NLFR

Platform voor de metaal- & staalverwerkende industrie
Nieuwe halfautomatische zaagmachine voor staalhandel
Gianni Decavele en Johan Rosseel: “Investeren in kwaliteit levert op.”

Nieuwe halfautomatische zaagmachine voor staalhandel

Het oudste bedrijf van Tielt. Het is de titel waarmee staalhandel Rosseel trots mag prijken. Gedurende zijn meer dan 150-jarige geschiedenis heeft het bedrijf het vizier steeds op de toekomst gehouden en zich aangepast aan de noden van klanten. Ook nu blijft het vooruitkijken. Want met de komst van een nieuwe Behringer is de continuïteit in de zaagafdeling weer verzekerd voor de komende dertig jaar. 

De wortels van familiebedrijf Rosseel reiken terug tot 1860. Wat begon als een handel in schroot, transformeerde na de Eerste Wereldoorlog tot een handel in nieuw ijzer. “Wat die transformatie precies dreef, is nergens meer terug te vinden. Maar ik vermoed dat de vorige generaties mogelijkheden zagen om bij te dragen aan de wederopbouw. De regio lag in puin na de oorlog en de vraag naar ijzer en staal was hoog”, vertelt zaakvoerder Johan Rosseel. 

Met hem is het familiebedrijf al aan de vijfde generatie toe. En ook hij rust allerminst op zijn lauweren. Het gamma ijzerwaren verdween, de focus kwam volledig op staal te liggen en Rosseel voegde ook een tweede vestiging toe. “De overname van Hemeryck-Heindryckx in Ruddervoorde was een uitstekende opportuniteit om onze verkoopregio verder uit te breiden”, verduidelijkt Rosseel. “Opportuniteiten waarnaar we trouwens blijven uitkijken.”

De bediening verloopt dertig jaar later nog steeds via hetzelfde stramien. Dat maakte het voor staalhandel Rosseel kinderspel om ze in de vingers te krijgen.

Service maakt het verschil

Beide bedrijven blijven onder eigen vlag varen. Rosseel: “Net omdat ze een uitstekende reputatie genieten die gebouwd is op service. De klant is koning bij ons. We proberen er alles aan te doen om hem zo goed mogelijk te ondersteunen: met vroege openingsuren, leveringen tot op de werf indien gewenst (met eigen kraanwagen), een brede voorraad aan materialen, bewerkingen ook van kleine series… De klant is hier bij ons geen nummer. Bovendien hebben we een hecht, vast team. Dat zorgt voor een heel nauw contact, een vertrouwensband van jaren.” 

Toch zijn er ook verschillen tussen Hemeryck en Rosseel. “In Ruddervoorde kunnen we bijvoorbeeld meer bewerkingen uitvoeren. Er staat een snijschaar om platen op maat te krijgen en er is een lasatelier. Synergie, dus, die we optimaal proberen uit te spelen door ook de klanten in Tielt nu deze service te bieden.” 

Het werd weer dezelfde halfautomaat, maar dan eentje volgens de laatste stand van techniek, en – belangrijk – met een compacte voetafdruk.

Partner die meedenkt

De basisbewerking die zowel in Ruddervoorde als in Tielt gebeurt, is het verzagen van de stukken. Rosseel kon daarvoor meer dan dertig jaar een beroep doen op een Behringer. “Al die jaren heeft de machine goed gewerkt, tegen relatief lage onderhoudskosten. Maar de sturing was verouderd en wisselstukken krijgen werd moeilijker, dus gingen we op zoek naar vervanging.” Door deze ervaring stond leverancier Promatt weer in pole positie om de investering binnen te halen, al werd er uiteraard wel uitvoerig vergeleken. “We kennen het bedrijf en weten dat we op een uitmuntende service kunnen rekenen. Maar tijdens de gesprekken bewees Promatt weer waarom het zich echt een partner mag noemen die meedenkt met zijn klanten. Net zoals wij het overigens ook graag doen. Op die manier konden we de meetaanslag en de rollenbanen die we staan hadden recupereren voor de nieuwe zaagmachine. Investeren in kwaliteit levert dus op”, verzekert Rosseel.

Rosseel kon dankzij Promatt de meetaanslag en de rollenbanen die het staan had recupereren voor de nieuwe zaagmachine.

Zelfde type, groter gebruiksgemak

Van type hoefde niet veranderd te worden. Het werd weer dezelfde halfautomaat, maar dan eentje volgens de laatste stand van techniek, en – belangrijk – met een compacte voetafdruk. 

“De mogelijkheden van de machine voldeden ruimschoots voor het werk dat we hier hebben. Dat bestaat voornamelijk uit het verzagen van kokerprofielen, draagbalken en L-ijzers. Het enige extraatje waar we voor tekenden is de mogelijkheid om nu automatisch in verstek te zagen. In het verleden moest ik dat zelf afmeten. Nu hoef ik het enkel nog in te tikken”, verduidelijkt magazijnier Gianni Decavele. Het gebruiksgemak ging er dus zeker op vooruit. “Ook al omdat de bediening dertig jaar later nog steeds via hetzelfde stramien verloopt. Dat maakte het kinderspel om ze in de vingers te krijgen. We zijn dus weer goed voor de volgende dertig jaar”, voegt Decavele nog toe met een knipoog.    

PROMATT – Standnummer 148A

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details