NLFR

Platform voor de metaalverwerkende industrie
Nieuwe WeldBuilder app voor gebruiksvriendelijke lasautomatisering

Nieuwe WeldBuilder app voor gebruiksvriendelijke lasautomatisering

De WeldBuilder wizard van Yaskawa is ontwikkeld om met name nieuwe gebruikers van lasautomatisering een eenvoudige user interface te bieden. Deze nieuwe applicatie voor de Smart Pendant maakt het mogelijk om op een zeer gebruiksvriendelijke manier het lasprogramma voor een lascobot direct op de Smart Pendant op te bouwen.

Door middel van de WeldBuilder software op de Smart Pendant kan een grote variëteit aan lasprogramma’s eenvoudig worden opgebouwd, bijvoorbeeld voor de HC10DT lascobot, zoals door Yaskawa wordt gedemonstreerd op zowel de Skills Finals bij SMEOT als op de Nederlandse Metaal Dagen.

Intuïtieve interface

De WeldBuilder wizard is een intuïtieve interface die geschikt is voor alle bekende lasnaadvormen. Via de wizard kunnen de lasinstellingen makkelijk aangepast worden en alle laspunten kunnen benoemd worden. Er zijn ook een aantal plugins voor beschikbaar. Zo is het mogelijk om gebruik te maken van de ‘Pendelen/Weaving’ plugin bij zowel hoeklassen als bij een stompe las. Hiermee kun je de pendel functionaliteit toevoegen aan het lasprogramma. Tevens is er een kettinglas plugin waarmee het mogelijk is om een kettinglas te laten genereren voor een geprogrammeerde beweging. De komende tijd is Yaskawa Benelux aanwezig op een paar evenementen waar wij WeldBuilder zullen demonstreren op een HC10 lascobot. (dit weg laten staat er dubbel in)

Laswedstrijd

SMEOT is een MBO-vakschool voor Metaal, Mechatronica en Verspaning in Hengelo. Op 16 en 17 maart vinden daar de Skills Finals lassen plaats, een laswedstrijd voor een aantal studenten. Hiervoor is o.a. Yaskawa Benelux uitgenodigd om onze cobot te demonstreren. Op 16 maart worden de wedstrijden om 8.30 geopend door de wethouder en zullen gedurende de hele dag plaatsvinden. Na afsluiting is er van 18.00 – 20.00 een inloopavond voor potentiële studenten, waarbij ze kennis kunnen maken met de lascobot. De wedstrijden worden gedurende de ochtend van 17 maart afgerond met de sluiting om 11.00.

Metaaldagen

Van 19 – 21 april vinden de Nederlandse Metaal Dagen plaats in de Brabanthallen in Den Bosch. Voor deze editie staat Smart Manufacturing centraal. Yaskawa Benelux zal ook hier de WeldBuilder wizard demonstreren op een HC10 lascobot. De serie ArcWorld booglas robotcellen van Yaskawa biedt al jaren lang een flexibele oplossing voor productiebedrijven om hun productie te verhogen. Een van de kleinste modellen uit de serie is te zien op de Metaaldagen. De ArcWorld Mini RS is een flexibele en ruimtebesparende lascel die eenvoudig te installeren en verplaatsen is en een compacte en makkelijke optie biedt voor het vervangen of aanvullen van handmatig lassen.

Naast lasrobots en -cobots heeft Yaskawa uiteraard al meer dan 40 jaar ervaring met de productie van robuuste en betrouwbare handlingsrobots, geleverd vanuit de Europese robotfabriek waardoor korte levertijden kunnen worden gegarandeerd. Tijdens de Metaaldagen zal een GP25 handlingsrobot werkend te zien zijn.

Tijdens de Metaaldagen kunnen meer Yaskawa robots gevonden worden, zoals bij onze partner BMO Automation op stand D106. Zij tonen live demonstraties op een Iridium 25 Frontloader, een instapmodel draaiautomatisering.

Onze ervaren adviseurs staan u graag te woord om uw uitdagingen op het gebied van productie automatisering te bespreken. Yaskawa Benelux is te vinden in hal 7, stand A102.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details