Toolcell XT
01:11
12-11-2018

Nieuwe Toolcell XT afkantpers biedt 50% meer gereedschappen

LVD Company nv lanceert de ToolCell XT, de nieuwste afkantpers met automatische gereedschapswisselaar. Deze heeft 50 procent meer opslagruimte dan de standaard ToolCell en is daarom de oplossing om efficiënt kleine series en een hoge stukvariëteit met een minimale gereedschapswisseltijd nauwkeurig te plooien. Met de grote gereedschapscapaciteit binnenin de afkantpers kunnen meer uiteenlopende plooiopdrachten en complexe stukken verwerkt worden.

Snelle en nauwkeurige gereedschapswissels  
ToolCell XT heeft een geïntegreerd gereedschapsmagazijn. De afkantpers heeft een indrukwekkende totale lengte aan gereedschappen: maximum 17.280 mm (+/- 17.2 m) stempels en maximum 40.320 mm (+/- 40.32 m) matrijzen. Extra toolboxen zijn geïntgreerd aan beide zijden van de machine.

ToolCell XT voert snel en nauwkeurig gereedschapswissels uit en volgt hiervoor het snelste pad. De automatische instelling van de gereedschappen verhoogt de efficiëntie van de plooiopdrachten en vermijdt het tijdrovende manuele aanpassen van gereedschappen.

Met meer gereedschappen kan de ToolCell XT nog meer stukken plooien, gereedschappen indelen volgens materiaalsoort en wisselen tussen roestvast en zacht staal.

Real-time hoekmeetsysteem
Bij kleine serieproductie is het belangrijk dure plooitesten te vermijden. Zoals alle ToolCells is ook de ToolCell XT uitgerust met LVD’s Easy-Form® Laser (EFL) adaptieve hoekmeetsysteem dat de juiste hoek vanaf de eerste plooi garandeert.

Het system bestaat uit twee laserscanners die gelinkt zijn aan een intelligente plooidatabank in de Touch-B-sturing. Vanaf het begin van het plooiproces zendt het EFL-systeem digitale informatie realtime naar de CNC-sturing, die de informatie verwerkt en meteen de positie van de ram en de stempel aanpast om de juiste hoek te verkrijgen. Het plooiproces wordt niet onderbroken en er gaat geen productietijd verloren.

Geavanceerde sturing & software 
ToolCell XT heeft de nieuwste Touch-B-sturing. Met de intuïtieve grafische iconen kunnen alle parameters van de machine snelle en eenvoudig beheerd worden.

De sturing is gelinkt aan een centrale CADMAN® databank waar alle productierelevante data opgeslagen zijn. Na het importeren van een 3D CAD-stuk, definieert de CADMAN-B (plooi-) software automatisch het plooiverlies en bepaalt de optimale plooivolgorde, aanslagposities en gereedschapsinstellingen. Deze expertise is gebaseerd op opgeslagen algoritmes in CADMAN’s voor het ontvouwen en botsingdetectie tijdens het volledige plooiproces.

ToolCell XT wordt aangeboden in 135 ton/4-meter-uitvoering, andere configuraties zullen volgen.

Abonneer u op onze nieuwsbrief

Lees ons « Privacy statement » voor nadere informatie.

Metaalvak België partners

IgusCibo