NLFR

Platform voor de metaal- & staalverwerkende industrie
Nieuwe zaagmachines brengen precisie en gemoedsrust

Nieuwe zaagmachines brengen precisie en gemoedsrust

Wist u dat België internationaal aan de top staat in nieuwe ontwikkelingen voor volautomatische vulmachines voor de verfindustrie? Die positie hebben we te danken aan De Vree uit Merksem. Om dat blijvend waar te maken investeerde het bedrijf onlangs in een modernisering van zijn zagerij, de cruciale eerste stap in het productieproces. Promatt en Behringer gaven De Vree de nauwkeurigheid die het zocht.

Promatt en Behringer gaven De Vree de nauwkeurigheid die het zocht.

 

De verhaal van De Vree komt pas echt op gang na de Tweede Wereldoorlog. De expertise van Jos De Vree in vulmachines krijgt ruchtbaarheid en de bestellingen volgen elkaar op. Die specialiteit is de rode draad doorheen de geschiedenis. Vandaag levert het Antwerpse bedrijf gemiddeld een dertigtal volautomatische vulmachines per jaar af voor de verfindustrie en een zeventigtal semiautomatische. Zaakvoerder Erik Stuer: “De klant 100% tevredenheid bieden, dat is onze ambitie met elke machine en onze sleutel tot succes. Service wordt met andere woorden hoog in het vaandel gedragen. We werken weliswaar met standaardcomponenten, maar iedere bestelling is in feite maatwerk en wordt volgens de wensen van de klant afgewerkt. Daarom gebeurt de volledige ontwikkeling (constructie, elektronica, pneumatica, software …) nog steeds zoveel mogelijk in eigen huis.”

De Vree uit Merksem is absolute wereldtop in vulmachines voor de verfindustrie.

 

Kwaliteit boven alles
Het machinepark bij De Vree moet dus geen grote reeksen verwerken. Dat betekent dat niet snelheid maar kwaliteit primeert. Een van de belangrijkste zones op de werkvloer is de zaagafdeling. Mechanisch ingenieur Johan Van Hove: “We zagen alle materialen op maat, zelfs voor stukken die we in toelevering laten maken. Onze zaagafdeling is daardoor permanent belast en vormt eigenlijk de best mogelijke graadmeter voor ons bedrijf.” Al van in de jaren 80 kiest De Vree voor Behringer, om zeker te zijn van de kwaliteit en de betrouwbaarheid. Dat de eerste machine uit 1985 anno 2018 nog steeds meedraait is daar voor De Vree het beste bewijs van. “Toch was het tijd om te gaan investeren en moderniseren”, geeft Stuer aan. “De twee lintzagen in de productie moesten constant aan de bak. Uitval konden we ons niet permitteren. Daarom kwam er een nieuwe Behringer bij, die eigenlijk de capaciteit van beide aankan. De machine draait stukken sneller en onze operatoren werken er liever mee.”

Eric Stuer: “Kiezen voor maar één leverancier in de zaagafdeling biedt voordelen qua efficiëntie en kosten voor onderhoud.”

 

Veel vertrouwen
Ook Van Hove is onder de indruk, onder meer door de nieuwe mogelijkheden die erbij kwamen. “We kunnen nu zagen tot 320 mm, waar we vroeger beperkt bleven tot 250 mm. Bovendien weet de machine zelf perfect wat ze moet doen. De operatoren moeten eigenlijk enkel nog de juiste parameters ingeven en ze gaat snel en nauwkeurig aan het werk. We kunnen ze met het volste vertrouwen ’s nachts alleen laten draaien.” Er volgde ook een tweede bestelling bij Promatt. De cirkelzaag die er al sinds ’89 stond was aan vervanging toe. Van Hove: “Er kwam sleet op wat kwaliteitsproblemen met zich meebracht bij het in verstek zagen van frames. Dat gebeurde niet nauwkeurig genoeg meer, wat voor problemen zorgde verderop in onze productieketen.” Dat het weer Behringer werd had er ook mee te maken dat De Vree graag bij één firma bleef voor de zagerij. “Dat biedt voordelen qua efficiëntie en kosten voor het onderhoud. Maar bovenal weet je wat je aan elkaar hebt. Promatt mag ook prat gaan op zijn service. Zo zijn er een aantal kleine technische problemen geweest, maar die zijn meteen professioneel aangepakt en opgelost. Dat geeft veel vertrouwen en dat maakt ons tot echte partners”, besluit Stuer.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details