NLFR

Platform voor de metaal- & staalverwerkende industrie
VIDEO | Nieuwe gedempte CoroBore® 825 verbetert de proceszekerheid en productiviteit

VIDEO | Nieuwe gedempte CoroBore® 825 verbetert de proceszekerheid en productiviteit

Verbeterde prestaties met Silent Tools™ gedempte technologie en lichtere, kortere kop

Snijgereedschap- en gereedschapsysteem-specialist Sandvik Coromant introduceert een nieuwe generatie CoroBore® 825 gedempt fijnkottergereedschap. Het systeem maakt gebruik van Silent Tools™ technologie, met dempers specifiek gedimensioneerd voor elke adaptermaat in het assortiment en voor het bieden van maximale prestaties voor de gebruiker. Deze oplossing verhoogt niet alleen de proceszekerheid waarbij men vaak te maken heeft met trillingsproblemen – zoals bij het bewerken met lange uitsteeklengten – het verbetert productiviteit omdat de snijgegevens substantieel kunnen worden verhoogd.

Eén van de belangrijkste verschillen van de laatste generatie gereedschap is de wijziging van het kotterkopmateriaal, van staal naar aluminium. Daarnaast is de kop ingekort zodat de demper dichter bij de snijkant komt, hetgeen gunstig is voor de processtabiliteit.

CoroBore® 825

“Inwendige kanalen worden gebruikt voor het direct op de snijkant toevoeren van koelmiddel, hetgeen nog een factor is die bijdraagt aan een verbeterde oppervlakte-afwerking, hogere penetratiegraden en een grotere proceszekerheid,” aldus Jenny Nilsson, Global Product Manager bij Sandvik Coromant. “De nieuwe generatie gereedschappen zal optimale prestaties en stabiliteit bieden met één standaard adaptief item op de bewerkingsmachine-zijde – om het gereedschap te kunnen gebruiken in een steile conus, HSK of Coromant Capto® spil. Verdere verlengingen zullen stabiliteit en prestaties reduceren.” 

De CoroTurn® wisselplaatdragers voor de nieuwe gereedschappen hebben instelhoeken van 92-95°. Dit ontwerp verhoogt de stabiliteit dankzij gereduceerde afbuiging van de gereedschapssamenbouw, waardoor het mogelijk is de bodem van een blind gat te benaderen zonder een groter deel van de snijkant aan te grijpen.

CoroBore® 825

CoroBore 825 is ideaal voor alle fijnkottertoepassingen en beslaat diameters van 19 tot 167 mm (0.748 tot 6.575 inch), terwijl een nieuw assortiment van cassettes kan worden gebruikt voor toepassingen met trekkend kotteren. Tijdens trekkend kotteren, wordt dezelfde inwendige koelingsdoorstroming naar de snijkant geboden als bij conventioneel kotteren.

Voor het gemak wordt het complete gereedschap, bestaande uit de adapter en wisselplaatdrager geleverd als een set met één enkele productcode. 

Kijk voor meer informatie op www.sandvik.coromant.com/nl-nl/products/corobore_825_826

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details