NLFR

Platform voor de metaal- & staalverwerkende industrie
Nieuwe maatstaven voor ontbramen van laseronderdelen
De EdgeBreaker® ontbraamt en rondt oppervlakken bijzonder gelijkmatig en krachtig af.

Nieuwe maatstaven voor ontbramen van laseronderdelen

Recent stelde het bedrijf uit Baden-Baden een absoluut primeur voor: de EgdeBreaker® 6000. Een ontbraammachine voor universeel gebruik voor de bewerking van lasergesneden en geponste onderdelen. Maar ARKU zet ook nieuwe maatstaven in geautomatiseerde plaatbewerking met een autonome lijn voor het ontbramen en afronden van plasma-onderdelen. Het hoeft dan ook niet te verwonderen dat er sinds jaren een intensieve samenwerking bestaat met V.A.C. Machines dat hen vertegenwoordigt in België.

ARKU is erop gebrand de lat in plaatbewerking steeds hoger te leggen. Met zijn nieuwste telg, de universele EdgeBreaker® slaagt het wederom in die missie. De machine ontbraamt en rondt oppervlakken bijzonder gelijkmatig en krachtig af. De machine maakt gebruik van drie bewerkingsunits: een slijpband voor ontbramen, rotorborstels voor afronden en een extra unit voor oppervlaktebewerking. Samen maken ze deze ontbraammachine tot de meest universele in het gamma. ARKU technisch directeur Ewald Hund: “De Edgebreaker® 6000 biedt onze klanten een optimale oplossing voor flexibele plaatbewerking. Door die brede mogelijkheden is ze overal thuis waar kleine onderdelen tot groot plaatwerk met verschillende eisen worden verwerkt.”

ARKU is erop gebrand de lat in plaatbewerking steeds hoger te leggen. Met zijn nieuwste telg, de universele EdgeBreaker® slaagt het wederom in die missie.

Best mogelijke afronding

Het hart van de machine is een rotor. Dankzij de roterende borstels wordt de best mogelijke afronding van de binnen- en buitencontouren bereikt. Nog een extra oppervlaktebehandeling nodig? Met de geïntegreerde unit kunnen de onderdelen tot in de puntjes afgewerkt worden. Ook het bedieningsconcept van de ­EdgeBreaker® 6000 springt in het oog. De besturing stelt zelf de juiste instellingen voor op basis van de parameters van elk onderdeel en de gewenste resultaten. Op deze manier krijgt de operator alle ondersteuning die hij nodig heeft en ben u verzekerd van een efficiënte werking. Verder meet de machine de slijtage van de borstels en de conditie van de gereedschappen, zodat ze automatisch kan compenseren.

Krachtige technologie voor geautomatiseerde plaatbewerking

ARKU werkt niet alleen aan de best mogelijke stand-alone machines, maar ook aan geauto­matiseerde systemen. Tijdens de informatiedagen stelde het trots een nieuwe lijn voor die plasma en autogeen gesneden stukken kan ontbramen en afronden. De lijn omvat een EdgeBreaker® 5000 slakkenhamer en een EdgeBreaker® 4000 ontbraammachine. Die eerste zal alle slak verwijderen die zich na het snijproces gevormd heeft op de stukken. Om te voorkomen dat de onderdelen verdraaien, worden ze van onderaf behandeld. Deze machine wordt geflankeerd door de EdgeBreaker® 4000 die de achtergebleven bramen verwijdert en de randen aan beide zijden afrondt in één stap. Zijn handelsmerk is een krachtige ontbraamroller. De grote diameter in combinatie met de zachte ondergrond zorgt ervoor dat het schuurpapier bij het ontbramen stevig tegen de rand drukt. De afrondborstels verwerken de plasma of autogeen gesneden onderdelen vervolgens in een doorgang zowel aan de boven- als aan de onderkant.

De lijn omvat een EdgeBreaker® 5000 slakkenhamer en een EdgeBreaker® 4000 ontbraammachine. Door beide processen naadloos in elkaar te laten overvloeien, hoeven uw medewerkers geen zwaar en gevaarlijk werk uit te voeren.

Voordelen van autonome lijn

Door beide processen naadloos in elkaar te laten overvloeien, hoeven uw medewerkers geen zwaar en gevaarlijk werk uit te voeren. Het handmatig draaien en slijpen, dat voor een hoge belasting van de gewrichten zorgde is nu verleden tijd. Zelfs bij het laden en lossen vereist de lijn geen manueel werk. Een robot met camera pakt de onderdelen nauwkeurig op, laadt ze op de rollenbaan en stapelt ze aan het einde weer op een pallet. Deze efficiënte manier van werken maakt enorme besparingen mogelijk, ook in uw productieproces.   

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.