NLFR

Platform voor de metaal- & staalverwerkende industrie
Nieuwe generatie fiberlasersnijtechnologie

Nieuwe generatie fiberlasersnijtechnologie

Beurzen zijn de plaats bij uitstek om innovaties op het spoor te komen. Wie wil proeven van de productietechnologie van morgen, moet op Blechexpo op de stand van Amada zijn. De Japanse specialist in plaatbewerkingsmachines zal er de volgende generatie fiberlasersnijtechnologie tonen. De Amada Ventis-3015AJ sleepte vorig jaar al de MM-award voor innovatie in de wacht op EuroBLECH dankzij zijn combinatie van hoge snelheid en hoge kwaliteit.

Wat de Ventis uniek maakt in de wereld van lasersnijtechnologie is de laserstraal, Locus BEAM Control (LBC) technologie gedoopt. Deze vertrekt vanuit ’s werelds meest krachtige energiebron die maar uit een enkele diodemodule bestaat. Daardoor kunnen 4 kW machines in snelheid zelfs de concurrentie aan van 6 kW en hoger. Maar de uitgekiende straaltechnologie heeft ook zo zijn impact op de productiviteit, de kwaliteit en de flexibele controle over de snijbreedte.

Geen materiaal meer op inclinatiehoek

Dankzij LBC technologie is het immers mogelijk om een van de belangrijkste uitdagingen in lasersnijden, het materiaal dat overblijft op de inclinatiehoek, het hoofd te bieden. Door de kwaliteit van de straal kan het gesmolten materiaal rechtstreeks verwijderd worden. Dat leidt tot een verhoogde productiviteit en een lagere kost per onderdeel.

Wat de Ventis uniek maakt in de wereld van lasersnijtechnologie is de laserstraal, Locus BEAM Control (LBC) technologie gedoopt.

 

Tot 50% hogere kwaliteit

De hoge densiteit van de LBC laserstraal kan bovendien ook aan de buitenste randen van de kerf benut worden. Dat maakt dat er voldoende hitte tot aan de bodem van de snede geraakt om alle materiaal te smelten voor een volledig slak- en braamvrij resultaat. Hierdoor kan men ook hoge kwaliteiten van rvs en aluminium verwerken, zonder dat er nood is bijkomende bewerkingen na het snijden. In vergelijking met standaard fiberlasersnijden kan er tot 50% verbetering in de kwaliteit van de snijsnede geboekt worden.

Spelen met de kerfbreedte voor makkelijker uitsorteren

Een derde voordeel heeft te maken met de flexibele controle over de kerfbreedte. Door deze aan te passen, kan men onderdelen makkelijker gaan verwijderen achteraf, manueel of automatisch.  


Amada heeft uiteraard nog meer in petto dan alleen maar deze doorbraak in fiberlasersnijden. Hieronder vindt u het volledige overzicht van alle machines die op de stand zullen te bewonderen zijn:

• Ventis 3015AJ (4 kW) + LST

• Ensis 3015AJRI (3kW) + LST

• HFE 3i5012

• EG 4010

• HG 1003 ATC

• EG 6013AR

• FLW Ensis (3 kW) M2

• VPSS3i

• V-factory

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details