NLFR

Platform voor de metaal- & staalverwerkende industrie
Nieuwe Sandvik Coromant spanhuls is voorzien van mechanische borgkoppeling

Nieuwe Sandvik Coromant spanhuls is voorzien van mechanische borgkoppeling

Spanhuls voor CoroChuck® 930 maximaliseert de uittrekbeveiliging

De snijgereedschap- en gereedschapssysteemspecialist Sandvik Coromant heeft een nieuwe spanhuls geïntroduceerd voor haar CoroChuck® 930 hydraulische spantanghouder met hoge nauwkeurigheid. Ontworpen voor Weldon schachten, is de nieuwe spanhuls voorzien van een mechanisch vergrendelende koppeling, om uittrekking of beweging van gereedschap te voorkomen bij het produceren van kostbare componenten en/of het bewerken met uitdagende snijgegevens.

“Er 100% verzekerd van zijn dat uittrekking bij Weldon schachten niet voorkomt bij het produceren van componenten met een hoge toegevoegde waarde, zoals lucht- en ruimtevaart frame- en motorcomponenten, is essentieel in de uiterst concurrerende productiesector,” zegt Mats Backman

Global Product Manager bij Sandvik Coromant. “Productie-ingenieurs en managers staan constant onderdruk om afkeur te minimaliseren en de winstgevendheid te maximaliseren. Deze gedachten vormden de achtergrond bij de ontwikkeling van de nieuwe spantang.”

De mechanisch vergrendelende koppeling functioneert tussen de spantang en de houder, en tussen de spantang en de schacht. Door het vertrouwen dat er geen uittrekking kan optreden wanneer zowel de spantang als de houder zijn geborgd, verhoogt de productiviteit in heavy-duty toepassingen. Andere voordelen zijn onder andere gemakkelijke assemblage in CoroChuck 930 houders, zowel slanke en HD-versies, terwijl een hoge rondloopnauwkeurigheid is gewaarborgd met cilindrische opspanning van Weldon schachten. Daarnaast biedt koelmiddeltoevoer door de spantang een veilige en betrouwbare koelmiddeltoevoer naar het gereedschap.

Uiteindelijk zal deze nieuwe oplossing gunstig zijn voor elke werkplaats die op zoek is naar probleemloos verspanen in zware toepassingen. Geen uittrekking of beweging van het gereedschap beschermt tegen de mogelijke aanzienlijke kosten van het nabewerken of afkeuren van een duur component. Uittrekking wijzigt de meetkaliberlengte van het gereedschap tijdens het verspanen, hetgeen leidt tot het creëren van kenmerken met onjuiste afmetingen of botsingssporen.

Om een voorbeeld te geven van de mogelijke winst die te behalen is, werd in een praktijkgeval bij een klant de CoroChuck 930 (met de nieuwe spantang) gebruikt voor een freesbewerking op een CNC draai-frees-machine. Het doel was het produceren van een dubbele schroef uit 42CrMo4 gelegeerd staal. Bij snijgegevens van 3220 tpm spiltoerental, 1500 mm/min (590 in/min) voedingsnelheid, 10 mm (0.394 inch) axiale snedediepte (nominaal), en 20 mm (0.787 inch) radiale snedediepte, genereerde de mechanische borgkoppeling een stabiel proces zonder uittrekking. Daarnaast nam de productiviteit toe dankzij een langere gereedschapslevensduur.

Spanhulzen zijn beschikbaar voor een assortiment van gangbare Weldon schachtmaten. Accessoires omvatten montagegereedschappen en ankerschroeven.

Kijk voor meer informatie op https://www.sandvik.coromant.com/en-gb/products/corochuck_930/pages/default.aspx

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details