Platform voor de metaalverwerkende industrie

NL | FR

Maintenance

Onbemand frezen van grote werkstukken aan de hoogste betrouwbaarheid

MAM72-52V_PC15-(1)

Tekst | Tekst: Valérie Couplez Beeld: Bendertechniek

16 maart 2021 Leestijd 5 minuten

Deel dit artikel

Al in de jaren 90 toonde deze fabrikant de toekomst met de MAM72 serie die onbemand werken aan de hoogste kwaliteit mogelijk maakte. Nu dit door de high mix, low volume productie van vandaag steeds meer de norm wordt, pakt Matsuura uit met een nieuw model. Ook werkstukken met diameter tot 520 mm kunnen dankzij de MAM72-52V nu onbemand geproduceerd worden. Leverancier Bendertechniek stelt de machine graag uitgebreid aan u voor.

Matsuura is een gerenommeerde leverancier van hoogwaardige en uiterst innovatieve vijfassige verticale bewerkingscentrums die zich kenmerken door een hoge snelheid en capaciteit. In 1991 introduceerde Matsuura de eerste MAM72 serie, de naam staat voor Matsuura Advanced Manufacturing 72 en vertelt eigenlijk alles. Met deze machines kon men immers 72 uur onbemand aan de slag. Het concept van hun torenpalletsysteem is nog steeds ongeëvenaard in de markt. Maar dat is lang niet de enige troef. Procesintegratie, complexe vijfassige bewerkingen, de productie van variabele onderdelen en volumes met een zeer hoge betrouwbaarheid zijn de standaard voor elke Matsuura MAM72 machine. 

De spil zelf is overigens verkrijgbaar in twee uitvoeringen: met een toerental van 15.000 of 20.000 min-1 met een koppel van 187 Nm.

Tot diameter 520 mm onbemand produceren

Matsuura bouwt nu voort op deze traditie. De jaren ervaring op de werkvloer en de verzamelde data over het functioneren en presteren van de machines culmineert nu in een nieuw model: de MAM72-52V. Deze machine is specifiek ontworpen om ook grotere werkstukken te kunnen verwerken dan op de bestaande modellen mogelijk is. De nieuwe Matsuura kan werkstukken aan met een diameter van 520 mm, een hoogte van 400 mm en een maximaal gewicht van 300 kg. In vergelijking met de bestaande modellen hebben de ingenieurs van Matsuura de vierde en vijfde as 90° gedraaid. Dat resulteert in een grotere stabiliteit en toegankelijkheid om deze stukken feilloos te bewerken.

Hoog spilrendement

Ook de prestaties van de MAM72-52V zullen u niet onberoerd laten. Door zijn matrixmagazijn in combinatie met zijn 15PC palletmagazijn bent u gegarandeerd van een hoog spil­rendement. Het palletmagazijn is volledig in eigen beheer ontworpen en onderscheidt zich door zijn compacte voetafdruk op de ­productie­vloer en zijn hoge snelheid. Samen met het matrixmagazijn en de efficiënte afvoer van spanen is een 24/7 onbemande productie op die manier verzekerd. De spil zelf is overigens verkrijgbaar in twee uitvoeringen: met een toerental van 15.000 of 20.000 min-1 met een koppel van 187 Nm. Met verplaatsingen van de X, Y en Z-as van 60 m/min en de rechtstreeks aangedreven vierde en vijfde as (respectievelijk 50 en 100 min-1) behoren ze tot de beste in hun segment. Dat is enkel mogelijk door het ontwerp en de productie van de spillen in eigen huis te houden. Zo vindt de assemblage bijvoorbeeld plaats in cleanrooms.

Door zijn matrixmagazijn in combinatie met zijn 15PC palletmagazijn bent u gegarandeerd van een hoog spilrendement.

Energiezuinigheid als standaard

De besturing op de Matsuura MAM72 52V bestaat standaard uit de FANUC 31i besturing met een 15” touchpanel. Features als thermal spindle displacement compensation en ECO Meister zijn ook standaard aanwezig, waardoor de machine nauwkeurig en stabiel blijft draaien en bijzonder energiezuinig omspringt met zowel stroom als perslucht. Naast de ­MAM72-52V werd vorig jaar nog de ­MAM72-70V gelanceerd op de markt. Deze mag zich de grotere broer noemen en kan stukken met afmetingen tot diameter 700 mm en hoogte 500 mm bewerken. 

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

louwers mediagroep
 • GWW-BE

  Grond/Weg/Waterbouw

  Platform over infrastructuur, ruimtelijke inrichting, civiele- en openbare werken

  Naar website
 • IA

  Industrial Automation

  Platform over productie- en procesautomatisering

  Naar website
 • IB-1

  Interieurbouw & Schrijnwerk

  Platform voor de interieurbouwbranche

  Naar website
 • ArchiComm-BE

  ArchiComm

  Platform over architectuur, interieur- & landschapsarchitectuur

  Naar website
 • BAVL

  Bouwen aan Vlaanderen

  Platform voor de bouw

  Naar website
 • Bouwmat

  Bouwmat

  Platform over bouwmaterieel & bouwmachines

  Naar website
 • KB

  Keukenbouw

  Platform over design en techniek in de keukenbranche

  Naar website
 • Greenpro

  Greenpro

  Platform voor de tuin- en groenprofessional

  Naar website
 • CLW

  Construire la Wallonie

  Plateforme pour le bâtiment, génie civil et infrastructures

  Naar website
 • Recyclepro

  Recyclepro

  Platform over de gehele recyclingstroom

  Naar website
 • LP

  Lumenpro

  Platform over licht en verlichting

  Naar website
0%

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details