NLFR

Platform voor de metaal- & staalverwerkende industrie
Nieuwe kostenefficiënte lasersnijmachine
De plaatbewerkingsmachines en software van LVD werken samen om klanten te helpen hun processen te stroomlijnen en de kost per onderdeel te doen dalen.

Nieuwe kostenefficiënte lasersnijmachine

Het liep de voorbije jaren storm voor de fiberlasersnijmachine, die door haar snelheid het hart van menig metaalbewerker wist te veroveren. Dat ze nog steeds aan terrein wint, heeft alles te maken met het bredere speelveld dat ze vandaag kan bestrijken. Niet alleen door haar meer vermogen mee te geven, maar ook door te kijken hoe gebruikers een maximale investeringswaarde kunnen realiseren tegen lagere kosten per stuk. Het perfecte voorbeeld daarvan is de nieuwe Puma van de Belgische plaatspecialist LVD. Een fiberlasersnij­machine die uitblinkt in veelzijdigheid en rendabiliteit.

Tijdens de afgelopen editie van EuroBLECH toonde LVD dat het niet alleen door slimme, efficiënte technologie meerwaarde voor klanten realiseert. De plaatbewerkingsmachines en software werken samen om klanten te helpen hun processen te stroomlijnen, de kost per onderdeel te doen dalen. Wie erin slaagt om zijn verschillende productiestappen naadloos aan elkaar te linken, zal zijn doorvoer immers omhoog zien gaan. Met het nieuwe bedrijfsmotto ‘shaping flows’ zet de Belgische wereldspeler in het ontwerp en de productie van plaatbewerkingsapparatuur meer dan ooit in op deze filosofie.

Vinger aan de pols

Maar uiteraard begint alles bij het in de markt zetten van innovatieve producten die perfect de vinger aan de pols houden van wat klanten verwachten. De meest recente toevoeging aan dat rijtje is de Puma fiberlasersnijmachine. Hiermee introduceert LVD een fiberlasersnijmachine met hoogtechnologische functies en prestaties in een minder duur ontwerp. Puma heeft een laservermogen van 3, 6 of 12 kW in de formaten 3.050×1.525 mm, 4.065×2.035 mm en 6.160×2.035 mm, en kan met automatisering worden uitgerust. De flexibele machine is voor verschillende snijtoepassingen inzetbaar. 

Lagere ‘total cost of ownership’

LVD’s nieuwste lasersnijmachine biedt een antwoord op de stijgende vraag naar veelzijdige, kostenefficiënte lasersnijapparatuur die bedrijven toelaat om ook meer gevarieerde lasersnijopdrachten zelf uit te voeren tegen lagere kosten per stuk. Met hoogwaardige functies levert Puma optimale snijprestaties tegen een voordelige prijs. De robuuste constructie garandeert een betrouwbare werking. Het uit één stuk gelaste stalen frame levert de stabiliteit om met hoge snelheid te snijden met behoud van een uitstekende kwaliteit. 

Met hoogwaardige functies levert Puma optimale snijprestaties tegen een voordelige prijs.

Geavanceerde snijkop, topdynamiek

De Puma-snijkop maakt gebruik van de nieuwste technologie voor een constante kwaliteit en processtabiliteit. De snijkop heeft botsingsdetectie, gemotoriseerde regeling van de focuspositie en capacitieve hoogtesensor, en automatische plaatdetectie, snijgasselectie, gasdrukregeling en nozzelreiniging. De hoge machinedynamiek zorgt voor een hoge snijproductiviteit in een breed scala aan materiaal­typen en diktes.

Automatiseringsvoordelen

Dankzij het wisseltafelsysteem van Puma, waarbij de ene tafel wordt geladen/ontladen terwijl op de andere materialen worden gesneden, blijft de doorvoer optimaal. Een tafelwissel neemt slechts 35 seconden in beslag. Om de lasersnij-output en snijefficiëntie te maximaliseren kan Puma (ook achteraf) voorzien worden van een modulair MOVit-automatiserings­systeem, waaronder een Compact Tower (CT-L) voor laden, ontladen en de opslag van ­materiaal/onderdelen, Flexibele Automatisering (FA-L), een geavanceerd laad/ontlaadsysteem, een Tower Automation System (TAS) voor opslag in enkele of dubbele toren, of een Warehouse Automation System (WAS) voor flexibele opslag.

Over LVD

De LVD Group is een toonaangevend producent van plaatbewerkingsmachines; lasersnij­systemen, ponsmachines, afkantpersen, scharen en automatiseringssystemen, geïntegreerd met en ondersteund door de CADMAN® software suite. De producten en technologie van LVD voldoen aan Industrie 4.0 en maken intelligent produceren mogelijk.  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.