met automatische focuspuntinstelling en een rotatie-as voor het snijden van ronde, vierkante en rechthoekige buizen. Ze kunnen ook gecombineerd worden met automatiseringssystemen voor een onbemande productie.”

Deratech ontwerpt, ontwikkelt, produceert en levert plaatbewerkingsmachines. Het ontwerp en de productie gebeuren in China, de eindmontage, testing en service vanuit België.

Nieuwbouw in Lokeren

Op dit moment lopen de eerste Supera fiberlasersnijmachines voor klanten op de Belgische en Nederlandse markt door de productie in China. Deratech investeert echter niet alleen in de ontwikkeling van nieuwe machines, maar bouwt ook een nieuwe site op Industriepark E17/4 in Lokeren. “We willen blijven groeien en hadden daarom nood aan uitbreiding. Daarom realiseren we een nieuwbouw met een oppervlakte van 2.500 m² met kantoren, een werkplaats én een experience center”, sluit De Vooght af. “We kopen misschien wel veel online, maar een grotere investering zoals een machine wil men toch nog altijd eerst zien. In onze showroom zullen klanten de plaatbewerkingsmachines in verschillende uitvoeringen in werking kunnen zien. We willen op onze nieuwe locatie ook een one-stop-shop creëren voor wisselstukken. Om onze dienstverlening nog te verbeteren, zullen we ten slotte ons team verder versterken.”   

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details