NLFR

Platform voor de metaal- & staalverwerkende industrie
Nieuwe compacte schakelkasten besparen tot 30% ruimte en tijd

Nieuwe compacte schakelkasten besparen tot 30% ruimte en tijd

De sleutel tot een geslaagde digitale transformatie is de slimme integratie van processen die waarde creëren. Tijdens de Hannover Messe pakte Rittal uit met haar oplossingen om dit in de praktijk te zetten. Met onder meer nieuwe verbeterde systeemproducten, digitale processen en een Industrie 4.0 fabriek die klanten het juiste voorbeeld geeft. Het hoogtepunt was ongetwijfeld de voorstelling van de nieuwe generatie compacte en kleine kasten: de AX en KX serie. Net als de grotere broer VX25 die vorig jaar zijn vuurdoop kreeg op de Hannover Messe, zitten ze barstensvol nieuwe functies en besparen ze bovendien tot 30% ruimte en tot 30% montagetijd.

Industriële intelligentie draait om naadloze verbindingen tussen mensen, machines en data. Op
haar 1.550 m² grote stand op de Hannover Messe zette Rittal de meerwaarde in de kijker die end-to-end digitale integratie met zich meebrengt. Uwe Scharf, Managing Director Business Units en Marketing: “Ons gedigitaliseerd productportfolio in combinatie met de directe interactie met klanten uit alle takken van de industrie zijn de beste basis om een zo hoog mogelijke procesefficiëntie te realiseren. We hebben begrepen wat de imperatieven zijn van een gedigitaliseerde industrie en als antwoord daarop een nieuwe generatie van compacte en kleine kasten ontwikkeld. Samen met de introductie van de Blue e+ serie en het grote kastsysteem VX25 hebben nu al onze kernproducten een Industrie 4.0 make-over gekregen. Klanten zullen de vruchten plukken van de nieuwe functies die processen om meerwaarde te creëren helpen stroomlijnen en benadrukken, terwijl ook de flexibiliteit en betrouwbaarheid er nog verder op vooruit gaan.”

Nieuwe compacte schakelkasten besparen tot 30% ruimte en tijd

De VX25 Ri4Power is de systeemtechnologie voor de samenstelling van veilige laagspannigskasten en stroomverdelers conform IEC 61439.

 

De lancering van de kleine en compacte behuizingen markeert de digitale transformatie van een gestandaardiseerd product dat Rittal al vijftig jaar maakt. Met 35 miljoen geproduceerde exemplaren is AE de populairste compacte behuizing ter wereld. De nieuwe AX en KX zullen dat succes nu verderzetten in een gedigitaliseerde wereld. Rittal pakt uit met dertig nieuwe functionaliteiten die inspelen op de trends naar meer decentralisatie en meer sensoren en actuatoren om data te capteren.

Daarnaast zullen gebruikers met de nieuwe compacte kasten 30% montagetijd en 30% ruimte besparen. Tijdbesparing begint met de aanlevering van het materiaal. De panelen worden ongemonteerd geleverd, zodat er geen demontagewerk moet gebeuren alvorens er mee aan de slag te kunnen. Daarnaast is het installeren van bijvoorbeeld deuren een stuk eenvoudiger geworden: er komen geen gereedschappen meer aan te pas. Een bijkomende troef is de extra ruimte die beschikbaar is in de AX en KX serie in vergelijking met hun voorgangers. Er komen steeds kabels bij om bijvoorbeeld sensoren in het werkveld te verbinden. Het modulaire ontwerp, de verbeterde uitsnijdingen en de grotere platen zorgen voor een derde meer ruimte voor kabels. En de integratie van installatierails kan bovendien eenvoudig, nauwkeurig en snel gebeuren. De KX reeks begint vanaf 150 x 150 x 80 mm en is vooral geschikt als er slechts enkele componenten in de aansluitkast of busbehuizing moeten komen. De AX serie is beschikbaar met een diepte tussen 210 mm en 400 mm en in een maximumafmeting van 1.000 x 1.400 mm.

Nieuwe compacte schakelkasten besparen tot 30% ruimte en tijd

Het modulaire ontwerp, de verbeterde uitsnijdingen en de grotere platen zorgen voor een derde meer ruimte voor kabels

 

Snelle integratie systeemcomponenten

Ook op vlak van stroomdistributie heeft Rittal niet stilgezeten. De VX25 Ri4Power zal uitgebreid voorgesteld worden aan het publiek. Dit is de systeemtechnologie voor de samenstelling van veilige laagspannigskasten en stroomverdelers conform IEC 61439. Het railsysteem is perfect te integreren in het VX25 kastsysteem en gestandaardiseerde installatiekits (voor elke kastbreedte) zorgen voor een vereenvoudigde montage, omdat er geen gaten geboord moeten worden. Daarenboven staan ze garant voor een snelle integratie van systeemcomponenten. Ook compacte NH-zekeringslastscheiderstroken zijn eenvoudig te monteren dankzij de beproefde adaptertechnologie. Het aanraakveilige design en het gebruik van een geïntegreerd, bedieningsonafhankelijk veermechanisme resulteert bovendien in maximale veiligheid. Ook VX25 Ri4Power ISV modules passen in de VX25 kast. Dat impliceert de nodige voordelen voor de bouw van verdeelkasten in de industriële gebouwentechnologie, conform IEC 61439. Net als bij het 185 mm systeem is dankzij het gebruik van speciale installatiekits een eenvoudige montage van de ISV modules in de kast gegarandeerd. De combinatie VX25 schakelkastsysteem en modules biedt een hoge beschermingsklasse, terwijl in agressieve omgevingen de modules ook geïntegreerd kunnen worden in de RVS uitvoering van de VX25 standaardkast.

Tastbare voordelen door digitale producten en diensten

Nieuwe compacte schakelkasten besparen tot 30% ruimte en tijd

Samen met de introductie van de Blue e+ serie en het grote kastsysteem VX25 hebben nu alle Rittal kernproducten een Industrie 4.0 make-over gekregen.

 

Rittal toonde tijdens de Hannover Messe bovenal dat haar expertise verder reikt dan individuele producten met intelligentie aan boord. Digitalisering, standaardisering en automatisering vragen om een meer geïntegreerde aanpak over de volledige waardeketen. Dat begint met het aanleveren van alle mogelijke digitale productdata en -configuratoren aan engineers en werkvoorbereidingsprocessen waarbij een digitale tweeling van de kast wordt gemaakt, zodat een digitaal geconnecteerde productie wordt mogelijk gemaakt. Maar industriële intelligentie gaat nog een stapje verder. Door algoritmes op data los te laten om beheersystemen te monitoren en te analyseren kunnen fouten of componentbreuken betrouwbaar gedetecteerd worden. Actieve oplossingen zoals koelinstallaties, koelers en machines kunnen via sensoren en IoT- en IIoT-interfaces verbonden worden met Rittal platformen zoals EPLAN eView en RiZone of op standaardplatformen zoals Siemens MindSphere. Dit zorgt voor nog meer waardecreatie voor klanten.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.