NLFR

Platform voor de metaal- & staalverwerkende industrie
Nieuwe Plant Intelligence-opties voor meer transparantie en een betere planning van het productieproces

Nieuwe Plant Intelligence-opties voor meer transparantie en een betere planning van het productieproces

  • Nieuwe Plant Intelligence-opties, volledig geïntegreerd in WinCC Unified, beschikbaar op tablet of pc
  • De optie ‘Performance Insight’ voor eenvoudige weergave en berekening van kritieke prestatie-indicatoren (KPI’s)
  • Een gestructureerde planning van productieprocessen opmaken en visualiseren met de optie ‘Calendar’

Siemens lanceert twee nieuwe Plant Intelligence-opties voor het WinCC Unified-systeem: de opties ‘Performance Insight’ en ‘Calendar’ zullen het WinCC Unified visualization-systeem aanvullen met functies die meer transparantie en een gestructureerde planning van de productieprocessen mogelijk maken. De extra opties kunnen individueel gecombineerd worden afhankelijk van het gewenste gebruik van de applicatie en ze zijn volledig geïntegreerd in het systeem, zodat alle functies beschikbaar zijn voor de gebruiker op verschillende toestellen zoals tablet of pc. Door de aldus verkregen informatie te gebruiken om vooruit te plannen, kunnen de kosten worden verminderd en kunnen productiefouten worden vermeden. Bovendien kunnen productiefaciliteiten beter worden benut, wat de doeltreffendheid en efficiëntie verhoogt.

De nieuwe optie Performance Insight biedt de gebruiker zowel een formule-editor waarmee hij de kritieke prestatie-indicatoren (KPI’s) kan berekenen volgens ISO-norm 22400, als een uitgebreide keuze aan WinCC-controls voor hun display en voor analysedoeleinden. De prestaties, kwaliteit en beschikbaarheid van de productiefabriek kunnen worden gevisualiseerd aan de hand van een brede waaier van verschillende grafieken zoals staafdiagrammen, Gantt-grafieken en Multiline-diagrammen, zodat de overall equipement effectiveness (OEE) kan worden berekend. De operatoren van de fabriek kunnen de status van het volledige productieproces registreren, van op algemeen fabrieksniveau tot individuele machines, waardoor systematisch kan worden gedetecteerd wat er nog geoptimaliseerd kan worden.

De optie ‘Calendar’ voor de visualisatie van de gestructureerde planning van productieprocessen is nu ook beschikbaar in WinCC. Deze functie wordt gebruikt om de looptijd van machines en fabrieken te bepalen en om standaardtemplates te creëren voor terugkerende productiedagen en shifts. Bovendien kan men met de kalenderfunctie de procesuitvoering uitschrijven op een tijdlijn en op basis daarvan bijvoorbeeld overwegen om een machine voor het begin van een werkshift op te starten. Doordat de nieuwe optie ‘Calendar’ rekening houdt met de bedrijfstijden, kunnen productieprocessen en evenementen flexibeler worden gepland.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.