NLFR

Platform voor de metaal- & staalverwerkende industrie
Nieuwe machines garanderen betere kwaliteit en kortere bewerkingstijd

Nieuwe machines garanderen betere kwaliteit en kortere bewerkingstijd

Om hun groeiend klantenbestand sneller te kunnen bedienen, heeft Metalaser zijn machinepark aanzienlijk uitgebreid. Hiervoor koos het bedrijf uit Houthalen voor de metaalbewerkingsmachines én de expertise van Q-Fin.

Metalaser is gespecialiseerd in de toelevering van lasergesneden onderdelen uit metalen platen en buizen aan allerhande metaalconstructeurs en machinebouwers. Het bedrijf verzorgt ook extra bewerkingen zoals CNC-plooien, CNC-boren, walsen en lassen. “Wij willen onze klanten de beste kwaliteit aanbieden aan concurrentiële prijzen”, vertelt oprichter en eigenaar, Frank Nys. “Zowel voor grote en kleine series, als voor stukwerk kunnen wij erg korte levertijden garanderen.”

Nood aan efficiënte en betrouwbare machines

“Omdat we onze korte levertijd echt uitspelen als een troef, moeten we dit ook waarmaken”, zegt Nys. “Daarom zijn we continu op zoek naar manieren om sneller te produceren zonder hierbij aan kwaliteit in te boeten. Eén van die manieren is de continue optimalisatie van ons machinepark.” Daarom ging het bedrijf het afgelopen jaar op zoek naar enkele nieuwe machines om meer en sneller te kunnen produceren. In die zoektocht kwam het bedrijf al snel uit bij Q-Fin, de Nederlandse fabrikant van industriële machines voor het ontbramen, slijpen en afronden van metalen onderdelen. “We hebben meerdere fabrikanten getest en vergeleken en Q-Fin kwam duidelijk als beste uit de bus”, aldus Nys.

Snelle levering en voortreffelijke begeleiding

“Eind juni zijn we afgereisd naar het Q-Fin democenter in Bergeijk. We hadden enkele van onze producten bij, omdat we ze uitgebreid wilden testen op verschillende machines. De specialisten van Q-Fin hebben onze producten beoordeeld en hiervoor de gepaste machines, opstellingen en schuurmaterialen voorgesteld. Na de verschillende tests waren we onmiddellijk onder de indruk van de afwerkingskwaliteit en de mogelijk-heden van de voorgestelde oplossingen.” Op 6 oktober plaatste Metalaser uiteindelijk een bestelling voor een F1200 ontbraammachine voor brede stukken tot 1.200 mm breed, een F200XL ontbraammachine voor plaatdelen van 10 tot 200 mm breed, en een WES6000 handbediende mobiele machine voor het slijpen, ontbramen, afronden en polijsten van metalen stukken. Ook de WES6000 natwerkende afzuiginstallatie kwam mee op de bestelbon. “Tien dagen later waren de machines al geleverd en geïnstalleerd in onze werkplaats”, zegt Nys. “Na de twee installatiedagen kregen vier van onze mensen een uitgebreide opleiding aan de verschillende machines. Doordat de machines heel vlot en intuïtief te bedienen zijn, volstond een opleiding van enkele uurtjes.“

Efficiënter en veiliger werken

Nys is duidelijk een tevreden man: “We zijn erg opgetogen met de nieuwe aanwinsten in ons machinepark. De machines zijn zeer degelijk en praktisch gebouwd en zijn vlot en eenvoudig in te stellen. Bovendien laten ze ons toe om efficiënter en veiliger te werken en om nog betere resultaten voor te leggen aan onze klanten. En dat alles op een aanzienlijk kortere bewerkingstijd. Voorlopig zijn we weer voor een tijd gesteld met ons vernieuwd machinepark, maar als we in de toekomst nood hebben aan extra machines, weten we waar naartoe!”  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.