NLFR

Platform voor de metaal- & staalverwerkende industrie
Nieuwe diamant doorslijpschijf DT 900 ACR

Nieuwe diamant doorslijpschijf DT 900 ACR

Er zijn situaties waarbij er geen tijd is om van gereedschap te wisselen. Niet alleen bij bv. reddingswerk maar ook bij omvangrijke bouw- of sloopwerkzaamheden: een diamant doorslijpschijf die geschikt is voor het doorslijpen van vrijwel alle materialen zorgt voor flexibiliteit en tijdbesparing. Vanaf voorjaar 2021 presenteert Klingspor daarom de eerste “allesdoorslijper” bij de diamant doorslijpschijven: de doorslijpschijf DT 900 CR.

Met de DT 900 ACR biedt Klingspor de klant een nieuw high-light op het gebied van diamant gereedschappen. “Bij de handel bestaat een grote vraag naar universeel inzetbare diamant doorslijpschijven. Gebruikers die een zogenaamde “rescue” schijf nodig hebben, willen deze hebben van een fabrikant die ze vertrouwen. Wij zijn die fabrikant. Bij Klingspor, kan de gebruiker er namelijk van verzekerd zijn dat de producten voldoen aan de hoogste kwaliteits- en veiligheidseisen.” legt Oleg Bergheim, productmanager voor diamant doorslijpschijven bij Klingspor, de instap in de nieuwe productcategorie uit.

“All Cut Rescue” – geschikt voor vrijwel elk materiaal

De DT 900 ACR is geschikt voor het doorslijpen van de meest uiteenlopende materialen: met deze schijf is doorslijpen mogelijk van beton, staal, elektriciteitskabels, wapeningsstaal, hout, rubber, bitumen, glas, glasvezelversterkte kunststof, PVC-leidingen en nog veel meer – en dat zowel nat als droog. De schijf loopt daarbij extreem rustig, blijft koel en behoudt ook na langdurig gebruik zijn agressiviteit. De DT 900 ACR is perfect geschikt voor gebruik op benzinemachines of de handzamere haakse slijpers en dekt daarmee een enorme variëteit aan toepassingsmogelijkheden. De nieuwe allround doorslijpschijf van Klingspor is leverbaar in de diameters 115, 125, 230, 300 en 350 mm. Vanzelfsprekend voldoet het product aan de bekende en gewaardeerde veiligheidseisen zoals u van Klingspor gewend bent. De schijf is bovendien oSa gecertificeerd.

10 mm bezetting – voor een lange levensduur

Het bijzondere aan de DT 900 ACR is het fabricageproces. De diamant “segmenten” zijn in vacuüm gesoldeerd. Daardoor liggen de diamanten vrij op het stamblad waardoor het doorslijpvermogen aanzienlijk wordt verhoogd. Dankzij dit gecompliceerde fabricageproces wordt een zeer stabiele verbinding tussen het stamblad en de diamant bereikt, hetgeen een positief effect heeft op de standtijd. De DT 900 ACR beschikt met 10 mm over een relatief hoge bezetting die zorgt voor een langere levensduur.

De DT 900 ACR zal vanaf voorjaar 2021 via de gereedschapshandel en bouwmarkten leverbaar zijn.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.