NLFR

Platform voor de metaal- & staalverwerkende industrie
Nieuwe ontwikkelingen in lastoortsen

Nieuwe ontwikkelingen in lastoortsen

Lastechniek gaat om processen die gebonden zijn aan de wetten van de fysica. De ontwikkelingen gaan daardoor niet altijd met rasse schreden vooruit. Om echt te innoveren is kennis van zaken nodig, veel kennis. En dat is wat Abicor Binzel onderscheidt van zijn concurrenten. De Duitse specialist in lastoortsen sleutelt voortdurend aan optimalisaties die twee zaken voor ogen hebben: een hoger comfort voor de lasser en hogere constantheid en efficiëntie in het lassen. En met resultaat, zodat u kosten kan besparen en een hogere productiviteit kan neerzetten.

In een lasproces komt een veelvoud van parameters samen, die allemaal hun invloed hebben in het eindresultaat. Dat de lastoorts daar toch een belangrijk onderdeel in vormt, heeft er alles mee te maken dat het net dat onderdeel is dat de lasser in handen heeft. Voor Abicor Binzel is een van de belangrijkste aandachtspunten bij nieuwe ontwikkelingen van de voorbije jaren daarom het lascomfort. Zeker voor het MIG/MAG lassen, waar zware werkomstandigheden courant voorkomen. De MB EVO reeks heeft wat dat betreft nieuwe standaarden gezet waar een ergonomisch ontwerp hand in hand gaat met robuustheid en levensduur. De luchtgekoelde laspistolen van deze reeks beschikken daarenboven over het lichtgewicht BIKOX LW slangenpakket, waardoor ze tot bijna 40% lichter zijn bij dezelfde elektrische stroomcapaciteit en belastbaarheid. Ze realiseren bovendien een langere levensduur dan conventionele pistolen.

De luchtgekoelde laspistolen van deze reeks beschikken daarenboven over het lichtgewicht BIKOX LW slangenpakket, waardoor ze tot bijna 40% lichter zijn bij dezelfde elektrische stroomcapaciteit en belastbaarheid.

 

Nieuwe koeling voor betere prestaties en langere levensduur

Bij de watergekoelde luchtpistolen is de factor gewicht minder doorslaggevend. Het ongeëvenaarde  ergonomische ontwerp van de MB EVO PRO pistolen zal weliswaar de lasser een groter gevoel van controle en comfort geven in alle lasposities, maar het verschil zit hem ook in het vernieuwde koelingsconcept dat de prestaties van deze laspistolen naar een hoger niveau tilt. Dit verhoogt niet alleen de levensduur van slijtonderdelen maar realiseert extra vermogen waardoor op hogere capaciteit kan gelast worden. Het gaat hier telkens om bijna onzichtbare veranderingen aangezien de las­pistolen er visueel quasi hetzelfde blijven uitzien, maar veranderingen die toch van groot belang zijn voor de kwaliteit van het lassen en de las.

De M12-contacttip, die rechtstreeks op de binnenbuis geschroefd wordt, zorgt voor een optimale elektrische en thermische geleidbaarheid.

 

RAB GRIP HE combineert effectieve gezondheidsbescherming met de best mogelijke werkomstandigheden en is geschikt voor zware industriële toepassingen.

 

Hogere processtabiliteit dankzij doorontwikkelde contacttips

Daarnaast zijn ook de ontwikkelingen in de contacttips van tel. Abicor Binzel slaagde erin om met enkele innovaties een nog hogere processtabiliteit te creëren. De slijtdelen van de vloeistofgekoelde W600 serie zijn zo aangepast aan de hoge prestaties van de zwanenhals. Hun ontwerp staat garant voor een extreme duurzaamheid. De M12-contacttip, die recht­streeks op de binnenbuis geschroefd wordt, zorgt voor een optimale elektrische en thermische geleidbaarheid. Voor toepassingen met zeer hoge thermische belasting en inschakelduur bieden de speciale HDS-contacttips, met hun gesinterde kern, een zeer lange levensduur. Hierdoor kan het lasproces zeer lange tijd doorgaan met behoud van de processtabiliteit. En dat is van cruciaal belang voor wie gerobotiseerd wil gaan lassen.

Het ongeëvenaarde ergonomische ontwerp van de watergekoelde MB EVO PRO pistolen zal de lasser een groter gevoel van comfort geven, maar het verschil zit hem ook in het vernieuwde koelingsconcept dat de prestaties van deze laspistolen naar een hoger niveau tilt.

 

Op elkaar afgestemde afzuigunit en laspistool voor een efficiënte afzuiging

Ook wat betreft de integratie van rookafzuiging op de laspistolen is Abicor Binzel allerminst aan het einde van zijn Latijn. Dergelijke laspistolen evolueerden al van lomp en zwaar naar een ergonomische vormgeving die desalniettemin ook afdoende blijft afzuigen. Dat moet immers hun eerste functie zijn. Dit jaar worden wat dat betreft nog nieuwe ontwikkelingen verwacht. Tijdens de afgelopen Welding Week toonde Abicor Binzel wel al wat de voordelen zijn van een rookafzuigpistool en een rookafzuigunit die perfect op elkaar afgestemd zijn qua onderdruk, capaciteit … De xFUME VAC ADVANCED is ideaal voor twee totaal onafhankelijk werkende RAB GRIP HE laspistolen met een hoge zuigkracht, een automatische reinigingsfunctie en een universele inzetbaarheid. De RAB GRIP HE wordt gekenmerkt door een goede toegankelijkheid, een hoge afzuigefficiëntie en zijn robuustheid. RAB GRIP HE combineert effectieve gezondheidsbescherming met de best mogelijke werkomstandigheden en is geschikt voor zware industriële toepassingen. 

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details